| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
КОНКУРС „ЗНАК ЗА КАЧЕСТВО НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ОБЕКТИ” И ОПРЕДЕЛЯНЕ НА НАЙ- ДОБРИТЕ ХОТЕЛИ, РЕСТОРАНТИ, КЪЩИ И
Ловеч област

КОНКУРС „ЗНАК ЗА КАЧЕСТВО НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ОБЕКТИ” И ОПРЕДЕЛЯНЕ НА НАЙ- ДОБРИТЕ ХОТЕЛИ, РЕСТОРАНТИ, КЪЩИ И МУЗЕИ В РЕГИОН ЦЕНТРАЛНА СТАРА ПЛАНИНА за 2011 г.


За девета поредна година стартира единствения в страната регионален конкурс „Знак за качество на туристическите услуги”, организиран от Регионална туристическа асоциация (РТА) „Стара планина”.  Той определя  Най – добрите в туристическия бранш в регион Централна Стара планина за текущата година.

От началото на 2002 г. този конкурс има  за цел  повишаването на качеството на туристическите услуги в региона и стимулиране конкурентноспособността на регионалния продукт. Знакът за качество на РТА „Стара планина” е запазена марка и носи престиж на всеки туристически обект пред туроператорите, предлагащи региона и пред туристите, избрали да посетят Централна Стара планина. Днес Знакът за качество вече се е превърнал в гаранция за професионално и коректно обслужване и грижа за клиента. Наградите за високо качество, раздавани на тържествена церемония в края на всяка година, са гордост и самочувствие за добре свършена работа.

Доброволното сертифициране на туристически обекти отдавна е наложена практика в почти всички туристически държави. Ето защо през 2010 г.  Министерство на икономиката, енергетиката и туризма стартира Проект “Стимулиране на качеството и устойчивото развитие на туристическите предприятия” по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.3-01/2008 “Подкрепа за ефективен национален маркетинг на туристическия продукт и подобряване на информационното обслужване” .

Конкретната цел на проекта е насърчаване на качеството и устойчивото развитие на туристическите предприятия, по-специално:

-          Система за доброволно сертифициране на качеството  на туристическите услуги, включваща изисквания за качество и национален знак за качество;

-          Система от критерии за оценка на устойчивото развитие на туристическите предприятия и доброволно сертифициране на устойчивото развитие на туристиските предприятия;

-          Възможности за сравнение (benchmarking) с подобни предприятия в България и други европейски страни.

 

На специална пресконференция през м. декември 2010 РТА „Стара планина” бе поканена да представи  опита си в процесите на доброволно сертифициране на качеството, с което бе  онагледена пред присъстващите единствената засега работеща добра практика от България.

От 2008 година неизменен партньор в отразяването на втората част от конкурса е туристическият портал „Насам Натам” www.nasamnatam.com, с чиято подкрепа сe връчва наградата  „Най-активно представяне в интернет пространството”.

Тази година всеки участник в конкурса ще получи промо код за реклама в туристически портал NasamNatam.com на стойност 50.00 лв.

Конкурсът се състои от две фази. Първата е свързана с проучване и оценка на качеството във всички подали заявление обекти по два метода – чрез анкетни карти и с посещения на тайни клиенти. Финал на този етап е връчване на Знаците за качество на туристическия продукт на всички, покрили критериите на РТА (Критериите са специално разработени от организацията, като се обновяват и допълват почти всяка година; задължително се изпращат на кандидатите заедно с Поканата и Заявлението). Участниците, получили Знак за качество,  участват в следващия етап – избиране и награждаване на  Най-добрите туристически обекти за годината в различните категории. И двата етапа завършват със специални церемонии, на които присъстват колеги, туроператори, журналисти  и други гости.

Качеството и разнообразието на предлаганите туристически услуги определят избора на дестинацията. Добрата грижа за госта създава лоялни клиенти. С разработването на критериите за оценка, организацията и провеждането на тези конкурси ние даваме възможност да се разбере дали гостите се превръщат в лоялни клиенти или остават само инцидентни посетители.

Участието в конкурсите  носи евтина и ефективна реклама, както и информация за евентуални пропуски и слабости в предлагането. Обектите, спечелили Знак за качество са предпочитани от българските туроператори, работещи в региона. РТА „Стара планина” е организацията, от която търсят авторитетна информация местни, регионални и национални специализирани медии и журналисти.

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>