| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
: Община Ловеч се включва в кампанията на bTV „Да изчистим България за един ден”
Ловеч днес

Община Ловеч се включва в кампанията на bTV „Да изчистим България за един ден”

 

bgОбщина Ловеч се включва в кампанията на bTV „Да изчистим България за един ден”, съобщават от градската администрация. От 22 март до 10 май ще се проведе пролетно почистване в града по квартали. Организатори са общината и кварталните съвети, които ще осигурят чували за еднократна употреба и ръкавици, а участници в почистването – общинската администрация, граждани доброволци и служители на фирми. С извозването на събраните отпадъци ще са ангажирани „Еко” ЕАД, „А. С. А. България” и операторът на депото „Еко – Ловеч” ЕАД.

В ж. к. „Младост” ще се чисти в периода 22 - 26 март, в квартала под болницата – 27 - 29 март, кв. „Хармането” – 30 март – 3 април, кв. „Мелта” – 4 – 6 април, ж. к. „Червен бряг” – 9 – 11 април, кв. „Център” – 12 – 18 април, кв. „Сърпазар” – 19 – 23 април, квартал 5 – 24 – 26 април, кв. „Вароша” – 27 април – 2 май, кв. Дикисана – 3 – 7 май, ж. к. „Здравец” – 8 – 10 май.

: Областният управител разпореди оглед на сградите за опасни висулки, работи се и по обезопасяването им от Дом
Ловеч област

Областният управител разпореди оглед на сградите за опасни висулки, работи се и по обезопасяването им от Дом „Преслав”

 

Областният управител на Ловеч Ваня Събчева разпореди със свое писмо до общините от 7 февруари оглед на сградите за опасни висулки, съобщават от пресцентъра на губернатора. Работи се и по обезопасяването на Дом „Преслав”.

Предвид очакваните големи разлики в дневните и нощни температури и валежите от дъжд и сняг по високите части на сградите, покриви, тераси, рекламни пана се образуват ледени висулки, които ще започнат да се отделят и могат да станат причина за нанасяне на травми или за поразяване на пешеходци по тротоарите.

: Пътищата Ловеч – Горан и Дренов – Владиня вече са отворени за движение
Ловеч днес

Пътищата Ловеч – Горан и Дренов – Владиня вече са отворени за движение

 

От тази сутрин са отворени за движение пътищата Ловеч – Горан и Дренов – Владиня, съобщават от пресцентъра на Община Ловеч. Те бяха затворени в 13 ч. на 7 февруари заради обилния снеговалеж и големите снегонавявания там. Обходният маршрут за Горан беше през Слатина. Рано днес двата пътя бяха почистени.

На този етап всички пътища от общинската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Машините на фирмата, ангажирана със зимното поддържане и снегопочистване – „Обединение Ловеч 2011”, работят непрекъснато. На пълни обороти действа и „Еко” ЕАД в града.

: Амбициозните момичета от хандбален клуб „Ловеч-98” тренират здраво за влизане в елита
Ловеч днес

Амбициозните момичета от хандбален клуб „Ловеч-98” тренират здраво за влизане в елита

 

Габриела Петрова      

gabi Хандбалистките на местния „Ловеч-98” се готвят усилено за предстоящият кръг на Б-групата, в който отбора на 25 февруари ще бъде домакин. Отбора започна подготовката си още на 3 януари и въпеки тежките метеорологичните условия имаше отложена само две тренировка  и тя беше на 31  януари и 2  февруари при температура -20 градуса.

        В отбора няма контузени, всички тренират на пълни обороти, а някой състезателки са и на двуразов режим на подготовка. Момичета са сериозни, няма отсъстващи от тренировка, въпреки домашните задължения, които всяка жена има в дома си.

: Един си денем, а нощем друг си …
Коментар

Един си денем, а нощем друг си …

(почти по ШРЕК)

 

Павлин Иванов

Снимка: Цветомир Петров

ловеч Вчера, докато се реех из необятната социална мрежа и воайорствах, ми просветна. От една страна, гледам страхотните нощни снимки на Цецо и си казвам, както и стотици други – Ловеч е страхотен град! Красиво, осветено, бяло и приказно и това е самата истина. Не виждам как нормален човек да не се влюби в нощен зимен Ловеч. Това се вижда и от безброй „like” на всяка снимка.

От друга страна погледнах последните снимки, които качих от снежния Ловеч, но направени през деня, в големия сняг. Обходих града за да направя репортаж за състоянието на транспортните артерии в града и направих много снимки за илюстрация.

: Показа се асфалт по част от ловешките улици
Ловеч днес

Показа се асфалт по част от ловешките улици

 

Павлин Иванов

ловеч След спирането на обилният снеговалеж и продължилите вече няколко дни усилия за почистването на ловешките улици от огромното количество сняг, на много места започна да прозира асфалт. Това видя „Ловеч днес“ след направена проверка на състоянието ловешките улици вчера, в късния следобед.

Засега в добро състояние за тежките зимни условия са почти всички основни улици в града. Платната са значително разширени, но избутаният в края сняг и паркиралите и затрупаните със сняг автомобили не позволяват на водачите да се разсейват.

: В Троян започва извозването на снега
Ловеч област

В Троян започва извозването на снега


Павлин Иванов

troyan По решение на общинският кризисният щаб, започва снегоизвозването в Троян. Движението по улиците, от които ще се извозва снега, ще бъде спряно, за да могат машините да свършат бързо работата си. Всички действия са съгласувани със служителите на РУ на МВР. Натовареният сняг ще бъде изсипан в реката.

Сериозен проблем в Троян е и това, че немалко улици в града са стеснени от работата на снегопочистващата техника и разминаването на автомобилите е проблематично,  което е и предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

: С УСПЕХ се завръща изгубеното доверие между ученици и учители!
Коментар
С УСПЕХ се завръща изгубеното доверие между ученици и учители!


Иво Райнов

ег Едно известно клише казва, че училището е занимание на партньори – учители и ученици.  Като всяко клише е почти празно от съдържание. Учителите трудно разпознават партньори в незрелите тийнейджъри. Учениците гледат на своите преподаватели като на хора склонни да тормозят детското свободолюбие и да подменят свежите им интереси с догматични знания.

Още са пресни спомените ми от един дванадесети клас, на който преподавах миналата година.  В часовете често виждах навъсени или напрегнати физиономии.

: 156 погребални агенции вече имат дистанционна връзка с НАП
НАП съветва

156 погребални агенции вече имат дистанционна връзка с НАП


156 касови апарата на погребални агенции вече имат дистанционна връзка с НАП. За два месеца и половина – от средата на ноември 2011 г. до сега, онлайн връзка на фискалните си устройства с приходната агенция са осигурили и още четирима гадатели, с което общият им брой става 7. Данните на НАП сочат също, че общо 563 обекта  за продажба на употребявани дрехи също са се вързали дистанционно, както са направили и 28 сватбени магазина.

: Областният управител участва в заседание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците – регион Тр
Ловеч областОбластният управител участва в заседание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците – регион Троян

Областният управител на Ловеч Ваня Събчева участва в заседание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците – регион Троян, което се проведе на 8 февруари, съобщават от канцеларията на губернатора. Сдружението е създадено на 10 ноември 2010 г., като на учредителния му форум са приети вътрешни правила за работа, избран е председател и са определени служителите, които да подпомагат работата му.
: 4 детски градини и 5 изнесени групи в общината спряха работа до края на седмицата
Ловеч днес
4 детски градини и 5 изнесени групи в общината спряха работа до края на седмицата

4 детски градини и 5 изнесени групи в общината спряха работа от днес, 8 февруари, до края на седмицата – 10 февруари, съобщават от градската администрация. Те са целодневните детски градини в селата Дойренци, Йоглав, Славяни, както и ОДЗ „Здравец” в с. Александрово. Изнесените групи са в Баховица, Радювене, Смочан, Малиново и Слатина. Причината – ниските температури и рязкото намаляване на броя на децата в групите. Нормативната уредба дава право на директорите на детските заведения в подобна ситуация да разформироват групите и да спират работа.
      В града работят всички детски градини, но със сборни групи, посещаемостта е намаляла над 60 %. Работи и ЦДГ „Иглика” в с. Лисец.
страница 5 от 762 << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>