| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Областният управител се срещна с Катя Мандинска, нападната с кучето си от изоставен Ротвайлер
Ловеч област
Областният управител се срещна с Катя Мандинска, нападната с кучето си от изоставен Ротвайлер

След проверка на сигнала, кучето е задържано и настанено във временния приют

Областният управител на Ловеч Ваня Събчева се срещна днес, 30 януари, преди обед с Катя Мандинска – дамата, нападната с кучето си по време на разходка в следобеда на 28 януари в Ловеч.
Мандинска сподели преживяното във Фейсбук, откъдето писмото й бе публикувано и в сайта „Ловеч днес”. В него тя описва случилото се по време на редовната разходка с нейното куче – „регистриран в общината, чипиран, с всички ваксини и обезпаразитявания”. Тогава Мандинска и домашният й любимец са нападнати от 50-килограмов Ротвайлер, с верижка на шията, без повод, свободно разхождащ се от ранната съботна сутрин в района на Пени Маркет. Въпреки виковете й за помощ, никой не се е притекъл. Тя успява да се свърже по телефона си със спешния номер 112, откъде изпращат на мястото дежурни полицаи. Преди тях на мястото идва и приятел на жената, помогнал й да задържи нападателя.
След идването на органите на реда става ясно, че в Ловеч в момента няма приют за кучета и Ротвайлерът не може да бъде задържан.
Не протестирам пред вас, защото искам да нападна институциите. Единственото, което искам, е да издирите собственика на кучето. Животното по всичко личи е домашно, добре гледано. Защото, докато аз като съвестен гражданин спазвам всички правила при отглеждането на домашния си любимец, други правят така, че на улицата да се чувствам застрашена от оставени безстопанствени животни, при това порода с характер, сподели пред областния управител Катя Мандинска. Единственото, което се бетонира у мен, е усещането, че съм жертва в страната, града, улицата, дома си и когато ми се случи нещо, няма кой да ми помогне, да ме защити, независимо от това колко изряден гражданин съм, завършва писмото си Мандинска и пита: „Как да изляза на разходка с кучето си, като единственият път минава през кръговото кръстовище, където остана на улицата, свободен Ротвайлерът”.
Областният управител разпореди проверка по сигнала, подаден по надлежния ред от Катя Мандинска. Часове след това в резултат на отличната организация и адекватна намеса на полицията, Ротвайлерът бе задържан и предаден във временния приют. Очаква се да бъде установено дали има поставен чип и съответно да бъде издирен собственикът на животното.                                                                


Коментари
MrBean на 31.01.2012 07:06


За кмета проблем с безстопанствени кучета в Ловеч няма защото той не живее с проблемите на гражданите в Ловеч .

За общинските съветници проблем с безстопанствените кучета в Ловеч няма защото до сега няма нападнат общински съветник за да реши общински съвет да вземе някакви мерки.

Областен управител за пореден път доказа реално , че е институцията в Ловеч , която отговорно работи и решава проблемите на гражданите.
esperanca на 31.01.2012 08:29
Искам да изкажа личната си благодарност и възторжени адмирации на г-жа Ваня Събчева - Областен Управител на гр Ловеч, г-жа Елка Баръмова и г-н Сергей Дочев, в понеделник в 11часа се проведе срещата ни, а в 15:06 ротвайлерът вече бе задържан. По непотвърдени данни във Фейсбук и друга жена е била пострадала от безстопанствен ротвайлер, помолила съм във форума на сайта за повече конкретика по случая. Сега е под въпрос съдбата на животното, защото не трябва да поставяме нито гражданите, нито институциите в ролята на екзекутор, поради безхаберието и циничната безотговорност на стопанина му, но е недопустимо такова животно да се разхожда безнадзорно по улиците на гр Ловеч.
esperanca на 31.01.2012 12:45
Край Ловеч има временен приют, по пътя Лисец-Баховица, бившото опитно поле на учениците, ходих и го видях, условията са дори по-добри от частен хотел , в който съм оставяла Чародей, когато ми се е налагало. Ротвайлерът е там, ходих, видях, снимах го. Кучето няма чип. Сега ще бъде ваксинирано против бяс, обезпаразитено - вътрешно и външно и до 14дни ще се издирва собственикът му, като с това се е заела Общинска полиция и представители на РПУ. По закон първо трябва да се даде възможност на така наречения му собственик да си го припознае. Ако не посмее да се обади и реши,че иска да остане анонимен и неоткрит, което в град като Ловеч ще е временно, то след изтичане на 14-дневния срок кучето ще бъде зачислено към Общинска полиция, с всички полагащи му се грижи, порцион, лекар и освен ,че няма да е безстопанствено , ще е и на длъжност , един вид. Сърдечно благодаря на д-р Ивайло Станков и заместник кмета на гр Ловеч - г-н Петков, за рационалното и бързо приведено в изпълнение решение.
esperanca на 01.02.2012 08:10
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1210936
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

Парола



Забравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>