| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Зам.-кметът на община Тетевен Борис Врабевски се срещна с молдовска делегация Зам.-кметът на община Те
Ловеч област
Зам.-кметът на община Тетевен Борис Врабевски се срещна с молдовска делегация 

tetevenЗам.-кметът на община Тетевен Борис Врабевски се срещна с 16-членната молдовска делегация от Кишинев и Тирастол, която е на работно посещение от 17 до 18 ноември 2010 г. в Тетевен по проект "Преструктуриране на ДМСГД-Тетевен и развиване на алтернативни социални услуги", който Община Тетевен реализира в партньорство с Британската организация "Надежда и дом за децата" от м. декември 2009 г., съобщават от пресецентъра на общината.

На срещата присъстваха ръководители на дирекция "Социално подпомагане", на Дома за медико-социални грижи за деца, на Дневния център за деца с увреждания, на общинското звено "Социален патронаж", експерти и специалисти от общинска администрация, ръководители на НПО и др.

Община Тетевен има сериозни традиции в предлагането на услуги в социалната сфера, каза зам.-кметът Борис Врабевски. В края на този месец предстои обсъждането и приемането на заседание на общинския съвет на общинската стратегия за социални дейности за 2011 г.- 2015 г. Този основополагащ документ ще регламентира дейностите на местната администрация, сподели Б. Врабевски. Той запозна присъстващите с предлаганите от Община Тетевен социални услуги домащен социален патронаж, дневен център за лица с увреждания, център за настаняване от семеен тип в с. Гложене и обществена трапезария за социално слаби лица.

Община Тетевен участва в различните национални и европейски програми за разкриване и предоставяне на социални услуги, добави още зам.-кметът Б. Врабевски. По оперативана програма "Развитие на човешките ресурси" /ОПРЧР/ Община Тетевен  реализира проект "Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот за хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора" - фаза 2, дейности „Социален асистент" и „Домашен помощник", по който се обслужват 28 потребители. Проектът е реализиран за 12 месеца от 1.10.2009 г. до 30.09.2010 г. и предлаганата услуга е добре приета от потребителите.

Друг проект, който Община Тетевен осъществява по същата програма от 1.10.2009 г. до 30.11.2010 г., това е проектът "Бъдещето на децата - в наши ръце". Основната му цел е преструктуриране на ДМСГД в гр.Тетевен в новата социална услуга "Център за обществена подкрепа" . Целевата група са 33 деца, настанени в специализираната институция. Специфични цели на този проект са извеждане на децата от специализираната институция за отглеждане в семейна среда; развиване на алтернативни социални услуги за предоставяне на грижа в среда, близка до семейната; намаляване на процента на изоставените  деца и предотвратяване на настаняването им в специализирани институции. Осигуряване на подкрепа за задържането им в биологичното семейство; осигуряване на подкрепа на уязвимите семейства и децата от рисковите общности за социално включване и превенция на рисково поведение и неглижиране на децата.

Три месеца след стартирането на този проект, Община Тетевен и Британската организация "Надежда и дом за децата" започнаха работа по проекта "Преструктуриране на ДМСГД-Тетевен и развиване на алтернативни социални услуги", по който продължават да работят и сега.

Община Тетевен е партньор на Агенция "Социално подпомагане" при реализирането на проект " Подкрепа за достоен живот", финансиран от ОПРЧР. Проектът стартира на 8.11.2010 г. и ще предоставя услугата "Личен асистент" на 55 потребители - деца и лица с трайни увреждания.

На срещата с гостите от Молдова регоналният мениджър за Централна и Източна Европа на британската организация "Надежда и дом за децата" Галина Бисет презентира проекта "Преструктуриране на ДМСГД-Тетевен и развиване на алтернативни социални услуги", който осъществяват съвместно с Община Тетевен.

Беше споделена информация и за други социални практики от българска и молдовска страна.

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>