| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Работна среща за обмяна на мнения по новосъздадената Агенция по контрол на храните се проведе в Ловеч
Ловеч област

Работна среща за обмяна на мнения по новосъздадената Агенция по контрол на храните се проведе в Ловеч

 

оу На 14 февруари в Областна администрация Ловеч се проведе работна среща за стартирането дейността на новосъздадената Агенция по контрол на храните. Тя бе инициирана от областния управител Николай Нанков и в нея участваха представители на Растителна защита и фитосанитарен контрол, ветеринарни специалисти, експерти по контрол и опазване на общественото здраве и други заинтересовани лица, съобщават от областна администрация Срещата бе водена от зам.-областния управител Сашо Данков, като в нея участва и колегата му Пламен Огнянов.

            Тук сме, за да намерим заедно отговори на всички въпроси, които биха могли да възникнат в старта на новата структура и бъдещата работа, обясни Сашо Данков и даде думата поред на всички участници.

оу            Тодор Иванов от Растителна защита и фитосанитарен контрол сподели, че все още нямат информация как ще се структурира новата агенция. През февруари и март започват основни земеделски дейности, които подлежат на контрол. Той изрази безпокойство как ще се процедира с контрола, тъй като новата агенция следва да има нови печати, а старите ще са вече невалидни. Това е особено важно за износа. Започва пререгистрация на посевите от картофи, овощните насаждения, плодовете и зеленчуците. Няма яснота къде ще се помещават офисите на новата агенция. В същото време започва третирането на посевите, изрази тревога Иванов.

            На срещата бе коментирано, че все още няма яснота какви актове ще се издават, така че да бъдат легитимни и да не се оспорват по съдебен път заради административни несъответствия.

            Това е първа среща, тя ще бъде последвана от други и всички въпроси ще намерят решението си. Има при нас обаче получени сигнали за изтичане на информация за предстоящи проверки, след което проверяваните обекти или са затворени или приведени в готовност в деня на извършването на проверките, подчерта Сашо Данков и заяви, че тази практика трябва да се спре, за да бъде контролът наистина ефективен и ако това не се случи, ще се търсят всякакви методи за предотвратяването й.

            От името на ветеринарната общност д-р Костов подчерта, че обединяването на трите стари структури в една нова агенция трябва да бъде съпроводено с формирането на добри екипи от професионалисти, хора, работещи и можещи. Вероятно в началото ще има известен дискомфорт, но според него най-важно от всичко е да се създаде добър екип и да се заложи на добра екипна работа. Според него е редно структурата да се ситуира на едно място за удобство. Той изрази задоволство от добрата работа на ветеринарите в област Ловеч досега.

            Кметът на община Летница д-р Красимир Джонев обясни, че присъства на срещата повече като представител на ветеринарната гилдия  и поздрави областния управител за инициирането на форум, на който да се срещнат браншовици и хора от административните структури. Той изрази своето задоволство от създаването на Агенцията за контрол на храните, което е в контекста на европейското законодателство и политики в областта на контрола и опазването на общественото здраве. Най-важно е структурите да се сработят и да се създаде екип, подчерта той и заяви, че всички на срещата са доволни от това, че държавата на местно ниво пита заинтересованите какво мислят по въпроса.

            Присъстващите лекари споделиха, че очакват да има трудности в началото, но всичко се прави за промяна към по-добро. Всички сме свидетели до какви огромни отклонения се стигна през последните 15-20 години, надяваме се позитивизмът и професионализмът да надделеят, коментираха те.

            Пламен Огнянов призова всички професионалисти в новата агенция да се обединят, за да се изгради една работеща структура в Ловеч. Институцията Областен управител е готова да си сътрудничи с вас и да се търси решение на проблеми от всякакъв характер, ако такива възникнат във времето, така че ние сме отворени, диалогът е налице, заяви Огнянов.

 

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>