| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Двама министри в Ловешко в петък, посещението на зам.-министър Чобанов се осуети
Ловеч област

Двама министри в Ловешко в петък, посещението на зам.-министър Чобанов се осуети


министър ловеч          Планираното посещение в Ловеч на зам.-министъра на културата Тодор Чобанов, което трябваше да се осъществи по покана на областния управител Николай Нанков в петък, се осуети поради внезапно възникнал ангажимен на Чобанов, но други двама негови колеги бяха в Ловешка област в последния за седмицата работен ден, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Министърът на здравеопазването д-р Ана Мария Борисова пристигна на работна среща в МБАЛ – Ловеч. Тя разговаря с областния управител Николай Нанков, който по новия закон ще председателства комисията по създаване на областна здравна карта, с неговия заместник Пламен Огнянов, с директорите на болниците, с кметовете на Ловеч, Луковит, Тетевен и Троян, както и с представители на всички институции, имащи отношение по създаването на здравната карта, за да коментира състоянието на лечебните заведения в областта. Благодаря ви за перфектната организация на днешната среща и надявам се, че тук всичко ще е наред и в бъдеще, защото с много малки изключения, общинските болници в Ловешка област работят добре, каза на губернатора министър Борисова. Ние си даваме сметка, че в момента се прави преглед на здравословното състояние на системата, предстои предписване на лечение и лечение, а след година ще има контролен преглед, така образно Нанков обясни реформите в здравеопазването. Радвам се, че това се осъзнава и не забравяйте, че всяка болница, всяка отделение ще се разглежда самостоятелно и хората няма да бъдат лишени от достъп до качествена медицинска помощ, подчерта на срещата министър Борисова

 

 титан         В късния следобед в циментовия завод в Златна панега пристигна министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. В работното посещение участваха губернаторът на областта Николай Нанков и заместникът му Пламен Огнянов, както и народните представители на ПП ГЕРБ от Ловешка област. Домакин бе изпълнителният директор на „Титан –Цимент Златна панега” Александър Чакмаков. 

         Ние сме на 14 място в страната по рентабилност, но заради кризата регистрираме 60 % спад на консумацията на цимент в България. В момента работим с 50 % от капацитета си и ако продължава така едва през 2014 г. ще върнем нивата си от 2008 г., обясни състоянието на завода Чакмаков. Той акцентира върху факта, че от 30-40 вносители у нас на цимент, голяма част са в сивия сектор, което ощетява не само „Титан Цимент Златна Панега”, която работи изцяло на светло, но и държавата. Въпреки икономическата и финансова криза, която се отразява и на нас, ние продължаваме да инвестираме, защото продължаваме да вярваме в държавата и правителството и ще продължим да правим всичко по силите ни, за да развиваме завода, да се грижим за околната среда и най-вече за нашият най-голям капитал – нашите работници, заяви той категорично. В момента екипът на Чакмаков работи по инвестиция за 12 млн. лв, след която старите мелници окончателно ще отидат в историята. Проектът ще приключи през пролетта на следващата година. Това ще доведе до икономии на 5 мегавата електроенергия от общия товар. Чакмаков попита министър Троайков може ли „Титан” да получава ток без посредници. Да, категоричен бе министърът, трябва прото да проследите търговете за потребители.

         В момента във фирмата в Златна Панега работят 307 души.

            Тук всичко е наред, каза в края на срещата министър Трайчо Трайков. Компаниите, които посетих вчера и днес, в това число и вие, работите с дългосрочен хоризонт и аз съм доволен, че видях планове за инвестиции – някои в изпълнение, други – в процес на планиране. Така обобщи впечатленията си министър Трайков, който за два дни проведе работни срещи с големите потребители на газ и електроенерия. Навсякъде видях много отговорно отношение на мениджмънта към хората, които работят в компаниите. И най-важното  - видях много здраво бизнес разбиране  на това как се реагира, когато се променя конюнктурата, допълни министърът. По неговите думи добре функциониращите компании с подготвен мениджмънт, каквато е и „Титан Цимент Златна панега”, могат да се справят с ценовите промени. Министър Трайков посъветва ръководстото на циментовия завод да проучи възможностите за финансиране, които дава ОП „Конкурентоспособност". Там правилата са по-лесни, по-прости, прозрачността при вземането на решения е увеличена многократно и е ускорен процесът на изплащане на средствата, допълни той.

         Ако можем и ние да бъдем полезни за държавата, ще го направим с удоволствие, заяви изпълнителният директор на фирмата Александър Чакмаков и покани гостите си да се върнат в завода, за да разгледат как е променен той през последните няколко години, когато дружеството е направило инвестиции за милиони евро. 

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>