| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Областният управител върна за обсъждане решения на общинските съвети в Ловеч и Угърчин, отмени и заповед на к
Ловеч област

Областният управител върна за обсъждане решения на общинските съвети в Ловеч и Угърчин, отмени и заповед на кмета на Априлци

 

 нанков            Областният управител на Ловеч Николай Нанков върна за ново обсъждане решение № 673 от 27 януари на общински съвет Ловеч в частта, с която е прието да се учреди право на ползване на Народно читалище „Зорница 2010 г.” върху имот, представляващ къща „Екатерина Пеева”, съобщават от пресслужбата на губернатора.

            В мотивите на губернатора, описани в заповед от 11 февруари, се казва, че къща „Екатерина Пеева” представлява архитектурен паметник и поради това същата е публична общинска собственост. След като читалище „Зорница 2010 г.” е регистрирано след влизане в сила на ЗНЧ, разпоредбата на § 4 от ПЗР на ЗНЧ, цитирана в решението на местния парламент, е неприложима. Поради това не може имот, публична общинска собственост да бъде обременен с ограничено вещно право, както са гласували съветниците, счита още областният управител.

             От началото на 2011 г. областният управител върна за ново обсъждане и решения на общинския съвет в Угърчин. Със своя заповед от 13 януари Нанков иска преразглеждане на две решения. С решение № 757 се обявява за частна общинска собственост имот в с. Драгана. Така взетото решение е в нарушение на процесуалния закон. Липсват фактически и правни основания за приемането му съгласно чл. 59, ал. 2, т. 4 от АПК. Решението е в противоречие с чл. 41, ал. 2 от ЗОС, тъй като оценката на имота трябва да бъде внесена за одобряване преди или най-късно с вземането на решение за разпореждане с имота, се казва още в мотивите.

            С решение № 759 е дадено съгласие за отдаване под наем на поземлен имот в с. Драгана за срок от три години. Решението според губернатора е необосновано и в нарушение на процесуалните норми. Съгласно чл. 59, ал. 2, т. 4 от АПК е необходимо да бъде съпроводено с фактически и правни основания за издаването му, а цитираният в решението чл. 39 от ЗОС е неотносим към наемните отношения. Според чл. 14, ал. 8 наемните цени се определят от общинския съвет, а в конкретния случай началната тръжна цена не е определена и приета по съответния ред, което представлява съществено нарушение на процесуалните правила, счита още областният управител.

            На 8 февруари областният управител атакува и отмени и заповед на кмета на община Априлци като незаконосъобразна поради съществено нарушаване на процесуалните правила за нейното издаване.

            Става дума за затваряне на детска градина и преместването на децата в друга за определен период от време. След подадена жалба на родители губернаторът излезе с решение за отмяна на кметското разпореждане, като в мотивите се казва, че «заповедта е издадена при съществено нарушение на процесуалните норми, като в противоречие на чл. 59, ал. 2, т. 7 не е посочено пред кой орган и в какъв срок може да се обжалва». По този начин се нарушава правото на родителите да се защитят срещу акт на административен орган, с което се засягат законните им интереси и права.

Коментари
purlikov на 16.02.2011 20:12
Добре е, че областният управител е инициативен. Хубаво ще е да се обърне внимание на паметниците на културата, защото някои се рушат и може да ги изгубим. Един такъв е църквата "Св. Неделя", която е много красиво изрисувана, но поради теч в покрива всичко може да отиде на пода. Тя е паметник на културата (http://mc.government.bg/images/NPK/LOVECH.pdf) и част от нашата история в борбата за църковна независимост.
stroitel на 16.02.2011 21:00
Първо поздравления за ОУ за това, че следи за законността! Това би трябвало да правят и съветниците (поне тези, които имат някакво образование и поне малко клетки) и кмета.

Извинявам се, че ще "отместя" темата.

Пърликов, айде стига все на църквата да се дава! 50000 за храм, 20000 за храм, айде стига.
Църквата е бъкана с имоти и пари. Да вземе и тя да се погрижи за нещо.
Само не ми излизай с номера, че паметникът на културата е на всички и че само държавата трябва да дава пари, а църквата да взема. Църквата "Св. Неделя" е и на църквата.
Могат духовниците да джиткат с джипове и да ходят по екскурзии, могат да се гевезят, че ту ще хвърлят кръста, ту няма,а не могат да заделят пари за ремонт на теч.
Иначе съм съгласен и две мнения няма, че паметниците на културата трябва да се пазят и да им се обръща внимание.
purlikov на 16.02.2011 21:28
Stroitel, много лежерно се отнасяш към историята и културата ни. Църквата не е нещо отделно от нас. Какво ли биха представлявали Италия, Испания, Англия и т.н., ако имаха същото отношение? Освен това тази църква е не само паметник на културата, но е и туристически обект. И не съм казал да се дават пари, а да се задвижат механизми, които биха докарали необходимите средства. Понякога са необходими комбинирани усилия. Да не говорим, че прадедите ни са построили тази светиня, в която не само са запазили вярата ни и рода ни, но са я изрисували и са ни я завещали. И ако някой не полага необходимите усилия за запазването й, ние трябва да настояване за намиране на решение - да призоваваме тези, от които зависи да обсъдят въпроса и да намерят решение. Гражданско общество, нали?
stroitel на 16.02.2011 21:39
Извинявай! Не съм разбрал смисълът на първият ти коментар!
Явно подсъзнанието ми работи в друга посока.

Още веднъж се извинявам
purlikov на 17.02.2011 04:48
Радвам се, че изчистихме недоразумението :-)
purlikov на 17.02.2011 04:52
http://www.dveri.bg/content/view/12767/172/
Idiotoria на 17.02.2011 10:07
Нека да погледнем въпроса и от друга страна. Дали това читалище не е създадено през 2010 г. именно с цел да му се предостави безплатно собственост. Някой от нас знае ли що за читалище е това, чули ли сте да развива дейност? И защо с лека ръка ОбС решава въпреки закона да му осигури подслон? Какво получава срещу това внеслия предложението?
Може би съм прекалено мнителна...но ми се струва, че някои хора, усещайки края на царуването се опитват да осигурят бъдещето си извън властта - отдават се язовири на концесии, отдава се собственост, нарежда се операто на депото...
Г-н ОУ, много ще се радвам ако юристите Ви бъдат по-осторожни в тази предизборна година... Мръсотията ще е като за последно
MrBean на 17.02.2011 15:41
-

Питали радио „Ереван” :
Как се нарича общински бюджет приет с 18 гласа „ЗА” от 33-ма гласували
Радио „Ереван” отговорило :
Бюджет на Развитието
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Отличен! Отличен! 100% [1 Глас]
Много добър Много добър 0% [Няма гласувания]
Добър Добър 0% [Няма гласувания]
Среден Среден 0% [Няма гласувания]
Лош Лош 0% [Няма гласувания]
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>