Пътен участък в района на с.Румянцево наводнен за кратко
Публикувана от LovechToday на 08.04.2010 09:35

Пътен участък в района на с.Румянцево наводнен за кратко


REKA Вчера за кратко е бил наводнен участък от пътя София – Плевен, в района на с. Румянцево-община Луковит, съобщи Габриела Тодорова от ОДМАВР Ловеч. Нивото на водата е било около  10 – 15 см. Към 17.00 часа на 07.04.2010 г. е установено, че водата в наводнения участък вече се е оттекла и пътя е нормално проходим. От ОУ ГЗ-Ловеч е организирано непрекъснато наблюдение на всички опасни места в община Луковит.Разширени новини

Пътен участък в района на с.Румянцево наводнен за кратко


REKAВчера за кратко е бил наводнен участък от пътя София – Плевен, в района на с. Румянцево-община Луковит, съобщи Габриела Тодорова от ОДМАВР Ловеч. Нивото на водата е било около  10 – 15 см. Към 17.00 часа на 07.04.2010 г. е установено, че водата в наводнения участък вече се е оттекла и пътя е нормално проходим. От ОУ ГЗ-Ловеч е организирано непрекъснато наблюдение на всички опасни места в община Луковит.

Преливането на вода през стената на язовир „Синдиката” до гр.Луковит е в нормални граници и не представлява опасност  за населението в района.

В района на с.Дерманци е придошла р. Вит, която е излязла от коритото си и е заляла прилежащите земни площи, които в голямата си част са ливади. Установено е, че излязлата вода е в следствие на старо прокъсване на дигите на реката на 2 – 3 места.

Към момента е установено задържане и лек спад на нивото на водата. Няма реална опасност за живота и здравето на населението в района.