| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Няма нужда от менторски тон и то в неоснователни забележки
Ловеч област

Няма нужда от менторски тон и то в неоснователни забележки

 

 нанков         Няма нужда от менторски тон и то в неоснователни забележки, коментира днес в отговор на журналистически въпрос нападките на председателя на общинския съвет в Ловеч Милко Недялков областният управител Николай Нанков, съобщават от пресцентъра на губернатора.

         На последната сесия на местния парламент Милко Недялков критикува губернатора „когато прави преглед на наредбите на общинските съвети, да го прави еднакво за всички”, като цитира община Троян, където по същия член, върнат за Ловеч от областния управител, „две търговски дружества събират таксите си, но там губернаторът не е искал промяна”.

         Връщам на абсолютно всички общински съвети решенията по законосъобразност. В случая с община Ловеч става дума за Наредба за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги, абсолютно незаконосъобразна в частта, която е върната за преразглеждане. И както видяхте на сесията с голямо мнозинство на общинския съвет се приеха констатациите, коментарите и бележките и чисто процедурно тези неща бяха отстранени и наредбата беше приета със съответните корекции. Подготвили сме писмо до още две общини, в това число и община Троян, която Милко Недялков визира. Но в Троян казусът е много по-сложен и изисква повече време естествено.

         По всички наредби на общинските съвети има засилен административен контрол и това, което не е законосъобразно, се връща за преразглеждане. В случая не сме се обърнали към административния съд, както направихме с друга община – Априлци. Правим го по най-безболезнения начин и менторският тон в забележките е наистина неуместен. Цели два мандата някои председатели на общински съвети  трябваше да се научат да си изготвят наредбите и решенията както трябва в унисон със законите на РБългария, категоричен бе Николай Нанков.

         През 2010 г. областният управител е върнал за ново разглеждане общо 11 решения на общински съвети, от които 4 на община Угърчин, по 2 на общините Луковит и Летница, три на община Ловеч. Едно решение на общински съвет Априлци е внесено за разглеждане от Административен съд. 4 от върнатите решения са за изменение и допълнение на приети от общинските съвети наредби – 2 на община Ловеч и по едно на общините Угърчин и Летница. Държа да подчертая, че Ловеч е най-голямата община в областта, с най-много решения, така че е логично да има като бройка повече върнати решения от други по-малки общини, коментира още Нанков и подчерта, че няма никакво тенденциозно отношение към община Ловеч.

        

Коментари
MrBean на 06.04.2011 07:24


Цели два мандата някои председатели на общински съвети трябваше да се научат да си изготвят наредбите и решенията както трябва в унисон със законите на РБългария
MilkoNedqlkov на 06.04.2011 09:58
Менторство
Менторството е инструмент, който организациите могат да използват за “отглеждане” и израстване на техните хора. То може да бъде неформална практика или формална програма. Менторите показват нагледно, обясняват и моделират (оформят). Следващите предпоставки оформят основата за солидна менторска програма:
Преднамереното учене е крайъгълният камък. Работата на ментора е да повишава съзнателното учене, което включва изграждане на капацитет чрез методи като инструктиране, моделиране и съветване.
Провалът и успехът са силни (мощни) учители. Менторите, като лидери в натрупването на опит, безспорно се нуждаят да споделят техните истории за това “как да го направиш така, че да бъде правилно”. Също така имат нужда да споделят техния опит в провала – “как го направих грешно”. И двата вида истории са мощни уроци, осигуряващи ценни възможности за анализ на индивидуалната и организационна действителност.
Лидерът има нужда да разказва своите истории. Индивидуалните сценарии, анекдотите и примерните истории трябва да бъдат споделяни, защото предлагат ценно, незабравимо прозрение. Менторите, които могат да говорят за себе си и техния опит създават (установяват) хармония, което ги прави “учащи лидери”.
Менторството е рискована работа. Успешното менторство означава да споделяш отговорността в процеса на учене. Въпреки помощните средства, съдържанието (темата), синхронизирането и всички други променящи се величини. Успешното менторство започва с условие за договор за учене.
debelaka на 06.04.2011 11:04
Лъжец.
"Лъжец" е реалити шоу, което стартира в Ловеч през 2003 г. по с водещи Минчо и Милко.

Регламентът на играта е следният: играта е разделена на 2 рунда, има 2+3 играчи, във всеки рунд играчите упорито избягват да отговарят на въпроси, които са зададени на публиката. В същото време се уреждат изпълнения на всякакви проекти, които се изпълняват от доверени на играещите фирми. Най-популярният, наречен "Депото", носи на играчите над 2 млн. лева, а най-оригиналният, наречен "Разкопаване и закопаване", също се измерва със седемцифрена сума в лева.

Всеки един от петимата играчи в играта вижда по своя сметка полагащата му се част от спечелената сума, като всеки един спокойно може да бъде назован "долният мръсен лъжец". Целта му е да забаламоса публиката така, че да не ги разпознаят, че знаят за какво иде реч. След всеки рунд отпада по един играч, но не е задължително условие, и вторият рунд, започващ от 2007 година, може да продължи със същите състезатели.

Ако лъжецът остане прикрит до последно и публиката не го разпознае, той печели и взима със себе си спечелената сума, като му се дава шанс за още един, трети, рунд. Ако обаче разгадаят кой е лъжецът, през октомври 2011 година играта приключва.
PavlinaGesheva на 06.04.2011 11:34
Ха-ха-ха, г-н Недялков, и Вие приловихте вредния навик да копипействате само това, което Ви изнася! Защо умишлено делнахте ХАРАКТЕРИСТИКАТА на ментора от същата статия?!smiley

...ХАРАКТЕРИСТИКИ ЗА ДОБЪР МЕНТОР
Не всички успели в бизнеса хора са ефективни ментори; определени хора са по-ефективни в тази роля. Дали човекът е подходящ или не за ролята на ментор може да зависи от неговия/ нейния етап на развитие и опит. Качествата, които са съществени за ефективен ментор включват:
ЖЕЛАНИЕ ЗА ПОМОЩ
Хора, които са заинтересовани и проявяващи желание да помагат на другите.
НАЛИЧИЕ НА ПОЛОЖИТЕЛЕН ОПИТ
Хора, които имат положителен формален или неформален опит с ментор имат склонност да бъдат добри ментори.
ДОБРА РЕПУТАЦИЯ В РАЗВИВАНЕ НА ДРУГИТЕ
Опитни хора, които имат добра репутация в помагането за развитие уменията на другите.

ВРЕМЕ / ЕНЕРГИЯ
Хора, които имат времето и менталната енергия да се отдават на взаимоотношение.

АКТУАЛНО ЗНАНИЕ
Хора, които поддържат текущо, актуално технологично знание и/или умения.
НАУЧНО ОТНОШЕНИЕ
Хора, които са все още склонни и способни да учат и които виждат потенциалните изгоди от менторското отношение.
ДЕМОНСТРИРАНЕ НА ЕФЕКТИВНИ МЕНТОРСКИ УМЕНИЯ
Хора, които демонстрират ефективни умения катоинструктиране, съветване, фасилитиране и работа в мрежа...

http://rc.cega.bg/?id=83&lang=bulgarian

Пак във Ваш стил предлагате твърде дълга, заблуждаваща и излишна описателна дефиниция, в която се губи смисълът на понятието „менторски тон”, а то е всъщност със синонимно значение на пренебрежителното „наставнически тон”!
Apropo, в гротесковия колаж на MrBean акцентът отново пада върху брадвата, чиято символика е безапелационна. Вероятно тя ще замести бухалката в бъдещата политическа дейност на някои „независими” кандидатобщински съветници!
Боже, пази ловчалии от пишман политици!!
MrBean на 06.04.2011 12:23


благодарение на ‘правилната’ политика на Председателя на общински съвет Ловеч през последните осем години символът и емблемата на Ловеч –Покрит мост се е превърна в местното свърталище на кръвожадните карибски пирати по нашите географски ширини
heros на 06.04.2011 12:23
Боже, слез по-бърже и махни от погледа на ловчалии досегашните пишман общински съветници!!
Sevt на 06.04.2011 19:46
Павлина, моите почитания! Само по този начин с Недялков, колкото и да е брониран с тлъстини!
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>