| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Започва ремонта на 2 училища и 4 детски градини в община Троян
Ловеч област

Започва ремонта на 2 училища и 4 детски градини в община Троян

 

troqn В условията на сериозна демографска криза, която съпътства страната ни през последните години, Община Троян сериозно мисли за бъдещето на региона, а именно за подобряване на условията, в които ще се отглеждат и обучават децата от града и околните села.

На специална пресконференция, която беше проведена в залата на Общината в края на миналата седмица (5 август 2011 г.) беше обявено, че скоро започват сериозни ремонтни дейности за обновяване на материалната база на 2 училища и 4 детски градини. Предстоящите ремонти ще бъдат реализирани по Проект № BG161PO001/1.1-01/2007/109 „Интегриран проект за образователната инфраструктура на община Троян“, включващ обектите СОУ „Васил Левски", с. Черни Осъм; ОУ „Васил Левски", с. Орешак; Целодневна детска градина в с. Орешак; Седмична детска градина в с. Калейца; Целодневна детска градина в с. Борима; Обединено детско заведение „Буковец" в гр. Троян“.

Стойността на проекта е 5 644 883,71 лева. Съфинансирането от Европейски фонд за регионално развитие е 4 798 151,15 лева, а останалите 846 732,56 лева са осигурени от държавния бюджет на Република България.

Основната цел на проекта е да се осигурят благоприятни условия за осъществяване на учебния и възпитателен процес като се подобри, обнови и модернизира образователната инфраструктура на територията на общината. Проектът предвижда модернизацията на едно детско заведение в града и на 5 в по-малки населени места. По този начин ще се осигури социално включване и равен достъп до качествено образование на групи в неравностойно положение, живеещи в отдалечени малки населени места, каза заместник кмета на град Троян Недка Топалова.

Техническите супервайзори на проекта инж. Таня Димитрова и Лена Дундева запознаха присъстващите на пресконференцията в детайли, какво предстои да бъде направено за всеки един от обектите през следващите 12 месеца. В почти всички обекти предстои да бъде направена реконструкция на покривите, подмяна на дограмата, ремонт на ВиК и електрическите инсталации, топлинно изолиране на външните стени и боядисване, вертикална планировка и други. Един от основните резултати, които се цели да бъде постигнат с предстоящите ремонти, е да се подобри енергийната ефективност на всички обекти и да се инсталират съоръжения за използване на възобновяеми енергийни източници в част от тях. По този начин се очаква за в бъдеще да се реализират значителни икономии на енергия, а икономисаните средства ще могат да бъдат влагани в по-нататъшно подобряване на материалната база.

В момента тече процедура за избор на изпълнители, обясни Вера Добрева-Съботинова, ръководител на проекта от страна на община Троян.

Предстоящото обновяване на детските градини и училища провокира интереса на участниците в пресконференцията, като най-активни в дискусиите бяха директорите и възпитателите на някои от учебните заведения, които предстои да бъдат ремонтирани. Основния въпрос беше дали ще може да се съвмести учебно-възпитателния процес с предстоящите ремонти. Според Вера Добрева един от основните критерии при предстоящия избор на изпълнителите за реализация на проекта е именно да се осигури безопасността на децата по време на ремонтните дейности. Участниците в дискусията бяха единодушни, че мащабните ремонтни дейности не е възможно да бъдат изпълнени само през регламентираните спирания на учебно-възпитателния процес. Директорите на детските заведения обещаха да направят възможното за провеждане на нормален образователен процес и в същото време да помагат за ремонтните дейности, така че след приключване на проекта на 02.09.2012 г. работещите в образователните заведения, и техните възпитаници да се радват на новите условия, които заслужават и при които ще се обучават за в бъдеще.

Коментари
donmikele на 09.08.2011 15:48
4 години дълбок сън. Избори, пробуждане, цялата пара в свирката. За 4 години два европроекта за около 8,5 млн лв и то... неразплатени??!! Това е. 4 години троянски и ловешки медии сапунисваха населението с лъжите и "бъдещите успехи" на кмета Акимов. Троян е пред социален и икономически срив. Близо 30% спад на местните приходи за 4 години и тенденцията се задълбочава. Анализите са потресаващи. На кой ли му пука обаче. Важното е да се пише какви успехи се предвиждат и как ще изхарчим парите на "мръсните капиталисти", на които мръсни капиталисти и империалисти кмета Акимов само преди 20-на години се канеше да види сметката в защита на социалистическите завоевания. Ама какво да искаме и очакваме от троянските неокомунистически партийки Герб и БСП? Да сте видели комунистическа номенклатура да знае как се изкарват пари? На такива дай им само да харчат готови пари. Да харчат, да разпродават и да плюскат. За 3 мандата на БСП и един на Герб - похарчиха, разпродадоха и оплюскаха Троян. Между супата и второто си почиват и дават напоителни интервюта на троянските и ловешките медии.
Махнете му на троянския кмет врявата и олелията по няколко европроектчета през изминалите 4 години и го питайте какво е работил изобщо. Попитайте го защо поне един бюджет не е изпълнил за 4 години. Попитайте го кое не провали с което се е захванал. Попитайте го как така част от "изчезналите" бюджетни средства се появиха на бял свят след 6-месечно отричане? Попитайте го къде са и другите бюджетни средства и кога и за тях ще си признае и върне в бюджета, като най важното. Попитайте го .... абе, ще попитате, ама...друг път. Я по-добре ни разкажете за още по-големите успехи, които ни очакват....
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>