| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Областният управител посрещна семейството на първото дете на „Искам бебе” в Ловеч
Ловеч област
Областният управител посрещна семейството на първото дете на „Искам бебе” в Ловеч

Ваня Събчева влезе в ролята на орисница и нарече Михаела да получи високо образование и да работи за града си

 
ou Областният управител на Ловеч Ваня Събчева посрещна днес семейството на малката Михаела, която се роди на 11.11.2011 г. след дейността на мобилния център за подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми, съобщават от пресцентъра на Областна администрация. Центарът бе създаден от Фондация „Искам бебе” точно преди една година със съдействието на тогавашния губернатор Николай Нанков.
Като областен управител се ангажирам да съхраня и подпомагам това начинание с каквото мога. Вече работи и втората група на центъра. Благодаря на д-р Стефан Чичев и на колегите му от АГ отделението в нашата болница, които се погрижиха за майката и бебето с много любов и професионализъм. Добре е всички заинтересовани страни да работим в екип, за да се родят още деца – Ловеч има нужда от това, каза Събчева, като приветства и присъстващите на събитието д-р Иво Петракиев, д-р Венета Иванова, директор на РЗОК – Ловеч, и д-р Цветолюба Генкова – директор на РЗИ, съпричастни с идеята.   
ouОт името на всички момичета от І-ва и ІІ-ра група на Фондацията в Ловеч благодарности към Нанков – днес зам.-министър на регионалното развитие и благоустройство, и областният управител Ваня Събчева, изрази и координаторът на центъра Поля Стойкова. Идеята на терапевтичните срещи, които се провеждат с момичетата, желаещи да имат дете, е да се създадат групи за взаимопомощ за двойки с репродуктивни проблеми и да получат безплатно помощ и консултация от психолог. Там те могат да споделят своите житейски и здравословни проблеми. Могат да бъдат изслушани, да бъдат разбрани, могат дори да поплачат, защото разбират, че не са сами и че в тази борба има и други като тях. След всяка среща те си тръгват обнадеждени, по-спокойни, по–уверени, по-смели в решенията си за поредния преглед или изследване, обясни Стойкова ползата от работата на центъра. Тя отчете средствата, които преди година бяха осигурени - по 1000 /хиляда/ лева на двойка, които се използват за необходимите прегледи и процедури. Парите са на разположение във всеки момент, когато семействата от първата група имат нужда от тях. Съответно срещу всяка изразходена сума се представя фактура от клиниката за преглед, процедура или закупени лекарствени средства. Тук искам да отбележа, че Ловеч е единствения град с група на фондацията, в който подсигурените финансови средства са така лесно достъпни до момичетата и с тях те могат да разполагат по такъв начин. В останалите градове, средствата се отпускат по общински програми, но там процедурата е по-бавна, тромава, свързана с представяне на куп документи и чакане дълго време. Николай Нанков осигури тези 10 000 /десет хиляди/ лева с лични контакти и благодарение на общини от Ловешка област. Искрено се надяваме, че за финансирането на втората група ще се включи и община Ловеч, която не участва в подпомагането на първата група, макар момичетата да бяха предимно от Ловеч, обясни още Стойкова, като изрази надежда, че новият общински съвет ще ги подкрепи.
До момента от 10-те хиляди лева, които през януари 2011 г. постъпиха като дарение по сметката на Фондацията, са изразходени 7 /седем/ хиляди, като останалите 3 /три/ хиляди лева са в наличност и момичетата от І –ва група могат да ги използват при необходимост, уточни още координаторът на центъра.
За работата на центъра и ползата от нея разказа и психологът Ралица Маринова, която работи със семействата от първата им среща, а днес е на разположение и провежда терапевтичните срещи с втората група, стартирала дейността си в началото на декември миналата година.
Благодаря на областния управител за това, че го има този център, на Поля и Ралица за работата и подкрепата, на лекарите в отделението за грижите и вниманието. Докато съм жива ще помагам с всичко на други жени с проблеми, за да изпитат и те тази радост, сподели развълнувана щастливата майка на Михаела – Йоана.
Областният управител Ваня Събчева подари на Михаела специален подарък, който да й осигури безопасно пътуване и като влезе в ролята на орисница, нарече: „Михаела да порасне здраво дете, да получи добро образование, да намери своя път в живота, който да й донесе лично и професионално удовлетворение, а на родителите й много радост. Родена в Ловеч, пожелавам на Михаела да намери сериозни основания да остане като порасне в нашия град и да работи за него, тук да създаде семейство, тук и тя да роди децата си. Но преди всичко – много здраве и щастливо детство с много приятели и игри”.
За здравето на Михаела семейство Йоана и Борислав Владимирови почерпиха гости и журналисти и разчупиха питка с мед.

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>