Пламен Огнянов участва в национална среща на тема „Нови подходи в политиката за подкрепа на децата, семейств
Публикувана от LovechToday на 09.04.2010 10:31

Зам.-областният управител Пламен Огнянов участва в национална среща на тема „Нови подходи в политиката за подкрепа на децата, семейството и уязвимите групи”

         Plamen OgnianovЗам.-областният управител на Ловеч Пламен Огнянов участва в двудневна национална среща на тема „Нови подходи в политиката за подкрепа на децата, семейството и уязвимите групи”, която се провежда в Хисаря. Тя бе открита от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов. Трябва да имаме по-добро регионално планиране на социалните услуги, каза при откриването министър Младенов и се обърна към областните управители като подчерта, че МТСП се надява на тяхната подкрепа в този процес. Той обяви, че през следващата седмица е предвидена среща с кметовете от страната, за да се обсъди социалната политика на местните власти в това отношение и да започне регионалното планиране в тези дейности.


Разширени новини

Зам.-областният управител Пламен Огнянов участва в национална среща на тема „Нови подходи в политиката за подкрепа на децата, семейството и уязвимите групи”

       Plamen Ognianov  Зам.-областният управител на Ловеч Пламен Огнянов участва в двудневна национална среща на тема „Нови подходи в политиката за подкрепа на децата, семейството и уязвимите групи”, която се провежда в Хисаря. Тя бе открита от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов. Трябва да имаме по-добро регионално планиране на социалните услуги, каза при откриването министър Младенов и се обърна към областните управители като подчерта, че МТСП се надява на тяхната подкрепа в този процес. Той обяви, че през следващата седмица е предвидена среща с кметовете от страната, за да се обсъди социалната политика на местните власти в това отношение и да започне регионалното планиране в тези дейности.

            По време на срещата бе представена националната стратегия «Визия за деинституционализация на децата в България. В работни групи участниците дискутираха представените на форума теми. В срещата участваха представителят на УНИЦЕФ за България Таня Радочай, посланикът на Нидерландия Карел Ван Кестерен, посланикът на Белгия Марк Михелсен, заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова, председателят на Държавната агенция за закрила на децата Надя Шабани и изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов, областни управители.

            Националната среща се организира от Министерството на труда и социалната политика с подкрепата на УНИЦЕФ и с участието на дирекциите «Социално подпомагане» в страната и областните управители.