Община Ловеч подписа с МРРБ договора за новите социални услуги
Публикувана от LovechToday на 20.02.2012 13:39

Община Ловеч подписа с МРРБ договора за новите социални услуги

 

 договор Община Ловеч подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Регионално развитие” по проект „Осигуряване на ефективна социална инфраструктура, предлагаща услуги за деца в риск в община Ловеч”, съобщиха от администрацията. Стойността на проекта е 2 463 969 лв. Ваучер със стойността на безвъзмездната финансова помощ за общината получи лично от министър Лиляна Павлова зам.-кметът на Ловеч Пламен Петков. Церемонията по подписването на договора се състоя на 16 февруари в Шумен.


Разширени новини

Община Ловеч подписа с МРРБ договора за новите социални услуги

 

 договор Община Ловеч подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Регионално развитие” по проект „Осигуряване на ефективна социална инфраструктура, предлагаща услуги за деца в риск в община Ловеч”, съобщиха от администрацията. Стойността на проекта е 2 463 969 лв. Ваучер със стойността на безвъзмездната финансова помощ за общината получи лично от министър Лиляна Павлова зам.-кметът на Ловеч Пламен Петков. Церемонията по подписването на договора се състоя на 16 февруари в Шумен. Там стана ясно, че община Ловеч е сред малкото в страната, изграждащи повече от две нови социални услуги.

По проекта ще бъдат изградени три центъра за настаняване от семеен тип за деца с увреждания и ще бъде преустроена и реконструирана общинската сграда на Защитеното жилище на ул. „П. Р. Славейков” за младежи с увреждания. Трите центъра за настаняване от семеен тип ще са с капацитет 12 + 2 деца, два от тях ще бъдат в ж. к. „Здравец” и един в ж. к. „Младост”. По този начин в общината ще бъдат осигурени 4 нови социални услуги.

договорСрокът за изпълнение на проекта е 22 месеца, изграждането на новите центрове трябва да приключи през декември 2013 г. За осъществяване на проекта община Ловеч с решение на общинския съвет от януари т. г. е осигурила съфинансиране в размер на 57 хил. лв.

В момента в община Ловеч се предоставят 11 социални услуги за деца, младежи и възрастни. С изпълнението на новия проект ще се разшири обхватът, ще се разнообразят видовете социални услуги и ще се повиши тяхното качество.