| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Ловешка област готова за работа при зимни условия
Ловеч област

Ловешка област готова за работа при зимни условия

 

110 машини ще чистят 735 км републиканска пътна мрежа, половината нови и модерни

 

област ловеч Общините в Ловешка област са готови за работа при зимни условия, 110 машини, половината нови и модерни, ще чистят 735 км републиканска пътна мрежа. Това стана ясно на провелото се на 18 ноември заседание при Областен управител. То бе ръководено от зам.-областния Сашо Данков, като в него участваха кметове и зам.-кметове на общини, както и представители на областните структури на централната власт.

Община Ловеч е готова за зимата, направен е технически преглед на техниката, имаме готовност и при необходимост да включим автомобили с повишена проходимост. Това докладва кметът на общината Минчо Казанджиев.

Новоизбраният кмет на Троян Донка Михайлова също съобщи, че общината е готова за зимата, като проблем има само в дома за деца с увреждания в Дълбок дол, като до дни той ще бъде разрешен, взети са всички мерки, ремонтирано е котлето и е осигурено отопление за обитателите, няма да имат проблеми и пътуващите ученици, подписани са и договорите за уличното почистване в общината. Михайлова е категорична, че през следващата седмица ще приключи и асфалтирането на 3 улици, които се ремонтират по Оперативна програма „Регионално развитие”.

И в община Тетевен училищата са осигурени с отопление, договорите за уличното почистване са подписани, предвидени са и 20 000 лв в бюджета са аварийни ситуации.

Създадохме кризисен щаб, подписани са договорите за снегопочистване, като за селата имаме договорни отношения и с арендаторите, обезпечено е отоплението в детските градини и учебните заведения, заяви новият градоначалник на Луковит Иван Грънчаров.

Техника и сол имаме, вода нямаме, оплака се зам.-кметът на Ябланица Стоян Стойчев. И той, и кметът на Угърчин Валентин Вълчев са категорични, че общините им са готови за усложнена зимна обстановка. Двойно подсигурени с отопление са училищата и социалните заведения в община Летница, обезпечено е почистването и на улиците, и на републиканската пътна мрежа, която минава през населените места, заяви кметът на общината д-р Джонев. 35 тона инертни материали и сол са подготвени в община Априлци, като подходите към хижите Плевен и Тъжа са осигурени, подготвен е и тежкотоварен камион за работа в кв. Зла река.

Готова е техниката и личния състав, има наличност на достатъчни количества инертни материали, остава добрата организация и координация между институциите, проведени са вече срещи с „Пътна полиция” и Гражданска защита за сътрудничество, обясни инж. Георги Грозданов, началник на Областно пътно управление, като напомни, че общините трябва да заложат в договорите си участъците от републиканската пътна мрежа, които преминават на тяхна територия. ОПУ няма ангажимент към републиканската мрежа в градовете, подчерта Грозданов и допълни, че от 28 октомври „сме в зимна готовност и ежедневно се следи обстановката и се разменя информация”. Въведено е денонощно дежурство за събиране на информация за състоянието на пътищата, ръководство на зимното поддържане и регулиране на пътното движение в ОПУ и Районните пътни служби. От 7 ноември е въведено и денонощно дежурство по опорни пунктове и дежурство на машините и автомобилите.

На 24-часово разположение са и екипите на „Пътна полиция”, действа и автоматизираната система за оповестяване на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, съобщи комисар Кацарски.

Д-р Татяна Ганчева, началник на ЦСМП докладва, че автопаркът е оборудван с необходимата техника, реанимобилите са заредени, центърът разполага с необходимите количества медикаменти и консумативи. При обилни снеговалежи и навявания медиците ще имат нужда от допълнителна високопроходима техника, но имат вече изградено през годините добро сътрудничество с другите служби и при нужда получават съдействие от тях за извозване на тежко болни, болни на хемодиализа или пострадали. В готовност са и лечебните заведения в областта.

 

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>