| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Евросредства вдъхват нов живот в два квартала в Троян
Ловеч област

Евросредства вдъхват нов живот в два квартала в Троян

 

Общината подобрява физическата и жизнената среда в периферни жилищни райони

troyan Община Троян подписа договор с Консорциум „Троян – 2011“, който включва фирмите „Димас“ АД от гр. Габрово и „Екострой – Трявна“ ООД, за реализация на Проект „Интегриран проект за подобряване на градската среда на град Троян”, осъществяващ се с финансовата подкрепа на оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., съфинансирана от Европейски фонд за регионално развитие. Проектът е по приоритетна ОС: Устойчиво и интегрирано градско развитие, в рамките на Схема за безвъзмездна финансова помощ “Подкрепа за интегрирано и устойчиво развитие чрез подобряване на градската среда“.

 

По проектa се предвижда, превръщането на два периферни квартала, ж.к. „Лъгът“ и ж.к. „Младост“ в атрактивно място за живот, с изградена благоприятна архитектурна среда за хората с увреждания. Помислено е и за децата, които ще се радват на нови детски площадки.

 

На специална пресконференция в Троян за представяне дейностите и изпълнителите на проекта и по повод подписването на договора кметът на Община Троян Минко Акимов подчерта, че общата цел на проекта е да се подобри физическата и жизнената среда на град Троян, като необходима предпоставка за осигуряване на устойчива и екологична градска среда с по-високо качество на живот и нови възможности за икономическо развитие и социален просперитет. Постигането на тази обща цел ще допринесе за утвърждаването на град Троян като привлекателно място за живеене и като притегателен център за инвеститори и посетители. „Това е един хубав проект, чиито резултатът  ще бъде от полза и видим за всички. Проектът ще бъде изпълнен по всички европейски норми и ще е съобразен с изискванията за достъпност на хората с увреждания”, подчерта  Акимов.

 

Община Троян е бенефициент по проекта. Общата му стойност възлиза на 4 721 691.11 лв. От тях 4 013 437.44 лева, съставляващи 85% от общата стойност на допустимите разход по проекта, ще бъдат осигурени от ЕФРР, 471 984.07 лева е частта, която ще съфинансирането от националния бюджет, а 236 269.60 лева ще бъдат осигурени от Община Троян. 

 

Съгласно подписаните договори, строителните дейности ще бъдат завършени в рамките на 7 месеца, тоест до края на годината жителите на кварталите „Лъгът“ и „Младост“ в град Троян ще могат да ползват новите придобивки, обясни на пресконференцията инж. Банко Банков, който е ръководител на проекта от страна на общината.

 

Реализацията на проекта предвижда изграждане на 3 нови и съвременни озеленени детски площадки, които ще имат включително и соларно осветление, за да могат децата да играят до по-късно. Две от площадките ще са на територията на кв. „Лъгът“, а една в кв.“Младост“. Освен това се предвижда и реконструкция на 7 цели или части от улици – три в кв. “Лъгът“, една в кв. „Младост“, улиците „Мизия“ и „Балкан“ и една от главните артерии на града ул.“Христо Ботев“, която ще бъде реконструирана в частта между ул. „Черковна“ и ул. „Генерал Карцов“. Освен смяна на пътната настилка на въпросните улици, се предвижда и смяна на около 12 000 кв. м смяна на тротоарни настилки и подменя на някои от дърветата, уточни инж. Банков. Проектът касае пряко 15% от жителите на града, а косвено – всички живеещи в Троян.

 

Освен с представителите на фирмите, които ще реализират строително-монтажните работи, Община Троян подписа договор и със софийските фирми „ЕТ БУЛИ - Любомир Георгиев“, „Виа инженеринг“ ООД  и „Пътпроект 2000“ ООД, на които е възложено проектирането и авторският надзор.

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>