Започна снегоизвозването в Ловеч
Публикувана от LovechToday на 13.02.2012 16:47

Започна снегоизвозването в Ловеч


 

lovech Днес в Ловеч продължи снегоизвозването, започнало още в петък, съобщиха от пресцентъра на Обшина Ловеч. Работят фадрома на „Еко – Ловеч” АД и камиони на фирма „Геоцвет”. В петък са направени 5 курса на машините, днес те ще са 7. Снегът се извозва от централната градска част в посока митницата и се изсипва в реката. Не се събира в тревните площи в централната градска част, тъй като има опасност да съсипе засадените храсти и цветя там. Сняг е извозен и струпан на зелените острови на Колелото на Салито и над училище „Васил Левски”. Извозваме големите купчини, за да освободим улиците от тях и да улесним придвижването на хора и автомобили, както и да предотвратим задръстването на канализацията при евентуално интензивно топене на снега тези дни, заяви изпълнителният директор на „Еко” ЕАД Антоанела Дончева.


Разширени новини

Започна снегоизвозването в Ловеч


 

lovech Днес в Ловеч продължи снегоизвозването, започнало още в петък, съобщиха от пресцентъра на Обшина Ловеч. Работят фадрома на „Еко – Ловеч” АД и камиони на фирма „Геоцвет”. В петък са направени 5 курса на машините, днес те ще са 7. Снегът се извозва от централната градска част в посока митницата и се изсипва в реката. Не се събира в тревните площи в централната градска част, тъй като има опасност да съсипе засадените храсти и цветя там. Сняг е извозен и струпан на зелените острови на Колелото на Салито и над училище „Васил Левски”. Извозваме големите купчини, за да освободим улиците от тях и да улесним придвижването на хора и автомобили, както и да предотвратим задръстването на канализацията при евентуално интензивно топене на снега тези дни, заяви изпълнителният директор на „Еко” ЕАД Антоанела Дончева. Тя увери, че снегоизвозването ще продължи тази седмица, приоритетни ще са кръстовищата по бул. „България” и ул. „Търговска” и автобусните спирки.

При нов обилен снеговалеж, за какъвто предупреждават синоптиците, общинското дружество ще продължи с дейностите по зимното поддържане и снегопочистване на улиците в града.