| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Н. Нанков: Приключи ремонтът на канализацията в Троян по европроект по ОП "Околна среда"
Ловеч област

Н. Нанков: Приключи ремонтът на канализацията в Троян по европроект по ОП "Околна среда"

В пречиствателната станция в града ще се извършва биологично пречистване на отпадните води по уникална немска технология

            Завършени са дейностите по ремонта и доизграждането на канализация в гр. Троян, предвидени в проект №58111-88-279 "Изпълнение на първи етап на интегриран проект за водния цикъл на град Троян", съобщи Елка Баръмова от областна администрация. Другата част от проекта – инженеринг на втори етап "Биологично пречистване" на Пречиствателната станция в Троян, е изпълнена около 85%, информираха областния управител Николай Нанков от община Троян. Крайният срок за приключването на целия проект е края на м. юни 2011 г.

            Договорът за проект №58111-88-279 беше подписан в края на декември 2008 г. Проектът се изпълнява по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г.", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд на Европейската общност. Общата му стойност е 8 057 097,42 лв., от които 6 311 738,60 лв. са осигурени от Кохезионния фонд, 1 577 934,65 лв. са национално съфинансиране, а 167 424,17 лв. са от бюджета на община Троян. От общата сума на проекта 1,7 млн. лв. са предвидени за доизграждането и ремонта на канализацията в града, а 5,9 млн. лв. – за изграждането на система за биологично пречистване на водите в съществуващата Пречиствателна станция в гр. Троян.

            След проведени обществени поръчки са избрани изпълнители на съответните дейности по проекта. За проектирането и внедряването на инсталацията за биологично пречистване на отпадните води е избрано Обединение "Трейс инженеринг", гр. София, в което влизат "Трейс груп холд" АД, германската фирма Bioworks (Bioworks Verfahrenstechnik GmbH), "Хидрострой" АД, гр. Троян, и "Идеал Пайп" ЕООД, гр. Трън. Технологията за пречистване на водите е на немската фирма и е уникална по своя характер. В България тя ще бъде приложена за първи път, но вече е изпитана в пречиствателни станции в цял свят – Германия, Китай, Египет, Турция, Дания, Русия и др.

            Ремонтът и доизграждането на канализацията в Троян е поверено на Сдружение "ВиК Троян 2009", гр. София, в състава на което са "Пътностроителна техника" ЕАД, гр. София, и "Пътстрой" ЕАД, гр. Ловеч. Строителният надзор се осъществява от Сдружение "ПК 2000 – Аква", гр. София, в което влизат "Пътконсулт 2000" ЕООД, гр. София, и "Акваинс" ЕООД, гр. София. Публичността на проекта се осигурява от "Арт Студио БМ" ЕООД, гр. Троян. Предстои да бъде избран одитор на проекта. Организацията и управлението на проекта се осъществява от екип, определен от кмета на община Троян Минко Акимов.

            Срокът за приключване на целия проект първоначално беше м. февруари 2011 г., но по предложение на Министерството на околната среда и водите е удължен с 4 месеца. Работата по него обаче е в напреднал етап. Частта "канализация" дори е приключена, в резултат на което в Троян са изградени и реконструирани главни колектори и профили с обща дължина 1326 м. Въпреки наложилите се временни прекъсвания на работата по втория етап на пречиствателната станция, по-голямата част от дейностите там също са изпълнени. Строителният надзор върху обектите се осъществява ежедневно.

            За информиране на обществеността за проекта е организирана конференция, за която са изработени съответните информационни материали. Информационен билборд на входа на гр. Троян пък дава сведения за финансирането на проекта и приноса на Европейската общност за неговото осъществяване. Същевременно община Троян поддържа на сайта си редовна рубрика за хода на изпълнението както на този, така и на останалите проекти по ОП "Околна среда", регулярна информация за хода на дейностите ще бъде публикувана и в сайта на областния управител.

 

Коментари
donmikele на 12.07.2010 16:22
Както е казал някой си... "аз на онази ли работа да вярвам или на..."
Резултатите към момента са - яко набутване на общината с 540 000 лв бюджетни средства от бюджет 2009 /още по-яко закононарушение/, лихви по кредити за извънбюджетни обекти и фирма Хидрострой, изпълнител на ПС - пред фалит
Иначе "хартиеното строителство" добре е развито в областната администрация.
Общо взето това е всичко от местната управа на каманягите от Герб Троян. Тотален провал с европроектите. Само не е ясно от къде толкова пара за свирката. Сигурно са наследили някоя цистерна от бившия ГК на БКП. Или сините каманяги от СДС, ДСБ и ВМРО, които докараха номенклатурите на БКП от Герб Троян - noo qko духат.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>