| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
България: 4 мацки водещи на "Мистър Талант"
Ловеч днес4 чаровни водещи ще има първото шоу “Мистър Талант – Ловеч 2008”, издадоха организаторите. 
    Мацките от дизайн студио “Рефреш” в града на люляците се амбицираха да се изявят и на сцената пред широката аудитория. За три от тях това ще е абсолютен дебют, докато едната, Габриела Станчева има зад гърба си близо две години работа пред микрофона на радио Лиани като водеща на сутришен блок.
: Още за "Мистър Талант"
Ловеч днесКолоритният вип брадър Кирил Вълчев – Скалата ще е медиен партньор на “Мистър Талант”.
Той лично ще си избере лице за неговото предаване “Фитнес Мания” по MSat. Една от 6-те финалистки на www.dir.bg за “Най-красива абитуриентка” Елена Коларова освен, че ще участва в ревю ще връчва и като асистентка наградите на мистърите. Интересната проява под формата на шоу конкурс за красота “Мистър Талант” е в Ловеч и е организирана от местната Община и продуцентите Анатоли Анастасов и Цветомир Йотов. Нетрадиционият конкурс е посветен на празника на жената 8 март и ще се проведе два дни по рано в салона на читалище “Наука”.
: Трети март
България
ТРЕТИ МАРТ
   Вече 130 години на този ден България спира своето задъхано ежедневие, за да се поклони пред подвига на героите, дали живота за свободата ни. Многобройните войни на Русия и Османската империя, хайдушките дружини, въстанията и бунтовете, комитетите на Левски, припламват като искрица надежда сред българския народ,, която винаги угасва след погромите, удавени в кръв и много жертви, или отнета безмилостно от дипломацията на великите европейски държави.
: БАБА МАРТА
Любопитно Баба Марта - така наричаме единствения "женски" месец в календара. Може би защото времето през този месец е променливо като настроението на жените - в началото на деня слънчево и засмяно, след обяд мрачно с мъгли или дъжд, а често и със студ и сняг. Това не ни тревожи много, защото знаем, че точно от този месец започва пролетта. Още на 1 март Баба Марта ще ни зарадва с традиционните мартеници, изработени от бели и червени конци. Има много легенди за началото на тази традиция, но кога за първи път е направена мартеничката, кой пръв е подарил на любим този символ на пролетта, ние не знаем.
: Турнета на Драматичен Театър Ловеч м.МАРТ 2008г.
КултураТурнета на Драматичен Театър Ловеч м.МАРТ 2008г.


ср. 05.03 - гр.Кюстендил "Макс и Мориц" - 11.00 и
АРТ - 19.00
пет. 07.03 - с.Смочан "Хитър Петър" 18.30
вт. 11.03 - гр. Бургас "Хитър Петър" - 11.00 и 14.00 и
"Паника в хотела" - 19.00
съб. 22.03 - с.Дебнево "Хитър Петър" - 19.00
нед. 23.03 - София АРТ - 19.00
пон. 31.03 - Горна Оряховица "Малката баба Яга" 11.00
"Брюксел" - 19.00
: Програма Драматичен театър Ловеч м.МАРТ 2008 г.
КултураПрограма Драматичен театър Ловеч м.МАРТ 2008 г.


вт.04.03-концерт на ФАМИЛИЯ ТОНИКА - 19.00
чет.06.03 - 19.00ч. "Брюксел" от Петя Русева - камерна сцена
постановка: Васил Василев
сценограф: Надя Василева - Ковачовска
участват: Росица Данаилова, Петър Стойчев
ср.12.03 19.00ч."Брюксел" от Петя Русева - камерна сцена постановка: Васил Василев
сценограф: Надя Василева - Ковачовска
участват: Росица Данаилова, Петър Стойчев
България: Програма на 130-та годишнина от Освобождението на България
Култура По случай 130-та годишнина от Освобождението на България от турско робство в Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев"- Ловеч ще се проведат следните мероприятия:27 февруари

14.00 ч. Откриване на изложба с материали за
Освобождението на България - във фоаето на библиотеката.
Презентация "Памет българска" - паметници на признателността - в Детски отдел
14.30 ч. Прожекция на филма "Героите на Шипка" - в Детски отдел и отдел "Изкуство".

28 февруари
10.30 ч. Прожекция на филма "Под игото" - в отдел "Изкуство"
14.00 ч. Рецитал на тема "Историята своя тачим..." - в Детски отдел за деца от 7 до 13 години.

29 февруари
10.30 ч. Прожекция на филма "Пътят към София" - в отдел "Изкуство".
България: Конкурси за красота в Ловеч
ЛюбопитноТри основни събития с фиксирани дати, които са съгласувани и включени в културния календар на Община Ловеч ще реализираме през 2008 година, обявиха местните продуценти на шоу бизнеса Анатоли Анастасов и Цветомир Йотов. Това са три конкурса за красота – националният “Miss Glory BG – Славната България”, утвърденият вече “Момиче Ловеч” и за първи път “Мистър Ловеч”.
“За да продължават да съществуват тези конкурси трябва на първо място да благодарим на ръководството на Община Ловеч, че застава зад нашите идеи, както и на партньорите подпомогнали досегашните ни изяви. Тази година освен двата познати конкурса ще дадем началото, и на нещо ново, което много отдавна не е правено в родния ни град, а именно “Мистър Ловеч”. Вече са ясни датите на събитията, които ще реализираме съвместно с Община Ловеч”, заявиха продуцентите Анатоли Анастасов и Цветомир Йотов.
Шоуто посветено на празника на жената 8 март наречено “Мистър Ловеч” ще се проведе на 6 март в читалище “Наука”. В него жури съставено само от дами ще оценява кандидатите за титлата “Мистър Ловеч”. Мераклиите за участие ще преминат през кастинг и одобрените ще дефилират пред публиката в три тура.
От 23 до 27 юни 2008 г в Ловеч за втора поредна година под патронажа на кмета Минчо Казанджиев ще е националният конкурс за красота “Miss Glory BG – Славната България”. Както и миналата година конкурсът ще бъде неразривно свързан с историята на България. Дебютното издание, което спечели грамота за най тиражното събитие на 2007 година на рекламна агенция М – арт бе посветено на 820-та годишнина от сключване на Ловешкия мирен договор, с който се създава Втората българска държава. Това се е случило под стените на ловешката крепост и именно на това място, на специална сцена на крепостта, бе проведен първия конкурс. Освен, че показаха пред многобройната публика своята красота, участничките дефилираха в специален тур със старинни български одежди, предоставени от Националния исторически музей.
И тази година продуцентите Анатоли Анастасов и Цветомир Йотов обръщат специално внимание на историческия момент в конкурса. “Miss Glory BG – Славната България” 2008 ще бъде посветен на 130-та годишнина от подписването на Сан Стефанския мирен договор, с който се слага край на турското робство у нас. Новите участнички в конкурса в дните на подготовка ще имат богата програма от културни и развлекателни мероприятия, като посещения на исторически местности, среща с кмета на града Минчо Казанджиев и специални фотосесии на старинната крепост “Хисаря” и водопадите в село Крушуна. Организаторите правят всичко възможно в деня преди самия конкурс на сцената на крепостта Хисаря да се проведе поп или рок концерт, на който специални гости да са самите участнички в конкурса. Кандидатките за участие в “Miss Glory BG – Славната България” този път трябва да покрият и един задължителен критерий, издадоха продуцентите – всички момичета трябва да са с височина най-малко 170 см. Миналата година в конкурса участваха 18 момичета и тази година бройката ще бъде 18 или 20. Ако желаещите са повече, ще се проведат кастинги. В момента се водят преговори и за директно излъчване на “Miss Glory BG – Славната България” по национална телевизия.
Заключителното шоу събитие ще е на 1 декември и това ще е четвъртото издание на конкурса “Момиче Ловеч”
: Група по танци "SUPER STARS"
Децата на ЛовечНа Националния конкурс "Малката мини мис България-Ловеч 2008г", проведен в театър Ловеч, в събота, на сцената преди най-важния трети тур, за първи път се представи част от групата по танци "SUPER STARS" към Професионална гимназия по кожарство облекло и химични технологии, под ръководството и хореографията на Красимира Иванова.


България: Една забравена "сграда" оживява
Ловеч днесДо скоро запустялата сграда на бившия ресторант "Осъм", "оживя".
 Новите собствени я разкрасиха до неузнаваемост. Няма сивата мазилка и продънения покрив, счупените парапети и плочки. След ремонта сградата грейна - боядисана в слънчево жълто, с котрасна дограма. Сякаш целият площад се промени...
 Да си пожелаем градът ни да се радва на повече такива грижовни стопани.
България: Базар на мартеници
Ловеч днесНаближава 1 март, денят в който всеки от нас получава и подарява на близките си хора мартеници. Тези пампулки от бели и червени конци целия месец март красят дрехите ни и ни пазят от злото. Това е чисто български "патент". Никъде по света няма такава традиция. Както всяка година така и тая по главната улица вече има сергии с много, много красиви мартеници, които предполагам ще задоволят всеки вкус.
страница 759 от 762 << < 756 757 758 759 760 761 762 >
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Последно добавени снимки
честит празник
честит празник
Новини
Facebook
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>