| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Заседава Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие
Ловеч област

Заседава Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие

 

oblasten savet lovech В понеделник в зала 101 на Областна администрация се проведе поредното заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие в Ловеч, съобщават от кабинета на Губернатора. То бе председателствано от зам.-областния управител Пламен Огнянов.

            Основна точка в дневния ред бе обсъждане на представените идейни предложения за Регионални програми за заетост, разработени в изпълнение на чл. 31 от Закона за насърчаване на заетостта за включване в националния план за действие по заетостта за 2011 г.

            В заседанието участваха представители на общините от Ловешка област.

            Всяка община изложи своите виждания след задълбочен анализ на ситуацията.

В община Луковит има регистрирани 300 безработни лица над 55 години. Програмата на общината предвижда създаването на 8 работни места за тази категория безработни, с продължителност 10 месеца, в това число 300 часа обучение на човек. Предвидените дейности са възстановяване на зелени площи и междублокови пространства. Необходимите средства са от държавен бюджет 26 800 лв. и от общинския бюджет 3400 лв.

            От община Ловеч представиха програма, в която са предвидени дейности по поддържане на гробищни паркове, парк Стратеш, зелени площи, дворни пространства в детски, учебни и социални заведения; социални дейности – помощни дейности в детска млечна кухня и домашен социален патронаж. Предвиденото съфинансиране от страна на община Ловеч е 15 850 лв, а от държавния бюджет – 273 000 лв. Бенефициенти по програмата са 65 лица, а периода на изпълнение една година.

            Безработицата  в община Ябланица е 21,9 %. В предложената програма се предвижда осигуряването на заетост на 30 лица на възраст до 29 години или над 50 години. Дейностите - естетизиране на зелени площи, гробищни паркове, поддържане сервитута на общинската пътна мрежа са  на стойност 85 600 лева, а съфинансирането от страна на общината е 4000 лв. Продължителността на проекта е 8 месеца.

            В община Летница има регистрирани 139 безработни лица над 50 години и 134 продължително безработни. Идеята на общинското ръководство е осигуряване на заетост на 15 човека за 9 месеца и на 10 човека за една година. Дейностите са поддържане на общинска пътна мрежа, естетизиране на паркове и градска среда и осъществяване на дейност „Домашен помощник”. Необходимите средства от държавния бюджет са 79 600 лв, а съфинансирането от общината е за 2500 лв.

            Община Троян представи програмата си, която предвижда почистване на речното корито на река Осъм в град Троян, поддържане на 32 гробищни парка в населените места на общината. Целеви групи са 455 безработни лица над 55 годишна възраст и 510 човека, освободени в резултат на преструктуриране и закриване на предприятия в града. Предвижда се създаването на 60 работни места, 30 в селата и 30 в общинския център. Финансирането от държавен бюджет е в размер на 172 800 лв. и 15 000 лв. съфинансиране.

            В община Угърчин се предвиждат поддържане на сервитута на общинска пътна мрежа, косене и поддържане на зелени площи, градски и гробищни паркове. Бенефициенти са 15 безработни лица под 29 и над 55-годишна възраст. Необходими средства – 2 500 лв. собствено финансиране и 71 301 лв. от държавен бюджет. Период на изпълнение е 3 месеца обучение и 7 месеца заетост.

            В Априлци предвиждат създаване на заетост за 20 лица над 55 години за 9 месеца. Предвидените дейности са поддържане на 80-километровата общинска пътна мрежа. Необходимите средства за осъществяване на предварителната идея са 59 500 от държавен бюджет и 2000 лева съфинансиране.

            Комисия към МТСП ще разгледа предложенията и ще се произнесе. Одобрените дейности ще се реализират през 2011 г.

Коментари
disidenta на 29.09.2010 10:28
От бюрото по труда в Ловеч ама толкова много са заети със заетостта, че от голямата си заетост не могат да си стоят и на работните си местта. Е да ама не бяха достатъчно заети да си издадато доку-менти, че аз компютър не мога да пипна. За сметка на това пък преди да ми предложат работа като възпитател в дома за девойки бяха заети и не провериха, че имам две обвинения от бившия Районен прокурор Галя Маринова и едно от Венета Петрова в порнография за изработка на порногафския сайт http://Nadezhda-65ltd.Narod.ru
heros на 29.09.2010 13:31
Дисидента, не ме карай да звъня на трудовия ти посредник да ти намери каквато и да е работа само и само да спреш да се шляеш и пишеш глупости из форума!
disidenta на 29.09.2010 15:56
Олеле! Я и кажи номера, че аз не го знам. И пак да питам.До кога за тебе Европейската конвенция за правата на човека ще бъде само матерял за забърсване на самосвала когато го разтовараиш? А прочете ли когато са ми предлагали работа къде са ми предлагали и какво се е случвало? А прочете ли горе какво написах, че ми предложиха? Забравих да допълня заплащането. Осем кинта на ден. Е как да не им направиш мръсно?
heros на 29.09.2010 21:01
Абе ти да не искаш 1000лв заплата ? Я се стегни! И 200лв са ти много!
disidenta на 29.09.2010 21:51
Ей го на! Пак завалията Богохулства. Я някой да му напише, че Господ иска да се спазва законодалтеството а сатаната не. Колко трябва да е минималната бре сатанист? smiley
heros на 01.10.2010 17:23
Дисидента, плачеш за чистач на центъра smiley
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>