| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Областният управител на Ловеч Николай Нанков изпрати писмо до кмета на Перник Росица Янакиева по повод нейн
Ловеч област

Областният управител на Ловеч Николай Нанков изпрати писмо  до кмета на Перник Росица Янакиева по повод нейно изказване против Ловеч

 

nankov            Областният управител на Ловеч Николай Нанков изпрати днес, 17 ноември, сутринта писмо до кмета на Перник Росица Янакиева по повод нейно изказване пред „Дарик”, в което тя казва: „Перник например е много по-хубав град от Ловеч. В интерес на коректността, не е добре да се сравняваме с други градове, но все пак личните ми наблюдения са, че в Ловеч няма живот, няма хора по улиците, докато в нашия град кипи живот. При последното ми посещение Ловеч ми изглеждаше овехтял и забравен. Не може в този град да се живее по-добре, отколкото в Перник”.

            В писмото на губернатора до Росица Янакиева се казва: „Уважаема госпожо Янакиева, мъдрият Дао Де Цзин  в  “Канон за пътя и неговата сила” казва: “Дългото и късото се сравняват. Високото и ниското се съизмерват. Звуците образуват мелодия”. Чудесна новина е, че живеете в такъв развит и проспериращ град като Перник. Аз също работя и... вече почти живея в чудесен град – Ловеч, областният център на Ловешка област. Ловчалии обаче не се сравняват с никого, защото се уважават и знаят кои са. Градът има завидна история, смислено настояще, а бъдещето си твори днес.

            Във ваш коментар, публикуван в “Дарик”, споделяте, че “в Ловеч няма живот, няма хора по улиците, докато в нашия град кипи живот. При последното ми посещение Ловеч ми изглеждаше овехтял и забравен. Не може в този град да се живее по-добре, отколкото в Перник”.

            Да, в Ловеч през деня няма много хора по улиците, защото малкото останали в града, в резултат на политиките на минали правителства, работят, и то за и в собствения си град. А когато почиват, не се шляят по улиците, а прекарват времето си в парка, водят децата си на извънкласни занимания, организирани от местни културни институции и неправителствени организации, или във втората по големина в България зоологическа градина, като ги учат да разбират и обичат природата (а при нас тя е чиста и красива), пият кафе или напитка в китните заведения в архитектурния резерват “Вароша”, разхождат се до крепостта “Хисаря”, под стените на която е подписан договорът за Втората Българска държава или по алея “Баш бунар”, виеща се покрай чистия и игрив Осъм. Да не пропусна да отбележа, ловчалии не ходят много по улиците, защото в момента се извършва ремонт на стойност 10 милиона лева и са решили да дадат време и възможност на строителите да си свършат работата бързо и качествено.

            Така живеят ловчалии, които след работа се връщат у дома при семействата си и намират дори време да седнат и пред компютрите, за да обсъдят помежду си проблеми и идеи, свързани с градското развитие и да бъдат обществен коректив на местната власт. А и властта вече ги чува. Предполагам, това за вас не е добър начин на живот, но тук на хората им харесва. Ако не сте посещавали Ловеч скоро, заповядайте с вашия футболен отбор и бъдете гости на българския шампион по футбол – „Литекс”.

            Ето така живеем ние в дълбоката провинция далеч от столицата, просто от звуците правим мелодия. И като областен управител на Ловеч не можех да остана безмълвен по въпроса. Да, Ловеч има своите проблеми, както всички градове в страната. Но, повярвайте ми, той не е нито овехтял, нито забравен. Защото има прекрасните си хора, които обичат града си и милеят за него! Желая ви достатъчно слънце, за да запазите мирогледа си светъл!”

Коментари
forkata на 17.11.2010 17:21
знаете ли лятото бях на море и един чужденец случайно попаднал на моята маса като разбра че съм от ловеч ми каза най глупавия град на най глупавото място а той за жалост познаваше цялата държава...
forkata на 17.11.2010 17:22
а литекс кога да ги гледаме може би в евротурнирите също жалки
magnolia на 17.11.2010 17:35
...ами тогава върви да живееш в Перник, бе неграмотник...
loveca70 на 17.11.2010 18:01
Браво на г-н Нанков, за отличното становище за Нашият Град, аз съм от Ловеч, тук съм роден, тук съм израсъл, в момента тук и работя. Прекрасен град, с хубав център и пешеходна зона. Отидете в Перник, мерси, бях там лятото на 2009, какво да ви кажа, СКРЪБ, само един хотел, вярвате ли ми,,,от Ловеч по хубав няма
slav на 17.11.2010 18:20
Браво, г-н Нанков! И аз съм на това мнение за нашия красив Ловеч.Радвам се, че сте успели много скоро след горепосоченото мнение да отговорите чрез мъдростта да надвиете евтината слабост на пернишкия градоначалник!Адмирации и нека бъдещето ни води към сплотеност и отговорност в развитието на Ловеч.
bobi1225 на 17.11.2010 18:21
Браво, г-н Нанков!
Гордея се с Вас за позицията и защитата.
docross на 17.11.2010 18:22
Перник са нещо като поредния "Люлин" или "Обеля" и като горди представители на своята порода-прости селяни, обитаващи през работно време столицата, решават, че не могат да скрият злобата си как може много по-малък град от Пеунику, като Ловеч, да е толкова напред в класацията на Дарик.
ЕЕЕ сори, пичове-историята си е история...и добре, че е измислен рудодобивът, че да ви има и вас- пеуничаните.
purlikov на 17.11.2010 18:36
Добре го е казала областният. Ловеч е един град, който ако предлага добри възможности за заплащане е много удобен за живеене и при това е и красив. Наистина дейностите в него позападнаха и в много случаи лъха на провинциализъм, но да се надяваме, че тази вълна ще отмине и следващата ше донесе оживление.
Kerouak на 17.11.2010 18:51
Статутът на един областен управител не е ли като на заместник - министър? Защо г-н Нанков поема функциите на опонент на кмета на гр. Перник? Това би трябвало да направи по протокол кметът на Ловеч - Казанджиев. Но типично в стила му той оставя младокът да "вади кестените от жарта". Считам,че областният управител е направил един много погрешен политически ход! Още повече, че казаното от кмет Янакиева за съжаление е абсолютна истина!
magnolia на 17.11.2010 19:18
още един кандидат жител на Перник, не знам ходът на ОУ дали е политически погрешен, но знам, че ние - хората, които живеем и работим в Ловеч трябва да защитим града си, в това число и ОУ, така че аплодисменти, а кмет Янакиева наистина е права в едно - благодарение на управлението на колегите й от БСП през последните години, градът ни наистина обезлюдя, но винаги има алтенратива,
sisi_kech на 17.11.2010 19:49
Отговорът трябваше да е от страна на кмета Казанджиев, но той не искал да влиза в такива полемики! Защо ли и да влиза? Не е сметнал за нужно да защити ловчалии и града като цяло.
Моите адмирации към ОУ Нанков. Дали е грешен политически ход Kerouak, или чиста проба мъжка постъпка, нека решим ние - хората живеещи в Ловеч.
magnolia на 17.11.2010 20:13
http://troyan21-statii.blogspot.com/2010/11/blog-post_6794.html#comments
Tomorrow на 17.11.2010 20:16
Защо г-н Нанков поема функциите на опонент на кмета на гр. Перник? Това би трябвало да направи по протокол кметът на Ловеч - Казанджиев. Но типично в стила му той оставя младокът да "вади кестените от жарта". Считам,че областният управител е направил един много погрешен политически ход!

Нанков още веднъж показва, че не е "стандартния" тип, изчерпани и скучни политици, а е един съвременен млад, нестандартно мислещ политик. А дали е направил погрешен политически ход? Надали, съдейки по коментарите...
Керуак, ти политик ли си да проявяваш такава вещина в съветите за поведението на политиците, а?
На Казанджиев, може би, му е все тая какво говорят за "неговия" град... Защо ли?
Tomorrow на 17.11.2010 20:27
Пък и как да тръгне Казанджиев срещу съпартийката си Янакиева... Не се връзва някак си... smiley
ivo rainov на 17.11.2010 20:38
Отлична позиция на господин Нанков. Впечатлен съм от реакциите на този млад човек. Бързи и адекватни. Дали трябва да се намесва? Ами изчака, видя, че господин Казанджиев няма да рачи и стори нужното. Всъщност на кмета не му истава време - той я нещо открива, я пътешества в странство. Къде ще хаби енергия в такива прозаични дебати. Но поне да се беше обидил в лично качество - все пак наричат "овяхтял и забравен" града, в който той управлява от седем години. Колежката му по административен пост и партия твърде явно го обвинява, че е обсипал Ловеч с праха на забравата.
Иначе Ловеч е хубав град с богата история и честни хора. Ако се потрудим да го направим по-атрактивен за младите, несъмнено, ще живне.
Profiler на 17.11.2010 20:38
Браааааааво, аплодисменти, най-после Ловеч да има държавник, който е не само готин, но и мислещ...браво на Областния управител... хората, които живеем в Ловеч имаме нужда от подобно поведение...никой няма право да обижда града ни, да го обявява за овехтял и забравен...защото Ловеч не е на тоя или оня, Ловеч е на своите граждани... браво г-н Нанков, благодаря ви, че ни защитихте, нека всички ловчалии, милеещи за града си благодарят на областния управител за достойната позиция и изразят недоволството си към кмета на Перник, хайде, нали сме граждани на Ловеч, града на Левски, да покажем гражданската си позиция... единни... само така ще заслужим да бъдем подкрепяни и в бъдеще... да, Ловеч има проблеми, но с такива политици и с общите усилия на хората, останали тук, отглеждащи децата си тук, ще успеем...още веднъж „Свалям Ви шапка!” г-н Николай Нанковsmiley
MrBean на 17.11.2010 20:47
За краткото време от както е в Ловеч, Областния управител доказа с работата си, че е истински МЪЖ !

А наричащите себе си „мъже” като, Председателя на Общински съвет Ловеч , общинските съветници , Кмета на Ловеч и Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил за пореден път доказаха , че не им пука за Ловеч и са си прехапали езиците когато трябва да докажат , че са мъже.

Димата и той милия „оглуша” за оплюването на Ловеч /разбира се как да скочи на съпартийката , по-важна е партията , а не ЛОВЕЧ /.

Говорителката на най-голямата група общински съветници също ‘онемя” .

За Тримата от АБВ-то на Първанов е разбираемо защо си траят -Първанов е от Перник.

Парашутиста Пепи може мълчи-той не живее в Ловеч !

На гражданите на Ловеч не им остава нищо друго /след като изброените политици не са живи/ освен сами да организират една подписка с която да поискат официално извинение от кметицата на Перник за думите й :” В този град няма живот. ”
Idiotoria на 17.11.2010 20:56
Сега вече в темата "Какви са очакванията ви към новия областен управител?" мога да спокойно да напиша...вече ги надмина...
Поздравления, Хлапе!
Idiotoria на 17.11.2010 21:01
Хм, забравих...Керуак, ако гори къщата ти, ще гасиш ли или ще чакаш пожарникарите ...Айде стига с протоколи и формалности, трябват реакции и то навременни.
MrBean на 17.11.2010 21:03
Иди , за това , че Оу става , вече всички знаят , остава да се разбере дали има 'Живи" граждни в Ловеч които да заявят писменно на кметица на Перник ,че в Ловеч има живот.
MrBean на 17.11.2010 21:10
Областният управител на Ловеч Николай Нанов постави Росица на място

БРАВО , РОСИ, ПАК НИ ОМАСКАРИ!Чудесно изявление г-н Нанков, мечтая да имаме един такъв управник и в Перник, че ни омръзна от червендалести депутатки, които дойдоха да оправят града ни , а го досъсипаха!А Ловеч е един чудесен град!


http://news.zapernik.com/207513.html
heros на 17.11.2010 21:18
Браво на г-н Нанков!
Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, заяви пред местното радио Зетра, че не иска да влиза в полемики с никой, но отправи покана към кметицата на Перник и всички общински съветници от града да посетят Ловеч и на място да се реши кой град е по-красив.

Г-н Кмете, то ясно че със съпартийката си няма да влизате в полемики. Но защо я каните, след като тя вече е идвала и това, което мисли за града ни вече го е казала? Каните кметицата на Перник, каните телевизиите за какво ли не. Айде стига с тия медийни изяви! Вземете си стегнете служителите да свършат нещо за този град!
MrBean на 17.11.2010 21:22
Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, заяви пред местното радио Зетра, че не иска да влиза в полемики с никой, но отправи покана към кметицата на Перник и всички общински съветници от града да посетят Ловеч и на място да се реши кой град е по-красив.


След поредната изцепка на уважавания иначе от мен г-н Казанджиев ще се замисля, дали ще гласувам за него на следващите избори.

За това ли съм го избрал да не влиза в полемики с никой който публично заявява : ” В този град няма живот. ”

Ами като няма живот в Ловеч и такъв кмет като Казанджиев не ми трябва , защото той ни докара до тук след седем годишно управление кметицата на Перник да каже публично
” В този град няма живот. ”

Недопустимо е такова безобразие :
кмета на Ловеч да не влиза в полемика когато обиждат Ловеч и гражданите на Ловеч !
blackvelvet на 18.11.2010 07:01
Браво на областния управител!
С изявлението си показа класа, ниво и интелект!
И отношение...!!!
stroitel на 19.11.2010 21:33
И от мен БРАВО! Възхитен съм от ОУ!
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>