| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Ловеч дари 8 агнета на социални заведения
Ловеч област
Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Ловеч дари 8 агнета на социални заведенияоу По разпореждане на областния управител на Ловеч Николай Нанков областната дирекция на Агенцията по храните дари 8 агнета на социални заведения от областта, съобщават от областната администрация. Животните са конфискувани, заклани и изследвани. Вкусната пратка пристигна с всички необходими сертификати и документи за годност за консумация и бе разпределена на домове за възрастни и деца в Ловеч, Крушуна, Априлци, Угърчин и Дълбок дол.
    Щастлив съм, че с областния управител взехме това решение и бързо разпределихме месото на хората в социалните заведения. Повечето от тях ще го получат в навечерието на националния празник. По този начин вярваме, че ще допринесем за тяхното празнично меню, а от там и за един по-светъл 3 март, какъвто заслужават, каза директорът на областната агенция д-р Ивайло Йотов.
    От конфискуваната мръвка ще похапнат децата от Дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи в Крушуна, възрастните от дома за хора с физически увреждания в Сливек и Защитено жилище в Ловеч, домовете за стари хора във Върбовка, Угърчин  и Априлци, дневни центрове в Ловеч и Дълбок дол.
    Новата агенция по храните, която стартира дейността си преди дни, ще контролира 647 хил. обекта в страната, които имат отношение към производството и продажбата на храни. Според Закона за агенцията, който бе приет от Народното събрание наскоро, новата структура обединява  Националната ветеринарномедицинска служба, Националната служба за растителна защита, част от Националната служба по зърното и фуражите, регионалните здравни инспекции и областните дирекции "Земеделие".
    В агенцията ще работят 2998 души, с 300 по-малко отколкото в сегашните раздробени структури. Служителите ще следят качеството на храните и суровините за тях от посевите и фермите до магазините и заведенията за хранене. Контролът на съдържанието на храните ще се осъществява в общо 11 референтни лаборатории. Агенцията ще работи и на осем гранични пункта за обединен контрол на всички видове храни, фуражи и животни, които влизат на територията на България.
Независимо от вида храна, която си купуват от магазина и консумират в заведенията, потребителитие ще могат да се обръщат на едно гише, ако имат оплаквания.
Коментари
konov44 на 07.03.2011 14:08
Поклон пред това което сте направили за възрастните хора с увреждания,домовете за стари хора и децата в изброените селища и други изброени които ще вкусят от характерната за БЪЛГАРИНА мръвка,Дано ГОСПОДИН КМЕТА И ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ се засрамят и оценят тази Ваша постъпка господин НИКОЛАЙ НАНКОВ,
MrBean на 07.03.2011 14:14


Задължение и отговорност на Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Ловеч са и бездомните кучета разхождащи се свободно из града и за това няма как да не задам няколко въпроса /за сега, само тук/ на директорът на Областната агенция г-н д-р Ивайло Йотов :

1. Уважаеми г-н д-р Йотов според Вас има ли в Ловеч бездомни кучета ?

2. Уважаеми г-н д-р Йотов запознат ли сте с Вашите задължения по отношение на бездомните кучета които произтичат от Закона за защита на животните ?

3. Уважаеми г-н д-р Йотов на коя дата ще започнете работа по контрол за бездомни кучета в град Ловеч ?
MrBean на 07.03.2011 14:36
-

ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ

Чл. 69. Когато след изтичането на срока по § 5 на територията на съответната община бъдат намерени безстопанствени кучета, на кмета се налага глоба в размер от 1000 до 2000 лв., а при повторно нарушение глобата е в двоен размер.

Чл. 70 . ал.2. Нарушенията по чл. 69 се установяват с акт на служители на съответната областна дирекция по безопасност на храните.


срока по § 5 изтече на 09.02.2011 г

наложените глоби по чл.69 са за сметка на кмета ,
а не за сметка на общината
heros на 07.03.2011 14:43
Интересено ако има наложени глоби на Кмета дали той ще ги плати или ще излезнат от нашия джоб smiley
MrBean на 07.03.2011 14:59
-
херос,
Няма да са от нашия джоб , бъди сигурен ,
но въпроса е не кмета да плати 5 или 10 000 лв.,
а Ловеч да стане град без бездомни кучета ...
както е във Европа това е и смисъла на
Закона за защита на животните
velik на 07.03.2011 15:04
Не разбирам как животните са конфискувани, заклани и изследвани.Кой има право да конфискува годни животни и областния да се разпорежда с тях?Или с чужда пита - помен правим.Тая филм сме го гледали.Иначе лошо няма - ама само когато областния Нанков е главен герой. БРАВО НИКОЛАЙ, БРАВО НАНКОВ!
anonnimen на 07.03.2011 16:24
о, Велик, що беснееш, щото вие сте измислили сценария на филма, а сега други са главните действащи лица ли. Кво значение има кой ги е раздал, важното е, че са стигнали до хората всичките 8, без да изчезне по пътя нито едно, иначе нямаше да го напишат чак пък толкова точно... пък и като гледам наистина има областно представяне - не са концентрирани само в една община. А какъв банкет са можели да си спретнат хората и никой да не разбере, ама те го написали, че да се знае - има добичета, ще ги ядат бедните и болните! Така че браво Нанков, браво Йотов!!!
velik на 07.03.2011 16:55
Питах друго нещо. Как, кой и от къде са конфискувани? Иначе пак казвам - лошо няма - наближават избори.
MrBean на 07.03.2011 17:20
velik на 07.03.2011 15:04
Не разбирам как животните са конфискувани, заклани и изследвани.Кой има право да конфискува годни животни и областния да се разпорежда с тях?


велик,
чети Законът за агенцията по храните
и ще си отговориш сам на въпросите ,,,
velik на 07.03.2011 21:26
Добре де Мистър, тогава питам - от кого(като собственик) са конфискувани животните и на какво основание.Ако всичко е законно - няма проблеми.Не всички сме АДВОКАТИ за да знаем законите - някои сме и граждани.Ако има конкретни отговори - МЛЪКВАМ.
stroitel на 07.03.2011 21:36
Велик, ако знаеш нещо, кажи си. Само подпитваш хитро, хитро. От кога са конфискувани?
MrBean на 07.03.2011 21:41
велик,
от кого(като собственик) са конфискувани животните

за това трябва да попиташ д-р Йотов ,

а аз само ти казах основанието -
Законът за агенцията по храните
velik на 07.03.2011 21:51
Не бе не знам.Питам сериозно.Нито се заяждам, нито лобирам.Само питам.
stroitel на 07.03.2011 21:53
Нито се заяждам, нито лобирам
smiley Супер си! smiley

Областният е направил нещо добро. Какъв точно е проблема?
velik на 07.03.2011 21:55
Може би да питаме областния, а не д-р Йотов.Той областния се хвали, не доктора.Въпреки че и доктора знае, ама няма да каже.
stroitel на 07.03.2011 22:03
Супер характерно за голяма част от хората в града е да търсят винаги скритата мисъл или както се казваше едно време: Какво е искал да каже авторът с това?
Велик, ако това ще те успокой, животните са конфискувани при преминаване на митницата в РусИ smiley
MrBean на 07.03.2011 22:10
velik на 07.03.2011 21:51
Не бе не знам.Питам сериозно.Нито се заяждам, нито лобирам.Само питам.


велик ,
мен ме интересуват бездомните кучета
за това съм задал въпроси към д-р Йотов ...
velik на 07.03.2011 22:19
Това че е направил нещо добро - това се вижда.Защо не го направи и миналата година?Тогава също имаше 3-март и същите хора бяха по домовете.Разбирате ли, не се заяждам само питам - пополизъм ли е това или е човешкото чак сега заговорило у областния. То това се отнася и за кмета, ама сега информацията е за Нанков.Stroitel - не си измисляй за митницата в РусИ. Искаш само да ми зтвориш устата.
velik на 07.03.2011 22:28
Мистър, предполагам д-рЙотов не знае с какво се е захванал. Тежка е царската корона. Бездомните кучета са проблем на общината и си мисля, че с помощ от държавата ще се реши.Да но помощ от държавата няма - а д-р Йотов е сам - а сега. Та да питам - от кого конфискуваха агънцата.
anonnimen на 07.03.2011 22:42
очевидно тази година всичко, което се прави, ще се тълкува от княз, велик и още няколко ника на едно и също лице с едно единствено обляснение - идват избори. странно защо кмета заведе дъщеря си с две торбички банани в дневния център за деца, това не е ли предизборен ход - популизъм ли е това или човешкото чак сега е заговорило в него
anonnimen на 07.03.2011 22:47
най-вероятно миналата година по 3 март не е имало конфискувани агнета, през последните години конфискуваните добичета, ако въобще ги е имало, са отивали за празничната трапеза на определени хора и не са стигали до хората, които и тогава са били по домовете. затова сега това е толкова обсъждана тема от велик - не това, че са стигнали до хората, а кой ги дал, що ги дал, кво искал да каже като ги дал
killerche на 07.03.2011 22:54
anonnimen на 07.03.2011 22:42
очевидно тази година всичко, което се прави, ще се тълкува от княз, велик и още няколко ника на едно и също лице с едно единствено обляснение - идват избори. странно защо кмета заведе дъщеря си с две торбички банани в дневния център за деца, това не е ли предизборен ход - популизъм ли е това или човешкото чак сега е заговорило в негоЗа твое сведение не го прави нито за първи, нито за последен път.
Ако занесе 10 прасета сигурно ще почнеш да питаш колко е струвало на джоба ти това удоволствие и да убеждаваш хората, че са платени с техни пари, а не снеговиsmiley
velik на 07.03.2011 22:55
Анонимная - ти какво не разбираш. От популизъм всички разбираме. От банани още повече.В статията се казва че са КОНФИСКУВАНИ.Аз питъм ОТ КОГО?
killerche на 07.03.2011 22:57
но иначе ако е някой герб той не го прави с цел лобиране, само от БСП го правят, гербаджийте на добра воля и понеже мислят за хората, не защото идват избори ХАХАХА. лошо няма че е подарил 8 агнета не съм против, но ти гледам другите изказвания когато кмета подари нещо.
killerche на 07.03.2011 23:05
Аз да попитам с какви пари са заклани и изследвани тези животни и с какви пари е платен транспорта до тези домове.
anonnimen на 07.03.2011 23:12
винаги съм аплодирал и ще продължавам да аплодирам всеки жест на внимание от когото и да било и на каквато и да е цена за хората от домовете - деца и възрастни и болни, лека нощ, отивам да честитя 8 март на жена ми
MrBean на 07.03.2011 23:15
velik на 07.03.2011 22:19
Защо не го направи и миналата година?Тогава също имаше 3-март и същите хора бяха по домовете.


велик ,
миналата годиня нямаше такъв закон
и такава агенция...

Законът за агенцията по храните е в сила от януари 2011 г.
killerche на 07.03.2011 23:16
anonnimen на 07.03.2011 23:12
винаги съм аплодирал и ще продължавам да аплодирам всеки жест на внимание от когото и да било и на каквато и да е цена за хората от домовете - деца и възрастни и болни, лека нощ, отивам да честитя 8 март на жена ми


Айде разсърди се. Когато кмета направи нещо все с парите на ловчалии, когато гербаджия - ааа той голям пич, никой не пита от къде и как.

П.С.

Пак казвам не е лошо, че го направил, да продължава ако може, но искам да знам за чия сметка се прави всичко това.
velik на 07.03.2011 23:21
Килерче, тоя се отърва по тангентата, но въпросът остава. От кого сме по- ити.Кмета,областния или Владиката.Кой ни готвеше по-често или по-вкусно?Ти го знаеш- аз също.
anka на 07.03.2011 23:21
Хей, момчета вие луди ли сте, против областното - мушмороче да хортувате, то всичко за ближния добро сторва - агънца дава, риболовни мрежи пали, с делтапланер лети, прозорци чисти, цветя поднася, със служебни коли по селата ходи в качеството си на партиен лидер / друго не мога да се сетя, че е свършил......а да нЕкакви пари беше спестил на данъкоплатците, а дали е точно така или похарчи повече, за да изкара на бял свят разни доклади/ да не смеете да гълчите против момчето, то утре и на пенсионерките баби чорба ще даде за празника !
Мушморок да идиш с децата от ГЕРБ и на футбол в Полски ТръмбеЖ / тама пише в сайта ви че ще играят/smiley
velik на 07.03.2011 23:25
Абе Мистър, на хората по домовете по закон ли ще им се обръща внимание или по някякви други човешки норми?
killerche на 07.03.2011 23:32
Относно паленето на мрежи. Бяха публикувани снимки в БТВ сутрешния блок с огромни черни пушилки, където беше опушен половината град и беше обвинен кмета, че не си вършел работата и разрешавал да се палят гуми. Всъщност бяха публикувани снимки на запалените в близост до стадиона мрежи. Сега се сетих, че го гледах преди няколко месеца докато си пиех сутрешното кафе.
MrBean на 07.03.2011 23:43
велик ,
аз коментрх само закона ,
а човешките норми не съм коментирал...
виж ми постовете..
velik на 07.03.2011 23:46
Анке, изместваш темата, недей така - областния летял с делтапланер. Те всички са на самолета- само, че някои са с наднормено тегло. Един прегря двигателя- и след него само "плач и скърцане със зъби" Та питам аз от КОГО ВЗЕХА АГНЕААТА?
velik на 07.03.2011 23:53
Аз си мисля Мистър, чи те са по-важни.Време е да защитиш истината и да си достоен гражданин.Закони винаги ще има, а човешките норми винаги ще бъдат погазвани - ЗАПОМНИ БЪЛГАРИНО ДЕТО СЕ СРАМИШ ...и т.н. Ей мама му стара - има по-малко от 9 разлики - и Вий ги не видити.
stroitel на 08.03.2011 00:03
Малко по-горе написах, че ловчалии търсят зад всяка стъпка СКРИТ подтекст, както на ОУ, така и на кмета, така и на всеки, които се осмели да си покаже главицата. На мен това не ми харесва.
Велик, килърче и ти Анке, ако сте си патили от това, че хората са неблагодарни (според вас) към това, което сте направили с добро намерение, защо правите същото?
Нека г-н Иванов да оповести от къде са конфискувани тези прословути добичета, кой какво е платил за да мирясате.
Жалка работа!
MrBean на 08.03.2011 00:05
велик ,
кой човешки норми са погазени
в този случай ..
ако представиш сериозни
аргументи в защита на тезата си
аз ще те подкрепя
stroitel на 08.03.2011 00:11
Мистър, както винаги подхождаш разумно и мотивирано. Аз също бих подкрепил всеки разумен аргумент, макар и да звучи изключително налудничаво това, когато става въпрос за дарени 8 добичета на социално заведение
velik на 08.03.2011 00:41
Мистър, аз питам ОТ КОГО СА КОНФИСКУВАНИ ДОБИЧЕТАТА и тогава ще ти кажа на кого са погазени човешките норми.Лека нощ.
MrBean на 08.03.2011 01:06
велик,
още в 21.41 часа съм ти казал кого да питаш за добичетата..
и пак повтарям :
коментирам закона
и ме интересуват бездомните кучета
Idiotoria на 08.03.2011 10:26
http://www.focus-news.net/?id=n1498223

Велик...чети и успокой топката...
Sevt на 08.03.2011 10:28
Пази, Боже!!!
debelaka на 08.03.2011 10:41
Иди, доста порових в нета и не открих от кого и защо са били конфискувани агнетата. Ще се радвам, ако бъде дадена информация точно по този въпрос - защо здрави и годни за консумация животни са били конфискувани, а не изнесени за Турция, както се е предвиждало. И от кого.
Благодаря!

А дали се прави помен с чужда пита... Ами като не се знае как е омесена питата, все ще остават съмнения.
velik на 08.03.2011 10:54
Тогава това ми намирисва на национална предизборна PR акция. Аз пак питам ОТ КОГО И ЗАЩО СА КОНФИСКУВАНИ - другото не ме интересува.
anka на 08.03.2011 18:00
Ха velik, много си прав, тези от ГЕРБ си създадоха поредната Агенцийка чрез която да раздават нещо и за пепел в очите този път е на социални домове, за да не видим какво влиза по личните сметки на тъстове и тъщи, сватове и свати........Идичке и ти що млъкна, така Ви наредиха от ГОРЕ ли, да си пишите само във вашите сайтове, да бъка от изяви от благотворителни, по- благотворителни . Едно време за подобни неща се скъсвахте да се подигравате на комунистите и да грачите, че било популизъм. А сега на областното - мушмороче имидж създавате със стари партийни номера, а той горкия колко самотен беше на 3март, как пък нито един човечец не отиде да се ръкува с него или да го заговори, не си вършите добре работата Идичка и компанията още никой го не познава мушморока, ще се наказвамеsmiley
debelaka на 08.03.2011 19:26
Да се надяваме, че горният пост е вследствие злоупотреба с алкохол на днешния ден и утре анка ще бъде във форма.
anka на 08.03.2011 21:10
debelaka, нещо ме бъркаш с някого аз алкохол не пия и не е лошо да се държиш по-възпитано с една дама, по някога дебелашкия ти хумор не предизвиква смях.
debelaka на 08.03.2011 21:25
Когато дамата се държи като простака, написал поста в 18 часа, напълно нормално е да получи това, което е заслужила.
Между другото, вариантът с алкохола бе доста добър жокер...
Idiotoria на 09.03.2011 12:29
Анка,
защото жалния ни театър, щедро субсидиран от общината не може някакси да ме вкара на представление....скокнах до София да гледам "Страхотни момчета" в Младежкия... аз си уважавам празника и си го празнувам подобаващо... затова млъкнах...защото освен гражданка съм жена, която обича да й бъдат организирани душевни оргазми... Жалко, че съм ти липсвала...Виждам хубав празник си си спретнала снощи

А на 3 март забелязах един по-неглижиран самотен господин...нещо си снимаше из народа... Той самотен на 3-ти, ти самотна на 8-ми... Забелязвам щастливи хора сте ...
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>