| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Отговор на открито писмо от пет жителки на Ловеч
Ловеч област

Отговор на открито писмо от пет жителки на Ловеч


Публикуваме официалният отговор на областният управител Николай Нанков, разпространен от пресцентъра на Областна администрация по повод писмо (вижте снимката) на пет гражданки, в което се казва:

писмо Уважаема г-жо Маргарита Александрова,

Уважаема г-жо Пенка Стоянова,

Уважаема г-жо Иваничка Христова,

Уважаема г-жо Ценка Гетова,

Уважаема г-жо Ирина Христова,

           

Приятно съм изненадан, че следите не само новините, но и споделените мнения на посетители в обществения форум на наложилата се сред активните граждани на Ловеч медия - сайта lovechtoday.eu. Периодично и аз „преравям” форума, защото там са и мненията, и сигналите, и вълненията на хората, а често намирам и съвети и корективи. И това е идеята на интернет медиите – обратната връзка и свободното публикуване на мнения и коментари по и под публикации и във връзка с обществено значими теми.

В писмото си заявявате, че сте прочели във форума, че лично аз съм събрал политическите сили от Ловеч, за да ги „натискам” тук да дойде софийският боклук, както и казвате, че това скоро ще стане факт. И настоявате да отговоря публично на въпроса – имало ли е такава среща за идването на софийския боклук, организирана от мен.

Открито заявявам: През октомври 2009 г. по моя инициатива се организира среща с представители на партиите в местния парламент на Ловеч за обсъждане  В качеството ми на Областен управител не разполагам с механизми, с които мога да „натискам” представителите на местната власт. Ако те са били повлияни от думите ми, които не са били по-различни от тези в интервюто ми от 27.10.2009 г. (http://www.lovechtoday.eu/news.php?readmore=3206 ), значи изложените от мен аргументи са били убедителни. Факт е, че 40 000 т. софийски балирани отпадъци ще бъдат депонирани тук.

Предложението за приемането им е внесено от кмета на община Ловеч и подкрепено от общо 18 съветника, като 10 от БСП. Как според вас, млад “управник”, както ме наричате, от ПП ГЕРБ в началото на мандата си може да „натисне” обиграни местни политици от БСП?   

            Неоспорим факт е, че сте получили и подвеждаща информация, че на последното заседание на общината – може би имате предвид Общинския съвет в Ловеч, съветниците от ПП ГЕРБ „са били принудени от Вас отново да гласуват боклука да дойде в Ловеч”. Впрочем такава точка в дневния ред на заседанието от 27 януари т. г. не е обсъждана. Възможно е да сте пропуснали, че в цитираната от вас медия имаше публикуван дневен ред на въпросното заседание, поредица от публикации относно създаването на дружество оператор на депото, оживени коментари на граждани. И точно в гласуването на тази точка проличава непоследователността на някои общински съветници, които бяха против приемането на софийски боклук, но сега са за създаването на дружество оператор, което прави пристигането им възможно.  

            В тази връзка е и вторият ви въпрос – “продължавате ли да настоявате софийският боклук да дойде в Ловеч?”. Отговарям категорично: Не съм настоявал и не настоявам. Всичките ми действия по темата “Софийски боклук” са и ще бъдат за срещане и гарантиране на държавните и местните интереси.

             

            Уважаеми дами,

            Възможно е да не съм бил достатъчно изчерпателен и ясен в отговорите си и у вас да възникнат допълнителни въпроси, свързани с отпадъците. Оценявайки активната ви гражданска позиция и за да избегнем разговори чрез една или повече медии, имам удоволствие да ви поканя на 10.02.2011 г. в 17 ч. в кабинета ми на среща-разговор. С удоволствие ще отговоря на всички възникнали въпроси по темата. Очаквам на тел. 600 003 да уведомите дали приемате поканата ми, за да бъде срещата организирана.  

                   

            С уважение,

            НИКОЛАЙ НАНКОВ,

            Областен управител

            на област Ловеч

Коментари
MrBean на 04.02.2011 18:11
-

В Писмено становище с вх. № ВХР-121/24.01.2010 г. на кмета на Община Ловеч до Комисията за защита на конкуренцията г-н Минчо Казанджиев прави искане на основание чл. 121б, ал. 1 от ЗОП за допускане на предварително изпълнение на решението за избор на изпълнител, в подкрепа на което излага следните аргументи:
На основание Решение № 668/15.09.2010 г. на МС е предвидено 40 000 т.балирани отпадъци от Столична Община да бъдат обезвредени, чрез депониране до 31.03.2011 г. на регионално депо – Ловеч. На основание и във връзка с това решение е сключен договор № ДИ-1/03.01.2011 г. между Община Ловеч и Столична Община. Изпълнението на този договор е практически невъзможно и неосъществимо без сключен договор за изпълнител на дейностите по комплексно разрешително № 282-НО/2008/ на обект „Регионално депо за неопасни отпадъци за общините Ловеч, Летница и Угърчин”.
Пълния текст по Производство № КЗК/83/2011 може да прочетете тук
http://reg.cpc.bg/Dossier.aspx?DossID=300038656


кой кого „натиска” няколко дни преди решението на Общински съвет на 27-ми януари
Idiotoria на 04.02.2011 18:33
Който е сключил договор със Софийска община на 03.01.2011 и който дори да знае, че предварителното изпълнение при уважение на жалбата може да доведе до прогнозно 320 000 - 420 000 лв. загуби за общината, но клетвата му пред Спарки е по-клетва от тази пред нас, и все пак поема този уау риск...

ЗОП
чл. 122г (4) (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2010 г.) Когато договорът е сключен след допускане на предварително изпълнение, но при произнасяне по жалбата Комисията за защита на конкуренцията установи нарушение на закона, тя не отменя решението за определяне на изпълнител, а налага санкция в размер 10 на сто от стойността на сключения договор.
Idiotoria на 04.02.2011 18:44
А основанието за сключването на договора със Софийска община е решението на ОбС, а не на МС.... Г-н Кметът нарочно ли е сбъркал в аргументите си пред КЗК ... или юристите на общината не правят разлика между "основание" и "във връзка"...или се цели измиване на ръце...
dddd на 04.02.2011 19:16
Дано някой скъса синжира до септември.Пьзела добре се подрежда.
qgodka69 на 04.02.2011 20:11
абе много сложно бе, кви са тези закооони, буквиии, алинеииии... на кого му тряабва това. не може ли някои да го обясни по-простичко, не сме всички специалисти бе. Кажете го с пет приказки - идва толкова боклук, от него идват толкова пари, толкова отиват едикъде си, и само толкова идват в общината. в резултата на това ще се случи еди кво си и еди кои си ще забършат еди колко си, ами тъй де, да му стане ясно на човек... то е видно, че всичко мирише на мърша по тези поръчки обществени и избори на оператор,и че някои ни прави на аборигени, ама обяснете го да се разбере, тези жени дето са писали и са питали може пък да не са юристи, че да знаят..
Idiotoria на 04.02.2011 20:30
Ягодка,
когато филмът свърши...всичко ще го пише във финалните надписи...Кой е сценарист, кой е режисьр, кой е продуцент...главни и поддържащи мъжки и женски роли.... Оскари и скунксове ще се раздават на тон, ама не 19,48/т...

Хепи ендът няма да е за обичайните в последните години заподозрени...
MrBean на 04.02.2011 20:59
22.00 лв. цена на тон която Столична община ще плати по договор
19.48 лв. на тон заплаща Община Ловеч на оператора на депото
1.76 лв. на тон плаща Община Ловеч по чл. 71 а от ЗУО
0.76 лв. печалба за Община Ловеч

Да ама НЕ !

Община Ловеч не е договорила цена която да заплати Столична община по чл.71 е от ЗУО , а тя е 3 лв на тон и като се намали с „печалбата” от 0.76 лв остава задължение от 2.24 лв. на тон които трябва да заплати Община Ловеч за 40 000 тона , а това са 89 600 лв. за сметка на гражданите на Ловешка община

Честито !
MrBean на 04.02.2011 21:05
-

qgodka69 ,
по-просто не мога да ти обясня ,
за наша сметка ще са
89 600 лв.
и бонус 40 000 тона боклук
heros на 04.02.2011 21:38
Странно защо подписите мноооого си приличат smiley
sisi_kech на 04.02.2011 21:45
Благодаря MrBean, че направи разбивка и даде информация , простичка и ясна за това което се случва, по повод депонирането на боклука в града ни и какво би ни струвало това.

Idiotoriq, можеше да се въздържиш от ироничния коментар.
MrBean на 04.02.2011 22:00
да не чуе давола и да чукна на дърво
ама кво става ако софиянци позабавят плащането с година..
ако Плшвдивския бюджет не усети ония 9 милиона неплатени от софийския боклук този един милиона ще срине ловещкия бюджет..вервайте ми
stroitel на 04.02.2011 22:15
heros на 04.02.2011 23:38
Странно защо подписите мноооого си приличат


Е да си приличат, колко да си приличат smiley Ех, Курулезки да беше тука ..smiley
Idiotoria на 04.02.2011 22:19
sisi_kech,
съжалявам, че си видяла ирония.

Това, което аз цитирах от ЗОП, означава:
Тъй като решението на кмета за избор на изпълнител се обжалва и той е поискал от Комисия за защита на конкуренцията да допуснат предварително изпълнение (преди произнасянето по жалбата да сключи договор) има риск, ако жалбата бъде уважена, общината да понесе финансова санкция в размер на 10% от цената на договора...който не е с фиксирана цена. Прогнозната стойност на поръчката обаче е 5 500 000 лв. Но ако предположим, че експертиза установи, че прогнозната стойност на договора е 3 200 000 - 4 500 000, то тогава ние всички ще сме ощетени с допълнителни 320 - 450 000 лева. А операторът си остава същия.
Просто филмът на този ужас е толко дълъг и страшен, че не мога да опиша всичко тук - от документацията за участие до опита за бетониране на източването на общината за 5 години (даже и да не са на власт)... Но за радост всичко което е било сторено от човек, може да бъде разтурено от човек... и затова казах, че не сме видели крайните надписи на филма.
stroitel на 04.02.2011 22:25
и затова казах, че не сме видели крайните надписи на филма
.
Иди, явно имаш очаквания за нещо като справедливост. Дали?
Idiotoria на 04.02.2011 22:30
Ех, Курулезки да беше тука ..


Е как да е тук, сега е зает да учи петте гражданки да работят с компютър, вместо като е петък вечер, да преглежда местните медии.
Idiotoria на 04.02.2011 22:33
Иди, явно имаш очаквания за нещо като справедливост. Дали?


Имам... smiley
stroitel на 04.02.2011 22:33
Може и нови подписи да разработва. Видимо имат нужда от усъвършенстване. smiley
stroitel на 04.02.2011 22:35
Интересно ми е, че никъде не видях, Спарки какво общо може да има с управление на депо за отпадъци?
qgodka69 на 04.02.2011 22:41
благодаря ва всички, които си направиха труда да обяснят за какво всъщност става дума... и на тези жени, дето са писали, че то иначе само за закони и алинеи си говорите тук, пък ние искаме да знаем за кви пари става дума и от чии джоб ще излязат, и в чии джоб ще влязат
Idiotoria на 04.02.2011 22:42
Явно толкова, колкото ЕКО има общо с бормашини и метални корпуси... и това равенство е довело до равенство в дяловото им участие... smiley
stroitel на 04.02.2011 22:50
Малинке, добре, че бяха тези пет ГРАЖДАНКИ, че да се разбере! Браво! Иначе щяхме да си загинем в информационно затъмнение.

пък ние искаме да знаем за кви пари става дума и от чии джоб ще излязат, и в чии джоб ще влязат

Малинке, Малинкеее, трудно се работи с толкова Сашета, ако ме разбираш
MrBean на 04.02.2011 22:58
stroitel,
Каква е разликата между :
гласуване с мнозинство повече от половината от присъстващите съветници и гласуване с мнозинство повече от половината от общия брой на съветниците – 17 гласа „за”
stroitel на 04.02.2011 23:01
Предполагам - присъстващите или по-точно гласуващите. Защо?
anka на 04.02.2011 23:06
Привет на фермата, ама вие всичките сте си тук бе, няма напуснали гадния, комунистически Ловеч. Идичка специално ЗДРАВЕЙ на теб, как сме продължаваме да интригантстваме?!?! Областното управителче как сме? Как е сексуалния живот, нещо нервен ми се струваш, пак Кмета и Общинския съвет са ти виновни, нещо се оправдаваме, а мило? Ама невъзпитано се държиш бе мушморок, давай го по-споко, ти че никого не можеш да "натискаш" за нищо е факт, ама нещо се обясняваш като ученичка, давай го по-твърдо/ако можеш ,де/ кажи какво си говорихте на срещата?!?! Ей, те това боклука е голЕма работа, особено по високите етажи!smiley Оффффффф колко е хубаво човек да си дойде в родния град и страна, па да се заговори с приятели.......Идичка, ти си на ход, ама мисли бързо мила, а и вижте там по другите общини как сте да не сте сгазили лука, нещо нарушения да има и то констатирани от проверяващите органи........ Хайде стига за днес, вече съм си тук и ще си хортуваме всеки денsmiley
MrBean на 04.02.2011 23:10
Протокол за гласуване
Гласуване по точка от дневния ред: 8/27.01.2011
• Заглавие : Предложение относно участие на „ЕКО”ЕАД-гр.Ловеч . като акционер учредител в „ЕКО_ЛОВЕЧ” АД
• Час на гласуване : 27.01.2011 15:57 , Вид на гласуването : 1 – Над 50% от присъстващите
ГЛАСУВАЛИ : 28
• ЗА : 24
• ПРОТИВ : 3
• ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ : 1


строител за това гласуване говоря ,
какъв вид гласуване е това
stroitel на 04.02.2011 23:11
Ооооо, Анке.
Аиде сега като Матросов на амбразурата smiley Ама вие ебати имената имате: Анка, Малинка, Ягодка .. не че нещо де. Само другите две гражданки не разбрах кой са? Черешка и Доматка?
stroitel на 04.02.2011 23:12
Мистър, ЗА са гласували 24, така че все тази според мен. Не мога да разбера накъде биеш?
MrBean на 04.02.2011 23:16
Ош гялдим Анке ,
както се казва на фернски -
добре си ми дошла и
поздрава е за теб
http://www.youtube.com/watch?v=lWtZlXyeoXc
stroitel на 04.02.2011 23:18
Мистър, две праскови и две череши пак не правят ПЕТ гражданки smiley
MrBean на 04.02.2011 23:23
строител ,
закона изисква точно опрделен вида на гласуването когато се гласува за създаване на търговски дружества с общинско имущество и се избират представители на общината в дружеството
stroitel на 04.02.2011 23:27
Не те разбирам. Има умисъл или няма умисъл?
MrBean на 04.02.2011 23:31
строител ,
има нарушение на процедурата при обявяване на вида на гласуване и така решението за създаване на фирма еко-ловеч е неправомерно !
MrBean на 04.02.2011 23:33
така , че за да е всичко законно
е необходимо на заседание на обс
да се гласува съгласно изискването на закона
stroitel на 04.02.2011 23:42
Това е ясно, въпросът е умишлено или не, е обявено така гласуването?

Мистър, оставям те, че утре трябва да си поливам ягодките и малинките и трябва да ставам рано smiley
Tomorrow на 05.02.2011 07:24
Гражданки, ягодки, малинки, къпинки, маслинки..... Задавате въпросите не където и на когото трябва милички!
Иди, с огромното желание на финалните надписи да видя и аз най-накрая справедливост. Дано!
Мистър, както винаги си нашата будна съвест и защитник...

И много ми е интересно дали на 10.02.2011 г. в 17 ч. в кабинета на областния управител ще се явят реални хора...
Да не се окаже поредната акция на Курулезки, а дебелака?
debelaka на 05.02.2011 07:48
Здрасти. Снощи не бях на линия, а е било доста интересно. Какво да ти кажа, Томи, Курулезки си пада по плодчетата и кратунките, дава го малко интелектуалец, очилца носи, ама отвътре си не струва.
Idiotoria на 05.02.2011 07:55
Василий Иванович отсъства от дивизията, а белите нападат щаба. За да спаси положението, Анка картечарката се преоблича с неговите дрехи, запасва сабята му, яхва коня му и начело на казашка сотня посреща атаката на врага. За лош късмет, снаряд пада близо до нея и Анка губи съзнание. Свестява се в лазарета, а над нея Петка успокоително говори:
- Не си в опасност Василий Иванович. Раната ти между краката я зашихме и сега казаците ти търсят ташаците в полето.
MrBean на 05.02.2011 08:29
-
само за протокола да пипитам многознаещите тук:

номер пет в списъка г-жа Ирина Христова,
да не би съвсем случайно да е г-жа Ирина Митева от герб ловеч
debelaka на 05.02.2011 08:32
- Курулезки, демократите хванаха Анка и я изнасилват във форума!!!
- Внимавай да не ги изплашиш, Казанджиев, това е нашето ново идеологическо оръжие!
Idiotoria на 05.02.2011 08:37
- Курулезки, демократите хванаха Анка и я изнасилват във форума!!!
- Внимавай да не ги изплашиш, Казанджиев, това е нашето ново идеологическо оръжие


Дебелак, не почвай с флашките...
purlikov на 05.02.2011 08:50
Там където има боклук, има пари, а където има пари, има нахъсени интереси и търсене на пътища за тяхното прибиране. В доста американски филми е показано, че събирането на боклука в големите градове е наследствен бизнес, най-често владян от мафията.
Tomorrow на 05.02.2011 08:55
Това е въпросът г-н Пърликов - Има ли мафия в Ловеч и ясно ли е лицето на тази мафия?
Tomorrow на 05.02.2011 09:03
само за протокола да пипитам многознаещите тук:

номер пет в списъка г-жа Ирина Христова,
да не би съвсем случайно да е г-жа Ирина Митева от герб ловеч


Надали, Мистър, Маринчо я нарича Иринка.
ivo rainov на 05.02.2011 09:05
Ако под мафия разбираме съществуването на местна котерия, която спазарява обществените интереси зад гърба на гражданите, преследвайки своя икономическа изгода, отговорът е еднозначен - Да има такава мафия!
Tomorrow на 05.02.2011 09:08
Подробности, г-н Райнов, имате ли?
MrBean на 05.02.2011 09:11
иво ,
вече има надделяващ обществен интерес към договора на община ловеч с оператора на депото за да си съставят менние гражданите за законосъобразноста му е задължително кмета да публикува договора за да не се налага да се иска по ЗДОИ..
MrBean на 05.02.2011 09:21
томчо ,
какво общо има между писмото на загрижени пет броя гражданки и маринчо курулезки който пише в същия
вестник писъл първи за това писмо на загрижени пет броя гражданки до областен управител
Tomorrow на 05.02.2011 09:23
Прав си, Мистър за надделяващия обществен интерес....
purlikov на 05.02.2011 09:24
"Money, money, money" - ABBA; "Money makes the world go around" - Лайза Минели, "Кабаре"
ivo rainov на 05.02.2011 09:25
Операторът, вече одобрен от Общински съвет, е със 76% частно участие. Акционерите са известни от подробните информации на Lovechtoday.eu. Същевременно удоволствието по депонирането на отпадъци се заплаща от гражданите на Ловеч, чрез такса смет. Всички знаем, че тон отпадъци ще ни струва около 23 лева само за депониране.Видно е, че стотици хиляди левове публични данъци ще бъдат наливани в частни фирми. Всеки може да направи справка за фирмите и да се запита къде се кръстосват интересите.
Не твърдя, че е нарушен закона. За пореден път е изгризан морала.
MrBean на 05.02.2011 09:28
-
томчо , гражданите плащат за депониране на битови отпадъци в депото и трябва да знаят точно за какво я плащат и тук не минава номера на кмета за търговска тайна защото има НАДДЕЛЯВАЩ обществен интерес...
така че ще му се наложи на кмета да представи точна калкулация на тези 19.48 лева които плащаме
purlikov на 05.02.2011 09:32
"тези 19.48 лева които плащаме", Мr. Bean, не са ли без ДДС?
Tomorrow на 05.02.2011 09:34
Виждам, че има и доста хора, които са добре информирани, визирам г-н Райнов, г-н Пърликов, Мистър Бийн, Идиотория.....
Тук вече надали г-н Кмета ще може отново да излезе с номера за търговската тайна, мда....

Ще се опита отново г-н Милко Недялков-Курулезки да замаже отговорите на кмета с баданарката, но докога ли ще удържат?

Точна калкулация, не като предоставените данни на отчитането на Бюджет 2010 и общественото обсъждане на Бюджет 2011, нали г-н Арабаджиев? /Надявам се, че и вие редовно четете форума на Ловеч тудей./
MrBean на 05.02.2011 09:38
дойдохме си на думата г-н Пърликов ,

23.38 /ДВАДЕСЕТ И ТРИ И ТРИДЕСЕТ И ОСЕМ/ лева
е цената която ще ЗАПЛАЩАТ гражданите за всеки тон депонирни отпадъци в депото
purlikov на 05.02.2011 09:42
Tomorrow, цялата инфомация, която имам я черпя от новините в местните сайтове.
MrBean на 05.02.2011 09:44
само когато кмета публикува калкулацията за депониране,
само тогава може да се коментира дали е справедлива тази цена като се види колко печалба има калулирана в тази цена
purlikov на 05.02.2011 09:44
така, че всеки, който ги чете е толкова информиран; дано повече хора четат pro domo sua.
Idiotoria на 05.02.2011 09:45
И петте гражданки от там я черпят...
Tomorrow на 05.02.2011 09:48
А защо от там, а не от сайта на общината например, нали тя е pro domo sua за всички граждани?
purlikov на 05.02.2011 09:57
Този проблем с боклука повдига въпроса за прозрачността (Иво Райнов говори за морал), което е свързано с Обществения договор между гласоподаватели и властимащи и когато има съмнения, хората, ако не могат да променят нещо, защото са лъгани много пъти, търсят начи да напуснат Ловеч, респективно, България. От марширувалите по главната улица в Ловеч за свалянето на Жан Виденов, кой се е реаризирал подобаващо? Ще се радвам, ако има поне един!
И аз за себе си не мога да разбера какво следва след като обезлюдят България чрез емиграция и уморяване на пенсионерите? Какво точно следва? Кой ще насели нашите земи?
Tomorrow на 05.02.2011 10:08
Област Ловеч
Година 1946 1956 1965 1975 1985 1992 2001 2005 2007 2009
Население 217 203 214 213 217 342 216 844 202 968 190 262 169 951 160 202 156 437 151 153
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82_%D0%9B%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87
purlikov на 05.02.2011 10:20
Е, какво следва, Tomorrow? Кои ще са следващите стопани на тези земи?
MrBean на 05.02.2011 10:59
г-н пърликов ,
по договора за софийските бокуци
колко лева ще платят гражданите на Ловеч
за сметка на софиянци спорд вас
purlikov на 05.02.2011 12:24
Mr. Bean, нека първо се преброим и да видим колко ще сме останали и тогава ще разберем какво ще има да плащаме :-)
rafaelo на 05.02.2011 20:12
За 7 години управление наглостта на личните интереси на гражданина Казанджиев и кликата му комсомолски бригадири съсипа Ловеч - не желаем никакъв боклук, никакви деяа, не искаме този облагодетелствал се от управлението си троянски ибрик...
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Отличен! Отличен! 100% [4 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласувания]
Добър Добър 0% [Няма гласувания]
Среден Среден 0% [Няма гласувания]
Лош Лош 0% [Няма гласувания]
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>