| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Община Тетевен проведе земляческата среща на тетевенци в София
Ловеч област

Община Тетевен проведе земляческата среща на тетевенци в София


роявата откри председателят на сдружение «Тетевенци» Симеон Маринов. От тетевенци, живеещи в столицата, дошли на вечерта, най-много бяха от Йотовия род,  съобщават от Община Тетевен. Един от тях - инж. Ивайло Тодоров, подари на всеки родословното дърво, което сам е направил.
И тази пролет Тетевен ни събира заедно в София, каза кметът на община Тетевен Николай Павлов. Той приветства присъстващите и ги запозна с резултатите, постигнати през управленски мандат 2007-2011г. на местната власт в Тетевен.  Приоритетно място в нашата работа бяха проектите, финансирани по европейски програми, сподели Н. Павлов. През този период успяхме да реализираме и продължаваме да разработваме проекти за 62 767 994 лева. Преди дни получихме покана за финансиране от ПУДООС на стойност 446 554 лева за изграждане на последния, трети, етап на магистралния водопровод Рибарица-Тетевен.

Сега сме в процес на разработване на интегриран воден проект за строителство на ВиК мрежи и съоръжения в Тетевен. Това е първият етап на проекта на стойност 34 000 000 лева. Работим и по второ проектно предложение, на стойност 4 673 381 лв., с което ще обновим, оборудваме и преструктурираме общинската болница.
Разработихме и внесохме за финансиране други три проектни предложения за 1 800 000 лева. С две от тях ще модернизираме управлението на администрацията в кметствата и Общината. Третият проект е социален, с целева група деца и младежи с увреждания от 3 до 17 години.
Продължаваме да реализираме 8 проекта в Тетевен, Галата, Гложене и Глогово, които са на стойност около 19 000 000 лева. Това са 4-те интегрирани водни проекти за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води на град Тетевен, за реконструкция на водоснабдителна мрежа, изграждане на канализационна мрежа и пречиствателна станция за отпадъчни води в с. Галата, за строителството на канализационна мрежа, пречиствателно съоръжение за отпадни води и реконструкция на водопроводната мрежа в с. Гложене и строителство, реконструкция, рехабилитация на вик мрежи и съоръжения в с. Глогово.
Останалите 4 проекта, които изпълняваме, са за подобряване на
туристическата инфраструктура в общината, за възстановяване на горския потенциал  в общински гори, пострадали от природни бедствия и социалните проекти “Подкрепа за достоен живот” и „Създаване на условия за развитие на социалното предприемачество в община Тетевен – възможност за подобряване качеството на живот на лицата от рискови групи” .
Двата проекта по ОП “Регионално развитие 2007-2013 г.” са одобрени и очакваме сключване на договори за финансиране. По тях ще усвоим 2 190 478 лева. С първия проект ще внедрим мерки за енергийна ефективност в образователната инфраструктура на община Тетевен, чрез основен ремонт и обновяване, а по втория – ще изградим брегоукрепителни съоръжения за предпазване на населението от наводнения в общината.
Успешно изпълнихме 7 социални проекта за около 1 200 000 лева.
На 10 май 2011 г. подписахме споразумение за партньорство с  общините Луковит, Ябланица, Червен бряг и Роман за кандидатстване за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Луковит по Оперативна програма «Околна среда 2007-2013 г.», част от която е претоварeната станция в с. Гложене.
Кметът на община Тетевен отчете направено в инвестиционните програми от 2008 до сега и постиженията в духовната и социална сфера.
Любовта към Тетевен е родова памет, традиции, музика, танц, които можете да откриете в художествената програма, завърши Н. Павлов. На сцената се изявиха доказали се самодейни състави на тетевенското читалище «Съгласие» и културния клуб на пенсионера. Сред тях бяха МВГ «Вежен», ДГНП «Тетевенски божурчета», ДИГ «Тетевенче», РТФ «Амалипе», Дикси бенд «Тетевен», ДПГ «Незабрава» сатирично дуо «КуИл». Към тях се присъединиха и артистите Трифон Трифонов и Преслава Мръвкова.


Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>