| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Сдружение “Бъдеще за Чифлик” организира пролетен празник и състезанията по бързо рязане на дървени трупи
Ловеч област

Сдружение “Бъдеще за Чифлик” организира пролетен празник и състезанията по бързо рязане на дървени трупи

 

Красимира Коларова

chiflik Сдружение “Бъдеще за Чифлик” за първи път организира пролетен празник, който се проведе на 26 март  на паркинга срещу големия басейн на с. Чифлик. Много госто уважиха събитието, които чакаха с интерес и любопитство състезанията по бързо рязане на дървени трупи със собствена моторна резачка, рязане на дървен труп с ръчен трион, пресичне на дървен труп с брадва и стрелба с въздушни пушки по мишени.

Скара, чеверме, музика и веселие- това бяха допълнителните екстри за всички, които бяха дошли на празника в Чифлик, който в подобен вид се прави за първи път в Троянска община. Млади и амбициозни жители на с. Чифлик започнаха ново начинание. Сформирана е неправителствена организация- Сдружение “Бъдеще за Чифлик”.

Целта е информация и обмен на програми, разработване на проекти, подпомагне дейности в сферата на екологията, селското стопанство, туризма, съхраняване на местния бит, социлано-икономическо  и културно развитие на Чифлик, извършване на дейности с обществена полза. Председател на новосформираното Сдружение “Бъдеще за Чифлик”  е Минко Църовски, заместник-председател е Тодор Петковски, а секретар Симеон Владимиров. Кметът на Чифлик Дачо Дачев приема с радост и уважение новата организация, тъй като тя ще е в полезна за бъдещото развитие на селото, още повече че за сега Чифлик е първото и единствено село със собствена НПО в общината.

И така състезанието започна, Предварително и по време на надпреварата се записаха за участие 10 секачи, сред тях от Чифлик и Бели Осъм от Троян и дори от Ловеч. Много емоции, смях и закачки се пускаха към мераклиите да спечелят осигурените парични награди. Съдиският състав бе Минко Църовски- председател и Димитър Хаджийски и Иван Кънчев, които са и членове на УС на Сдружение “Бъдеще за Чифлик”.

При рязане на дървен труп с моторна резачка трябваше да се отрежат три шайби с дебелина до 5 см. Освен дебелината и тук, както и при другите етапи беше най- важна бързината. Ето и имената на всикчи участници- Минко Хаджийски, Милко Хаджийски, Пенчо Зюмбилски, Младен Богдански, Мариян Конишев, Илиян Минков, Пламен Цанков, Александър Сапунджиев, Любомир Андреев и Румен Белчев. Последните двама, въпреки, че се записаха по време на самото състезание, станаха съответно на второ и трето място с премии от по 50 и 30 лева и специално направени медали от дърво. Най- добрия секач бе Минко Хаджийски, който бе награден с 80 лева и също дървен медал. Много емоции, аплодисменти и симпатии спечелиха две дами, Теодора Трифонова и Добрина Михайлова, които ей така за емоцията и за шото се включоха в рязането на дървен труп с трион.

Интересното бе, че те за първи път пипат трион, но за сметка на това целия състав на журито се спусна да помага на чаровните секачки. Те също получиха парична премия от организаторите. Най- атрактовният секач бе Милко Хаджийски, който беше подготвил специално облекло, нищо , че резачката не му запали. Наградата за Милко бе 20 кебапчета и бутилка вино. Най- възрастният също получи награда, оказа се, че това е дядото на Милко- Пенчо Зюмбилски. Дядо и внук, заедно с всички спечелили, бяха най- щастливи.

chiflikИзключително голям бе интересът и към състезанието за стрелба по мишени с въздушна пушка. Тук се записаха 22 стрелци на различни възраст. Сред тях имаше и туристи, избрали Чифлик за почивка в хубавия пролетен ден, имаше дори и обслужващ персонал от близките хотели. След края на стрелбата станаха ясни и резултатите. На първо място при децата стана Мирела Добрева на 10 г., следвана от Ивелина Петкова на 13 г. и Теодора Тодорова на 7 г. Те бяха наградени с торти от сладкраски цех “Афродита”. При големите най- точен бе Ивайло Ненов, който спечели 30 лева премия. Празникът продължи с народно веселие, а организаторите- Сдружение “Бъдеще за Чифлик” обещаха догодина пак да има състезания за рязане и цепене на дървени трупи, както и още други интересни атракции. Преди това обаче са замислили атрактивен летен празник за откриване на новия туристически сезон.

 

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>