| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Първи юни на релси за малчуганите
Ловеч област

Първи юни на релси за малчуганите

 

инж. Георги Стайковски

Верни на традицията си, както винаги да бъдат на ниво, и тъй като са нещо много повече от обикновен национален превозвач, нашите железници за пореден път ни изненадват приятно.

От години, под патронажа на Министерството на транспорта и информационните технологии и/или на "Български държавни железници", на международния празник на детето, отбелязван традиционно у нас - 1 юни, се организират различни, запомнящи се, празнични програми и промоции по места, така и в национален мащаб. Почти ежегодно на тази дата специално за подрастващите се организират атракционни демонстрационни пътувания с възстановени за движение на собствен ход под пара музейни парни локомотиви и друг исторически “ретро” подвижен железопътен състав; извършват се групови пътувания; организира се "весел" влак; демонстрира се модерна ж. п. техника и технология; организира се ден на широко отворени врати за малчуганите, а по край тях и за порасналите такива - техните родители и преподаватели.

Чрез тази отвореност към по-младото поколение, железопътната ни администрация извършва не само активна социална дейност и демонстрира истинска ангажираност към бъдещето на страната, но и възпитава в уважение към техниката, респект към историческото ни наследство, любов към Родината и уважение към отговорния труд на железничаря и транспортния работник като цяло.

Безспорно, срещата на младежите с железниците е нещо много по различно, за тези които имат сетивата да го усетят и интелекта да го осъзнаят, от традиционните "залъгалки" като ATV, мотори, джипове, чалга и т. н. "боза". Много от малчуганите, впечатлени от интересната техника и вълнуващото пътуване сред пара, пушек, мощни изсвирвания на локомотивната сирена, блеснали релси, причудливи машини, песен на колооси и скорост, правят своя ранен и правилен професионален избор в железничарското поприще. Подход, използван и от чуждите железопътни администрации и фирми, а и от флота, авиацията, армията, автоиндустрията и др. за реклама и привличане на бъдещи мотивирани кадри и клиенти.


Тази година, на 1 юни, всички деца на възраст до 14 навършени години, ще могат да пътуват абсолютно безплатно във второкласните вагони на всички категории влакове (пътнически, бързи и бързи със задължителна резервация) по маршрут без ограничения от цялата железопътна мрежа. Запазените места за всички категории влакове, добавките за бръз влак със задължителна резервация и спалните места се заплащат. Възрастта на детето пред железопътните власти, може да се удостовери с: акт за раждане, ж. п. карта "Дете" или с ж. п. карта "Учащ". С оглед безопасността и спокойствието на самите деца, другите пътуващи и железниците, деца под 10 години следва да пътуват задължително с придружител, което е нормално и не би трябвало това изискване даже да се отбелязва нарочно.
Промоционалното празнично предложение е валидно за пътувания, започнали на 1 юни, като връщането трябва да е започнало с последния влак за денонощието т. е. преди 23.59 ч. на 1 юни).
Използвайте приятната празнична възможност в тези трудни стопански времена, за да планирате заблаговременно вълнуващата среща на Вашите малчугани, деца и ученици, индивидуално семейно или на организирани групи с интересния свят на железниците, както и с културно-историческите забележителности на Родината и да се настроите вече на ваканционна вълна! Вземете подаръка, който нашата железница Ви предлага!
Напомняме Ви, че по ж. п. линията Левски - Ловеч - Троян се движат няколко чифта пътнически влакове, обслужвани от новите луксозни климатизирани дизелмотрисни влакове серия 10.000 "Дезиро".

На тази дата, за Ваше удобство курсира и новия изключително удобен чифт обедни влакове КПВ No: 24215 Левски 10.40 ч. - Ловеч 11.38 ч. - Троян 12.36 ч. и в обратното направление ПВ No: 24114 Троян 12.43 ч. - Ловеч 13.40 ч. - Левски 14.47 ч.

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>