| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Михаил Михайлов оглави Консултативния съвет за икономическо развитие на община Ловеч
Ловеч днес

Михаил Михайлов оглави Консултативния съвет за икономическо развитие на община Ловеч

 

savet Управителят на „Феникс Инверс” ООД Михаил Михайлов оглави Консултативния съвет за икономическо развитие на община Ловеч (КСИР), съобщават от пресцентъра на Общината. Това стана вчера, 8 февруари, на първото заседание на новоконституирания Консултативен съвет. Михайлов бе предложен от първия председател на съвета – Николай Кълбов, изпълнителен директор на „Спарки Елтос” АД.  КСИР избра за зам.-председател Станислав Бешков, управител на „Сталид” ЕООД, а по предложение на кмета Минчо Казанджиев – Даниела Коларова, главен експерт „Публичност и гражданско участие в местното самоуправление” в община Ловеч, за секретар.

savetОсновните цели на Консултативния съвет са да подпомага кмета на общината в привличането на чужди инвестиции, да подобрява контактите и координацията между местната власт и бизнеса, да запазва, подпомага и разширява бизнеса. Той ще действа в рамките на четирите години на мандата на кмета.

В Консултативния съвет влязоха представители на големите предприятия в общината, на Стопанската камара и Търговско-промишлената палата, на Строителната камара, Бюрото по труда, юристи, общински съветници и представители на община Ловеч.

КСИР има своето място, доказал го е в предишните два мандата, бяха първите думи на новоизбрания председател. От развитието на бизнеса зависи социално-икономическото развитие на общината, затова нека си бъдем взаимно полезни, да си помагаме, да генерираме идеи, да привличаме инвеститори за общото благо на нашите съграждани, заяви Михаил Михайлов. Според него местният бизнес е заинтересован от добри взаимоотношения с общината. Той предложи контактите с кмета и администрацията да не са само в общината, а да се правят срещи на място, в самите фирми, за да се идентифицират проблемите и да се търсят решения. Нека водим конструктивни разговори, които да стигат до резултати, да бъдем оперативни, да правим периодични отчети, за да се знае какво сме свършили и с какво сме помогнали, препоръча още новоизбраният председател.

На първото заседание на КСИР бе формулиран един сериозен проблем – липсата на адекватно на нуждите на бизнеса в общината образование. Радина Банкова, изпълнителен директор на „Крис Фешън Индъстрийс” ЕАД, препоръча общинското ръководство съвместно с РИО да организира посещения на учениците в местните фирми, за да научат децата на Ловеч какъв е бизнесът в общината. Татяна Тодорова от Търговско-промишлената палата предложи да се работи в посока стажовете на учениците от професионалните гимназии да преминават в ловешки фирми. Кметът Казанджиев обясни, че вече се работи по повишаване качеството на образованието и адаптирането му към новите потребности на местната икономика. Ние сме длъжници на Ловеч за това, че не успяхме да възстановим тук висшето образование, но вече водим разговори с ръководството на Пернишкия университет, ще го посетим заедно с общински съветници през март т. г., за да видим какви са възможностите за изграждане на ВУЗ в нашия град, каза той.

Консултативният съвет за икономическо развитие обсъди на първото си заседание Програмата за управление на община Ловеч за мандат 2011 – 2015 г. и бюджет 2012 г. Казанджиев информира членовете на КСИР и за проектите, които ще бъдат реализирани тази и следващите години, както и за плановете на общината да кандидатства по оперативните програми.

На следващото заседание на Консултативния съвет ще бъде гласуван правилникът за работата му.

Коментари
Sevt на 09.02.2012 14:27
Дръж се земьо ловешка, КСИР те гази!
Другарю Мин Чо, докато те "консултират" тия динозаври, ще си е както досега- корупция в законова премяна.
Sevt на 09.02.2012 14:29
Та искам да кажа, че този филм вече сме го гледали, гледали...
bobi1225 на 10.02.2012 08:28
Всичко е чудесно и от прочетеното ми се струва, че ще е полезно за бизнеса. Виждам представители от различни институции и представители на големи предприятия намиращи се на територията на общината. Ама нещичко ме човърка , така да се каже отвътре та да взема да питам. Има ли и ако има, кои са представителите в КСИР на малкия и среден бизнес? И нямам предвид Стопанската камара, Строителната камара и Търговско-промишлената палата, защото на практика те не представляват никой или поне аз не съм чувала. Отново се пренебрегва малкия бизнес и това въобще не ми харесва. Тук е момента да кажа, че каквито и действия, предложения и решения за бъдещи събития се взимат от КСИР, ще се гледат, обсъждат и коментират от гражданите. Дори за мен беше изненада, колко много ловчалии, четат и коментират точно тези информации които излизат в местните медии. Та думата ми е, че едва ли вече някой , ще търпи надменното държание на някой си, особенно когато бизнеса е стигнал дъното.
SamoKov на 10.02.2012 16:28
Комсомоците Минчо и Михаил си подават ръка. Мишо Скрапът създаде ГЕРБ в Ловеч (После май нещо не се рабраха). Дали това не е обединение срещу проблемното за кмета мнозинство в общинския съвет?
sisi_kech на 10.02.2012 20:30
Охо, старите кучета са хванали кокъла, който никога не са и пускали.
Боби, ти си смахната идиалистка. Събуди се .....ехоооо....
Да вземат да си кажат възнагражденията които, ще получават.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>