| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Сергей Михалев и Николай Нанков направиха първа копка на рехабилитацията на пътя Казачево-Стефаново-Дебнево
Ловеч област

Сергей Михалев и Николай Нанков направиха първа копка на рехабилитацията на пътя Казачево-Стефаново-Дебнево-Велчево

 

 remont      Днес Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” Сергей Михалев и областният управител на Ловеч Николай Нанков направиха първа копка и дадоха старт на рехабилитацията на път III-3505 Казачево-Стефаново-Дебнево-Велчево, с дължина 20.381 км.

      Рехабилитацията на третокласния път, който преминава през две населени места в Ловешка област, е част от ОП „Регионално развитие”, втори етап, ЛОТ 18, стана ясна на пресконференцията, предхождаща събитието, в която участваха още началникът на ОПУ – Ловеч Георги Грозданов, Лазарина Стоичкова - директор на дирекцията, управляваща проектите по Оперативна програма „Регионално развитие” в АПИ и Лиляна Колева - управител на консорциум „АВС Радо Олрат”, изпълнител на обекта.

 remont     Третокласният път е от републиканската пътна мрежа и е със средна възраст 22 години, тоест той не е рехабилитиран за този период. Свързва три от общините – Ловеч-Троян-Априлци, и освен, че осигурява директната връзка с областния център, той достига до подножието на Балкана и до туристическите обекти. След пълния ремонт, подчертавам това – не частичен, а пълен ремонт, пътят ще добие съвсем нов европейски облик, което е важно за жителите и гостите на Ловешка област, каза пред журналисти областният управител Николай Нанков и акцентира върху важността на трасето за развитието на туризма в региона.

      Наред с магистралите, приоритет в работата на агенцията е ОП „Регионално развитие”, която обхваща пътищата в регионите. За мен това е много важна програма, защото, ако магистралите са артериите, то вените на транспортната кръвоносна система са тези пътища и оперативната програма дава възможност с европейски средства да се направят тези рехабилитации, важни за областта и местното население, както и за развитието на туризма, обясни Сергей Михалев. Той апелира към областната управа и към Областно пътно управление да продължат да работят по проекти и проектиране, защото на тяхна база агенцията търси и осигурява финансиране за реализацията на обекти в рамките на областта.

 remont     В участъка, за който днес говорим, има общо 7 големи съоръжения и 6 пътни кръстовища. В рамките на проекта ще бъдат подменени парапетите, хидроизолацията и тротоарите на 5 моста. Предвижда се и ремонт на всички малки съоръжения – водостоци и подпорни стени ще бъдат ремонтирани, а разрушените оттоци ще бъдат подменени с нови. Отводнителните окопи ще бъдат почистени и също ремонтирани, обясни дейностите началникът на ОПУ инж. Георги Грозданов.

      По трасето на целия участък ще бъде монтирана предпазна ограда и бетоновите бордюри ще бъдат подменени с нови, предвижда се и реконструкция на електропроводи средно напрежение. Проектът предвижда укрепване на свлачище от км 5+800 до км 6+000, което се намира вдясно от трасето и от години е затихнало. В района е направена подробна полярна снимка и е изготвен геоложки доклад. Укрепителните работи, които проектът предвижда, са насочени към водохващане и извеждане на водите извън участъка, както и дрениране на подпочвените води, стана ясно още на пресконференцията.

      Срокът за изпълнение на дейностите по рехабилитацията е 4 месеца, и ние се ангажираме не само да го изпълним, но дори да приключим по-рано, заяви категорично Лиляна Колева – представител на Обединение „АБС – Радо Олрат”, изпълнител на проекта, като се ангажира обектът да е завършен без проблеми и с високо качество на изпълнение.

      Подобряване на състоянието на път III-3505 в участъка от км 0+000 до км 20+381, с дължина 20.381 км ще осигури по-безопасно придвижване между областния център и общините Троян, Априлци и Севлиево. Връзките в границите на Северозападния район за планиране ще бъдат подобрени, а достъпът до административните, здравните, културните и образователните услуги ще бъде улеснен.

      Републикански път III-3505 е важна връзка и с републикански път I-4 и път ІІІ-607. Рехабилитацията на пътната отсечка е реална предпоставка за намаляване на пътнотранспортните произшествия и така ще се повиши безопасността на движението.

Коментари
pino на 11.08.2011 13:27
Г-н Нанков, в родния Ви Априлци състоянието на уличната мрежа и на пътищата към резервата Мазалат е драматично. Някъде не личат вече пътища, г-н Нанков! А аз не знам друга планинска част из Отечеството, която да е тъй уютна. Липсата на инфраструктура е с двояк ефект - полезна е за природата, защото създава проблеми с достъпността, но и пречи на развитието на туризма, респ. на хората, които чакат доходи от къщите си за гости. Дори не драматично, а по-скоро трагично е обстоятелството, че НИЩО и НИКОЙ не пречи на дървосекачите да бръснат с гола сеч горите над Априлци. В момента вилнеят над Острец и са превърнали доскоро гористите склонове в ровини и пороища.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>