| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
По проекта на РСО „Централна Стара планина” се създава европейска асоциация за устойчив растеж на местно ни
Ловеч днес

По проекта на РСО „Централна Стара планина” се създава европейска асоциация за устойчив растеж на местно ниво

 

кмет По проекта на Регионалното сдружение на общините „Централна Стара планина” „Малките градове за устойчиво развитие” ще бъде подписано споразумение за създаване на европейска асоциация за устойчив растеж на местно ниво, съобщават от пресцентъра на Общината. Това бе договорено на международната конференция в Италия на тема „Валоризацията на културното наследство за осигуряване на заетост – опит, добри практики, съответствие с целите на Европа 2020”. Форумът се проведе миналата седмица, в него участваха кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, който е и председател на РСО „Централна Стара планина”, общински съветници, секретари и експерти по устойчиво развитие и европейска интеграция от общините Летница, Луковит, Тетевен и Габрово.

Тридневното събитие даде възможност на представителите на старопланинските общини да се запознаят със своите партньори от Германия, Испания, Латвия и Италия. На пленарна сесия през първия ден на конференцията гостите представиха своите организации, техните постижения и действащи проекти за опазване на културното наследство. С добрата практика на домакините в подкрепа на млади творци, изработващи произведения с обемна пространствена форма, партньорите се запознаха след като посетиха центъра за култура „Материма” в Казалбелтраме. „Материма” е частна инициатива, подкрепена от регион Пиемонт. Тя предоставя на скулпторите пространство за работа, инструментариум и знания. Целта е да се съхранят занаятите, допринесли за успеха на италианското изкуство по света и да се създадат работни места за младите хора.

Вторият ден на конференцията включваше посещение на община Арона и представяне на проект за възстановяване на историческия воден път от Милано (Италия) до Локарно (Швейцария) през езерото Маджоре. Реализацията на този мащабен проект ще увеличи потока на туристи между Италия и Швейцария и ще допринесе за икономическия растеж на региона. Проектът се финансира от програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ IVА Италия – Швейцария.

кметИзцяло в пленарна зала премина последният ден на конференцията. РСО „Централна Стара планина” запозна участниците с иновативните методи на община Габрово за превръщане на културата в индустрия. Германският партньор представи новата младежка инициатива на Европейската комисия, която подкрепя усилията на държавите-членки да предотвратят преждевременното напускане на училище и да помагат на младите хора да намерят своето подходящо първо работно място. Мениджъри на проекти от испанския партньор развиха своите идеи за устойчиво развитие на планината Трамунтана (остров Майорка) след получаването през 2011 г. на статут на обект, защитен от ЮНЕСКО. Латвийците привлякоха вниманието с атрактивното представяне на историята на една кула – тази на църквата „Света Троица” в Йелгава. След реконструкция тя се превръща в туристическа атракция и любимо място за местните жители. В кулата е разположен туристически информационен център, предлагат се интерактивни изложби, исторически експозиции и френска кухня, а платформата на 9-тия етаж предлага незабравима гледка.

 Проектът „Малките градове за устойчиво развитие” насърчава малките общини да създават мрежи на европейско ниво, в които партньорите да обменят добри ефективни практики и да формулират общи стратегии за популяризиране на принципите на стратегията Европа 2020. Заключителната конференция ще се проведе през ноември т. г. на територията на общините от РСО „Централна Стара планина”.

 

 

 
         

 

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>