| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
: За средищните училища в общината утре е неучебен ден
Ловеч днес

За средищните училища в общината утре е неучебен ден

 

За средищните училища в общината утре е неучебен ден. Решение за това взеха днес община Ловеч и Регионалният инспекторат по образованието. Причината – усложнената зимна обстановка и невъзможността утре децата да бъдат транспортирани до училищата. Община Ловеч предприе бързи мерки и вече учениците се извозват до родните им места преди снегът да затрупа пътищата още.

В община Ловеч функционират три средищни училища – СОУ „П. Пипков” в Ловеч, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в кв. Гозница и СОУ „Св. св. Кирил и Методий” в с. Александрово.

: Затворени са пътищата Ловеч – Горан и Дренов – Владиня
Ловеч днес
Затворени са пътищата Ловеч – Горан и Дренов – ВладиняОт 13 ч. днес временно са затворени за движение пътищата Ловеч – Горан и Дренов – Владиня. Решението за това се наложи заради обилния снеговалеж и големите снегонавявания там. Мярката ще бъде в сила до почистване на двата пътя. Автомобилите за Горан ще преминават през Слатина. Всички останали пътища от общинската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Машините на фирмата, ангажирана със зимното поддържане и снегопочистване – „Обединение Ловеч 2011”, работят на пълни обороти. Непрекъснато се чисти и пътят Ловеч – Плевен, където движението също е затруднено заради големите снегонавявания.
: БЧК набира средства за подпомагане на пострадалите от наводненията в община Харманли
Общество

БЧК набира средства за подпомагане  на пострадалите от наводненията в община Харманли

 

            Във връзка с бедствената ситуация в редица селища на Хасковска област, екипи на Българския Червен кръст действат на място, като подпомагат засегнатите от наводнението и евакуираните в Харманли. Съвместно с партньорите от кризисните щабове се проучват и оценяват  най-належащите нужди на бедстващото население.

         БЧК обявява Банкова сметка за парични дарения, поместена на интернет страницата на организацията:

: Няма условия за аварийни ситуации в язовирите в Ловешка област
Ловеч област

Няма условия за аварийни ситуации в язовирите в Ловешка област

 

По-голямата част от язовирите на територията на Ловешка област са в добро или задоволително състояние и няма създадени условия за аварийни ситуации, съобщават от областна администрация. Средно наличният воден обем във водохранилищата е в границите на 60-70 % от общия завирен обем. Най-големият язовир „Сопот” към момента е със завирен обем 24 975 хил. куб. метра при кота 357.25 при общ обем 60 800 хил. куб. метра. Това пише в изискана от областния управител на Ловеч Ваня Събчева докладна записка от началника на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” /ОУПБЗН/ комисар Владимир Кацарски.

: „Ловеч днес“ призовава администрацията да прекрати незабавно учебните занятия заради тежката обстановка в
Ловеч днес

„Ловеч днес“ призовава администрацията да прекрати незабавно учебните занятия заради тежката обстановка в града!


Павлин Иванов

lovech„Ловеч днес“ призовава Община Ловеч, РИО Ловеч и директорите на ловешките училища да прекратят незабавно учебните занятия, с оглед на големите трудности при придвижване и безопасността на нашите деца!.

Нов обилен снеговалеж затрупва Ловеч отново. Проверка на „Ловеч днес“ по ловешките улици и кварталите показа, че движението на автомобили и пешеходци е изключително затруднено от силният сняг, малката видимост и невъзможността да бъдат почистени улиците по по-добър начин.

Всички по-големи улици, включително и в кварталите са чистени и продължават да бъдат обработвани. Всички малки и вътрешни улици са почти непроходими поради слоя лед под днешната снежна покривка и независимо от усилията на „ЕКО“ и опесачаването, положението в града е доста сериозно.

: Кметът Казанджиев призовава гражданите да преустановят ползването на личните автомобили
Ловеч днес
Кметът Казанджиев призовава гражданите да преустановят ползването на личните автомобили


Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев призовава гражданите да преустановят временно ползването на личните си автомобили. С ограничаване на движението ще осигурим своевременно почистване и поддържане на улици и пътища, обясни той.
      Непрекъснатият снеговалеж и снегонавяванията застрашават сигурността на населението и създават непосредствена опасност при придвижване на хора и автомобили, налице са сериозни възможности за пътно-транспортни произшествия и нещастни случаи. Кметът предупреждава всички да бъдат много внимателни и моли за разбиране и съдействие в овладяване на трудната ситуация днес. Той се обръща още с апел към гражданите и да не паркират колите си по уличните платна.
: Казанджиев: Вслушваме се във всички разумни предложения, но философията на бюджета е право и задължение на км
Ловеч днес

Казанджиев: Вслушваме се във всички разумни предложения, но философията на бюджета е право и задължение на кмета

 

kmet Ще се вслушаме във всички разумни предложения, но философията на бюджета е ангажимент, право и задължение на кмета на общината. С тези думи кметът на Ловеч Минчо Казанджиев обобщи вчера на пресконференция общественото обсъждане на бюджет 2012, съобщиха от пресцентъра на Община Ловеч.

На самото обществено обсъждане, продължило два часа и половина при сериозен интерес от страна на представителите на граждански организации, квартални и обществени съвети, общински съветници, администрация, кметски наместници, общественици, той коментира основните приоритети в бюджет 2012 г. Те са разработени на база прогнози и действия, съобразени с най-ефективните антикризисни мерки.

: София поиска депото да приеме още 50 хил. тона отпадъци, кметовете на Ловеч, Летница и Угърчин на среща с Фандък
Ловеч днес

София поиска депото да приеме още 50 хил. тона отпадъци, кметовете на Ловеч, Летница и Угърчин на среща с Фандъкова

 

depo Кметовете на Ловеч, Летница и Угърчин да проведат среща с кмета на София Йорданка Фандъкова и министъра на околната среда и водите, съобщиха от пресцентъра на Общината. Около това се обединиха вчера на общо събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Ловеч кметовете Минчо Казанджиев (Ловеч), Красимир Джонев (Летница) и Валентин Вълчев (Угърчин). Срещата е продиктувана от искането на Столична община Регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Ловеч, Летница и Угърчин да приеме и депонира още 50 хил. тона балирани софийски отпадъци. Регионалното сдружение има правото само да вземе решение за това, но по предложение на неговия председател – Минчо Казанджиев, в крайна сметка ще се произнесат общинските съвети в трите града след преценяване капацитета на действащата в момента клетка на депото и след разговорите в София, на които ще се обсъдят условията и цената за депониране на столичните отпадъци.

: Ловеч, Летница и Угърчин организират конкурс под наслов „Изкуство от отпадъци”
Ловеч днес

Ловеч, Летница и Угърчин организират конкурс под наслов „Изкуство от отпадъци”

 

Ловеч, Летница и Угърчин организират конкурс под наслов „Изкуство от отпадъци”. За това се договориха вчера кметовете на трите общини Минчо Казанджиев, Красимир Джонев и Валентин Вълчев. Организатори ще бъдат операторът на Регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Ловеч, Летница и Угърчин - „Еко – Ловеч” АД - Ловеч, и Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Ловеч. Решение за това кметовете взеха на общо събрание на Регионалното сдружение. Средствата за финансиране на конкурса са от разликата между договорената цена за приетите вече 40 хил. тона софийски отпадък между община Ловеч и Столична община и разходите на оператора на депото за тон депониран отпадък и са в размер на 5000 лв.

: Деветаки и Горно Павликени вече с кметски наместници
Ловеч днес

Деветаки и Горно Павликени вече с кметски наместници

 

Деветаки и Горно Павликени вече имат кметски наместници, съобщават от пресцентъра на Община Ловеч. Те са съответно Георги Цонев и Тинка Пушкова, и двамата досега са били специалисти в кметствата там. Правомощията им влизат в сила от утре, 8 февруари.

Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев предстои да назначи още кметски наместници на Скобелево и Казачево.

: Двата големи снеговалежа почти изядоха парите за снегопочистване
Ловеч днес

Двата големи снеговалежа почти изядоха парите за снегопочистване

 

Павлин Иванов

ловеч Парите за снегопочистване са на изчерпване, заяви вчера кмета на община Ловеч Минчо Казанджиев. Причина за това са последните два обилни снеговалежа, заради които са изразходвани огромна част от заложените в Бюджет 2012 95 100 лева. Градоначалника не оповести обаче точният остатък по сметката.

За времето, през което беше въведено „бедствено положение“ на територията на община Ловеч, администрацията е изпратила искане до Комисията по бедствия и аварии за покриване на суми по фактури, които са издадени на фирми, извън тези по обществената поръчка за чистене.

страница 7 от 762 << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>