| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Новият Закон за училищното образование - закон в името на децата
Ловеч област

Новият Закон за училищното образование - закон в името на децата

Широко обсъждане на проекта на Министерство на образованието, младежта и науката бе организирано в Троян

         Искаме новият Закон за училищното образование, предложен от Министерство на образованието, младежта и науката да бъде закон в името на децата. Това заяви в Троян директорката на Националния институт за обучение и квалификация в системата образованието Анелия Андреева.

Тя бе гост на организираната по проекта на СОУ „Васил Левски”- Троян, спечелен по Оперативна програма  «Развитие на човешките ресурси», „В ателиетата прекрасни – талантливи ще пораснем” общинска конференция на тема „Образованието и децата – отговорност на цялото общество”.  В нея участваха началникът на Регионалния инспекторат по образование в Ловеч Райко Райков, зам.-кметовете на общината Мариян Балев и Недка Toпaлова, Илиян, много директори,родители, ученици. Областния управител на Ловеч Николай Нанков пожела успех на форума чрез ПР-а на Областна администрация Елка Баръмова. „Уверявам ви, че г-н Нанков следи как се харчат европейски пари, следи работата по проекта чрез издавания вестник и доказателство затова е, че той даде специално интервю за „Междучасие” в броя му, посветен на 24 май и абитуриентите на вашето училище. Упълномощена съм от негово име да поздравя екипа и децата, осъществяващи дейностите по извънкласните форми, и да пожелая успех на конференцията”, каза тя. Томов – регоинален координатор за област Ловеч в Главна дирекция «Структурни фондове и международни образователни програми» на МОМН учители,

         В хода на обсъждането на проекта за Закон за училищното образование,  презентация на акцентите в него направи Анелия Андреева. Тя подчерта, че е крайно време в България да престане да се глада на образованието единствено и само като на разход, а като на инвестиция в бъдещето. Андреева акцентира върху новостите, залегнали в проекта – новата образователна структура със завършване на основно образование след 7 клас, създаването на стандарти в образованието, засилването на възпитателната функция на училищното образование, поетапното въвеждане на целодневна организация на учебния ден, задължителната предучилищна подготовка на 5-годишните, мерките за дисциплиниране и оценката за поведение, създаването на Национален инспекторат по образование, който ще има за основна задача да оценява качеството на обучението, кариерното израстване на директора и др. Много учители се изказаха, като дадоха своите препоръки, направиха своите забележки и коментари. Това е първият етап от обсъждането, след като се разгледат получените от вас препоръки, ще се проведе втори етап. Искаме да направим закон, който да е рамков и да работи за бъдещето развитие на системата. Много от нещата, които сега залагаме в него, няма да могат да бъдат осъществени веднага заради липсата на средства, но не бива това да е причината да работим на парче. Ще дойде време, когато това няма да е проблем и тогава този закон трябва да е работещ, заяви още Андреева.

         След обсъждането на предложения от МОМН вариант на документа, на конференцията бе направена презентация на дейностите по проекта „В ателиетата прекрасни – талантливи ще пораснем”. Деца от всички извънкласни форми в трите направления – изкуство, наука и спорт, показаха какво са научили като изнесоха концерт, а подредената изложба във фоайето на общината показа рисунки, икони, снимки от пътувания и спортни състезания, бе разпространен и последният издаден по проекта брой на училищния вестник „Междучасие”. 

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>