| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Общините от областта готови на 90 % с анализите за рисковите групи по места
Ловеч област

Общините от областта готови на 90 % с анализите за рисковите групи по места


       savet lovech  Общините от Ловешка област са готови на 90 % с набирането на информация за анализите на рисковите групи по места. Това стана ясно на провелата се на 28 май под председателството на зам.-областния управител Пламен Огнянов поредна работна среща за изготвяне на Областна стратегия за развитие на социалните услуги. Данните са необходими за УНИЦЕФ, която ще съдейства създаването на документа.

 

         През последните години у нас се обръща сериозно внимание към политиките на социално включване, разработването на тези услуги обаче е направено без адекватен процес на планиране, което води до липса на равен достъп до тях. Някои общини и региони са по-напреднали от други, а в много случаи силно нуждаещи се общини почти няма какво да предложат на общностите в риск, подчерта във встъпителното си слово Огнянов.

С изготвянето на Областна стратегия за социалните услуги се цели постигане именно на равен достъп до качествени такива на хората в рискови групи, съответствие между реални потребности и предлагани услуги, повишаване ефективността на съществуващи и разкриване на нови социални услуги. Всичко това се налага от приетите промени в Закона за социално подпомагане и Правилника за неговото приложение.

            Стратегическото планиране у нас по принцип се подценява, често се работи на принципа копиране на готови текстове, които се адаптират към съответния случай, гласуват се формално и после се забравят. Надявам се, бих искал тук това да не се случи, още повече в екипа са включени експерти, хора с опит, които могат да споделят добри практики, за да помогнат на всички. Светът е доказал, че стратегическото планиране е важна стъпка към успеха на всяко начинание. А когато говорим за социална политика този успех е крайно необходим в името на хората, които се нуждаят от тези услуги, каза още Пламен Огнянов.

Областната стратегия трябва да се обсъди и приеме от Областния съвет за развитие в срок до 31 октомври 2010 г. Документът трябва да отговаря на националните приоритети за развитието на социалните услуги и да бъде насочена към децентрализация на услугите и деинституционализация на грижите за деца и възрастни в риск. Целта на областното планиране е да се очертаят насоките за създаване на мрежа от широк кръг социални услуги и дейности, която да отговаря на нуждите на рисковите групи в съответната област.

За да се гарантира равният достъп до качествени социални услуги на всички рискови групи, както и да се елиминира териториалния дисбаланс в предлагането им, в процеса на планиране следва и ще участват всички заинтересовани страни. Предвид кратките срокове, предвидени в нормативната база, и с цел гарантиране интересите на всички рискови групи на територията на областта, е създадена областна работна група, в която са включени представители на всички общини, на Дирекциите „Социално подпомагане” по места, доставчиците на социални услуги, органите на МВР, НПО, Дирекциите „Бюро по труда”, Регионален инспекторат по образование, Детска педагогическа стая, училища, болници, читалища, представители на рисковите групи. На 19 май бе проведена първата координационна среща на експерти за създаване на Областната стратегия за социални услуги. На нея присъства и координаторът на УНИЦЕФ за Северозападен район за планиране Даниела Димитрова, с което беше стартиран процесът на областно планиране на развитието на социалните услуги.

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>