| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Заседава Консултативният съвет по охрана на горите, дивеча и рибата
Ловеч област

Заседава Консултативният съвет по охрана на горите, дивеча и рибата

 

 гори В петък в зала 101 на Областна администрация се проведе заседание на консултативния съвет по охрана на горите, дивеча и рибата, съобщават от пресцентъра на областна администрация. То бе председателствано от областния управител на Ловеч Николай Нанков. В него взеха участие зам.-областният управител Пламен Огнянов, инж. Павли Богдански, директор на РДГ – Ловеч, директорите на всички горски стопанства от областта, както представители на всички институции, имащи отношение по опазването на горите – съд, прокуратура, НАП, РИОСВ – Плевен, и други, и представители на общините.

            Гората не е само дървесина, всички тук ще говорим колко много е направено, а хората винаги казват колко много не е направено. Няма какво да говорим, вие по-добре от мен знаете, че гора не се създава за месец, два или година и най-важната задача на всички ни е нейното опазване, каза при откриване на заседанието Николай Нанков.

 гори           За периода от 1 януари до 30 септември тази година са извършени общо 10 148 проверки по охраната на горите, дивеча и рибата. Констатирани с актове са общо 604 административни нарушения. Данните за съставените през същия период на 2009 г. актове са 497, като увеличението е със 107 акта, обяви още в началото на доклада си Павли Богдански. Той направи пълен анализ на извършеното от неговата дирекция. Данните сочат, че основният дял от съставените актове е по Закона за горите – 556 или 92 % от общия брой. За сравнение със същия период на 2009 г. актовете са 473 или има увеличение с 83. Причината за нарасналия брой на актовете през 2010 г. е подобряване на работата по контрола и охраната на горите, а така също и във връзка с прилагането на методическите указания за разследване на престъпленията и установяване на нарушенията по горите.

            От направения от РДГ анализ става ясно, че се запазва тенденцията от предходни години, като най-много актове са съставени за транспорт и разпоредителни действия с незаконна дървесина. Констатираната с актове незаконно отчесена дървесина е в размер на 56 пл. куб. метра при облата строителна дървесина и 1825 пр. куб. метра дърва за огрев. В доклада си Богдански се спря и на съвместните проверки с представители на други контролни институции, както и съвместната дейност с прокуратурата.

            За 9-те месеца на 2010 г. влезлите в сила наказателни постановления са 352, при 460 за 2009 г. От доклада на дирекцията стана ясно още, че са възникнали общо 6 горски пожара върху площ от 202 дка. Основната причина си остава паленето на земеделски земи и стърнища след края на жътвената кампания. През 2010 г. са извършени общо 1040 съвместни проверки, като инспектираните обекти за добив на дървесина са 220, а дървообработващите работилници и складове за продажба на дървесина са 211. Съставени са 118 протокола и са направени 8 предписания.

            В края на заседанието бе приет план за взаимодействие между институциите по охрана на горите, дивеча и рибата в Ловешка област.

            Тези заседания в този вид протичат в някаква степен формално и се надявам в бъдеще да се виждаме по конкретни поводи, да дискутираме възникналите проблеми по оперативни групи – например кмет на община, директор на горско стопанство, полиция, и да търсим и предлагаме конкретни решения, препоръча областният управител Николай Нанков в края на заседанието.

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>