| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Областният управител и директорът на „Трейс холд груп” Цветан Цонев разгледаха ремонтните дейности на пътя
Ловеч област

Областният управител и директорът на „Трейс холд груп” Цветан Цонев разгледаха ремонтните дейности на пътя Ловеч-Троян

Ц. Цонев: 4-годишните договори за пътно поддържане дават възможност за сериозни инвестиции, ние чакаме 35 нови машини

 

 remont         Областният управител на Ловеч Николай Нанков, изпълнителният директор на „Трейс холд груп” Цветан Цонев, шефът на Областно пътно управление инж. Георги Грозданов и журналисти разгледаха ремонтните дейности на път II 35 Ловеч-Троян, съобщават от областна администрация.

         Стойността на проекта е малко над 9 млн. лв. Сдружение „Трейс холд груп” е изпълнител на целия ЛОТ, който продължава и извън рамките на областта. За нашата област се рехабилитират 20 400 м. Пътят е второкласен и прави връзката ни с Плевенска област, съответно преминава през Стара планина и през прохода Троян-Кърнаре с Пловдивска област.

Включили сме още един участък от пътя по ОП „Регионално развитие”. Това е най-тежкият в Ловешка област – 5-те км на Беклемето след курортното селище до границата и с Пловдивско. За там се провежда обществена поръчка. Тя се обжалва, чакаме да паднат жалбите и да започне изпълнението, обясни Николай Нанков, като добави, че по второкласния път, който свързва двата най-големи града в областта Ловеч и Троян, преминават 5-6 хиляди автомобила дневно. Изпълнителите действително са си свършили, дори преизпълнили своите задължения по договор. Когато се съберат интересите и от двете страни на масата седнат хора, които знаят какво искат и как да го направят, нещата се случват по най-добрия възможен начин, похвали свършеното по рехабилитирания път Николай Нанков.

remont         Днес приключваме с износващия пласт на директното трасе. Може би в рамките на 10 дни максимум ще бъдат завършени всички странични включвания, отбивки, зауствания на второстепенни пътища, а като цяло обектът ще бъде завършен в рамките на не повече от 20 дни, с положена хоризонтална маркировка, пътни знаци, стоманени предпазни огради и всичко, което е предвидено по проекта, категоричен бе Цонев.  Той обясни, че другият значим обект на сдружението е ремонтът на бул. „България” в Ловеч. На въпрос защо се забавиха дейностите, Цветан Цонев поясни: „Нормално е да има и проблеми. Основните те са свързани с подлезите на централната улица. Очакваме проектни решения, така че в рамките на няколко месеца ще приключим и този ремонт”.

Цонев поясни още, че „Трейс холд груп” имат и задължения за текущото лятно и зимно поддържане на пътищата в системата на Агенция „Пътна инфраструктура”. Надявам се тази година наистина да усетите и да видите разликата в поддръжката. Направили сме доста сериозна програма, очакваме голяма доставка на около 35 специализирани машини за почистване на пътните настилки в зимни условия. Машините са модерни и съвсем нови. Имат камери за обратно виждане - там където се разпръскват материалите за обработка на пътната настилка, с гребла, които са от поликарбонат. Част от тези машини ще бъдат разположени на територията на Ловешка област. Всичко останало, което правим, е функция на средствата, които се отпускат и на заявките, които се правят от областна дирекция, респективно от Агенция „Пътна инфраструктура”, обясни още той и подчерта, че вече  всички  договори за пътно поддръжане са за 4 години и това дава сигурност, защото „можем да планираме по-големи разходи, повече машини, които да работят не само една година, а след това да се чудим какво да ги правим”. В случая с новите, които сдружението доставя, те ще бъдат ангажирани за целия 4-годишен период и ще могат да възвърнат част от направените инвестиции във връзка с поръчката, възможна единствено и само заради срока на договора. Това е първият договор поне от 15-20 години с този срок. Мисля, че е разумно да се процедира именно по този начин, категоричен бе шефът на „Трейс холд груп”.

         По време на обиколката стана ясно още, че гаранционните срокове са съгласно ЗУТ – за рехабилитация 2 години, за ново строителство на пътища 1,2 и 3 клас е 3 години, за автомагистрали – 5 години, а за ремонти – средни и основни / кърпежни работи/ - две години. Специално за пътя Ловеч-Троян той е две години след приключването.

 

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>