| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Председателят на общинския съвет и кметът на Ловеч поздравиха ОУ „В. Левски” за патронния празник
Ловеч днес

Председателят на общинския съвет и кметът на Ловеч поздравиха ОУ „В. Левски” за патронния празник

 

lovech Председателят на общинския съвет в Ловеч Корнелия Маринова и кметът на общината Минчо Казанджиев поздравиха днес ОУ „Васил Левски” – Ловеч, за патронния му празник, съобщават от пресцентъра на администрацията.

„За мен е особена чест, че днес съм тук, отново заедно с вас в деня, в който всички ние правим своята равносметка и търсим посоката, в която вървим. Макар че, за да се наречем истински българи, сме длъжни да правим това всеки ден. И повярвайте, правим го. Защото Левски ни задължава. Той е нашата, българската икона. Той е нравственият стожер на всеки от нас. И едва ли е знаел някогашният дякон Игнатий, че краткият му живот ще надхвърли възможните човешки граници, ще надскочи тленността и ще отиде в безсмъртието.” С тези думи Маринова, която е и председател на Общинския комитет „Васил Левски”, се обърна към учениците и учителите от ОУ „Васил Левски”.

„ОУ “Васил Левски” е символ на тържеството на духа и знанието. ОУ “Васил Левски” е училище, което защитава авторитета на Ловеч с огромните си успехи в национални състезания и конкурси. И това са постижения на много хора, отдали себе си на работата, на науката, на порива на личността да се развива. Справили се с всички предизвикателства на времето и на различните характери, защото винаги са следвали уроците на Апостола за свобода на духа и преклонение пред просвещението.” Това се казва пък в поздравителния адрес на кмета Минчо Казанджиев.

Поздравителни адреси бяха връчени още от името на областния управител Ваня Събчева и от началника на РИО Райко Райков.

В ония мрачни времена Левски е прозрял силата на училището, припомни още Корнелия Маринова. През юношеството и младостта си той е чиракувал срещу лъжливото обещание, че ще го изпратят да учи в Русия. Непостигнал мечтата си, Левски многократно предупреждава за недостатъчното си образование. При всички случаи на съпоставяне между дейците той отдава преднината и сочи за по-достойни учителите в чуждестранните школи и университети.

lovechЗащото учителят е не само този, който трасира пътя на просвещението – каза Маринова, - а и човекът, който превръща класната стая в пространство на свободната мисъл, а днес и в територия на приобщаване към уроците на Апостола, насочени към настоящето и бъдещето. Днешният учител има една важна мисия – да възпитава нравствени критерии у младите хора особено в сегашното материално време, при това в години на тежка икономическа криза. Маринова поздрави учителите от училище „Васил Левски” с това, че са именно такива просветители и продължители на делото на българските възрожденци. Както и че училище „Васил Левски” е част от възрожденските училища на България.

Училище „Васил Левски” е най-голямото основно училище в Ловешка област, то е второ по големина след Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I”. ОУ „Васил Левски” е с най-голям брой ученици, продължили образованието си в Езикова и Математическа гимназии, то е училище с традиции в провеждането на състезания по математика, конкурси за рисунка и литературни творби, има и театрална школа.

Тази година там е пред реализиране проект, спечелен от община Ловеч, одобрен за финансиране и предстои скоро подписването на договор, по който ще бъде направен ремонт по линия на енергийната ефективност на сградата на училището, за да бъдат създадени още по-добри условия за работа за ученици и учители.

Възпоменателното тържество на ОУ „Васил Левски”, преминало под наслова „И носи съзнанье, крепост, светлина”, продължи със спектакъла с патриотично звучение на Нешка Робева „Забравени”. Знаменитите танцьори гостуваха в Ловеч по покана на директора на ОУ „Васил Левски” Ловеч, Илица Петрова.

Преди това Петрова откри изложбата-конкурс „Нашата България” с рисунки на възпитаници на училището и награди най-добрите. Редом с работите на учениците във фоайето на Драматичния театър е подредена и фотоизложбата „Васил Левски – Апостола на българската свобода”, дело на Регионалния исторически музей.

Празникът на ОУ „Васил Левски” е част от програмата на община Ловеч за отбелязване на 139-годишнината от гибелта на Апостола. Довечера честванията продължават с прожекция в Драматичния театър на филма на проф. Дойно Дойнов „Левски пред съда на Портата и историята”. В неделя, 19 февруари, ще бъдат поднесени венци и цветя в Къкринското ханче и пред паметника на Васил Левски в Ловеч. Ще бъде отслужена и панихида за Левски в катедрален храм „Света Троица”. Ще се проведе и традиционният туристически поход „Последният път на Апостола”.

.

 

 

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Последно добавени снимки
отворено писмо
отворено писмо
Новини
Facebook
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>