| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Зам.-областният управител Пламен Огнянов участва в заседание на Регионалния съвет за развитие
Ловеч област

Зам.-областният управител Пламен Огнянов участва в заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ и Регионалния координационен комитет към РСР на Северозападен район

огнянов овеч Зам.-областният управител на Ловеч Пламен Огнянов участва на 7 декември в съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие  и Регионалния координационен комитет към РСР на Северозападен район, което се проведе във Враца и бе открито и ръководено от областния управител на областта и председател на РСР Пепа Владимирова. От Ловешка област в заседанието се включиха и Иво Иванов от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, както кметът на Троян Минко Акимов.

В заседанието взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати.

            Членовете на Регионалния съвет за развитие обсъдиха и приеха проект на Годишната индикативна програма за дейността на РСР на СЗР през 2011 г.

Представител на Агенция „Стратегма” представи информация за резултатите от междинната оценка на Националната стратегия за регионално развитие на Република България за периода 2005-2015 г.

Съгласно чл.19, ал.1, т.2 от Закона за регионалното развитие бяха обсъдени и съгласувани проект на Актуализиран документ за изпълнение на Областната стратегия за развитие на област Враца 2009-2013 г. и проект на Актуализиран документ за изпълнение на Областната стратегия за развитие на област Видин 2010-2013 г.

Представена бе Стратегия Европа 2020, съотнесена към социално-икономическия профил на Северозападен район.

Представители от управляващите органи запознаха участниците в съвместното заседание с операциите по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз на територията на Северозападен район.

            При изнасяне на междинната оценка на националната стратегия за регионално развитие 2005-2015 стана ясно, че основен проблем при реализацията на Оперативните програми е липсата на регионална целенасоченост. Процедурите за изпълнението им залагат на конкурентния принцип, а не на нуждите на регионите. Според Стратегия 2020, наследник на Лисабонската стратегия, и съотнесен към нея, Северозападният регион е с най-лош демографски индекс от всички региони на ЕС. За най-лош се смята индекс 100. По индекс на глобализация сме с 50, по индекс климатични промени - 70, индекс енергийна уязвимост - 70. С най-ниско ниво спрямо брутния вътрешен продукт са иновациите в Северозападния регион - 0.16%. На последно място сме и по ползване на интернет от хора между 16 и 74 години - едва 36.7% от хората при 45% от цяла България. При нас е и най-висок отрицателният естествен прираст. 

            По Оперативна програма "Регионално развитие" Северозападният регион за развитие е приключил към момента 71 проекта, обновени са 91 училищни сгради и са рехабилитирани 132 км. общински пътища. Община Мездра е посочена сред добрите примери с направен път за 2 милиона 362 хил. лева. 

            По Програмите за териториално сътрудничество в Северозападния регион (СЗР) Враца има 18 проекта, Видин - 17, а Монтана - 11. По програма ИНТЕРРЕГ ІV С - Враца е водеща с броя на участващите си проекти.

            От общо 259 проекта по ОПАК за България 18 са в Северозападния регион. От тях на първо място е област Ловеч 5 проекта, следвана от област Враца с  4, Монтана, Видин и Плевен по 3.

            По Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" СЗР има 246 проекта. Враца води с 64 проекта от тях, следват Плевен - 63, Монтана - 44, Видин - 39 и Ловеч - 36. Враца е водеща по брой проекти и по Оперативна програма "Конкурентноспособност". За иновации и модернизации на технологията и производството са кандидатствали 6 фирми.

            По Програма "Развитие на селските райони" СЗР има 1 350 проекта. Най-много - 711 броя, са по Мярка 112, следват 378 проекта по мярка 121, 64 по мярка 322, 48 по мярка 321, 36 по мярка 312.

            Общо договорените пари по Оперативни програми за СЗР са 505 млн. лева. Силно впечатление направи появяващата се вече голяма разлика в развитието на шестте района за планиране на България. Най-развит в страната е Югозападният регион. Областният управител на Враца Пепа Владимирова призова представителите на всички министерства и на Министерски съвет за по-специално отношение към Северозапада. "На региона ни трябва да се обърне особено внимание, защото без обединение на усилията картината тук няма да се промени", беше призивът на Пепа Владимирова 

 

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>