| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Граждани обявиха над 11 млн. лева доходи от наеми
НАП съветва

Граждани обявиха над 11 млн. лева доходи от наеми


Радосвета Коева ТД НАП Ловеч

Само седмица остава до крайния срок за подаване на годишните данъчни декларации на физическите лица за облагане на доходи от 2009 г.

Най-лесният и удобен начин за деклариране на доходите е подаването ная с баркод. Декларацията за облагане на доходите на физическите лица с баркод е достъпна в интернет страницата на НАП – www.nap.bg. Тя е и може да бъде попълнена на компютър, като не се изисква електронен подпис. Гарантирано е, че във формуляра няма да има технически грешки, защото всички изчисления се извършват автоматично.  В декларацията се въвеждат единствено данните за получените доходи и удържаните през годината авансов данък и осигурителни вноски. Всички останали изчисления на нормативно признатите разходи и данъка за довнасяне се извършват автоматично. деклараци електронно копие на подоходната декларация

След като декларацията бъде попълнена електронно, трябва да се разпечата на принтер и да се подпише собственоръчно. При разпечатването и се генерира баркод, който съдържа цялата въведена информация и позволява данните да бъдат заредени в системата на НАП  без човешка намеса.

Данъчната декларация може да се подаде в пощенските станции, по пощата с обратна разписка, по интернет, подписана с електронен подпис или в офис на НАП.Все още можете да ползвате 5 % отстъпка от дължимия данък за довнасяне , ако подадете до края на месец април декларацията си по Интернет и платите данъка в същия срок.

Всички офиси на НАП ще приемат декларации без прекъсване за обедна почивка, но за да спестите време от чакане на опашки  не отлагайте за последния ден.

На 30 април изтича и срокът за плащане на дължимите данъци върху доходите от 2009 г. Препоръчително е гражданите да платят своите задължения минимум два дни преди изтичането на крайния срок. Ако дължимите суми се наредят на 30 април, е възможно те да постъпят по сметките на НАП на следващия ден, което означава, че ще се начисли лихва и няма да може да се ползва отстъпката от 5%, ако декларацията е подадена по интернет.

От офиса в Ловеч напомнят , че 30 април е и крайният срок за подаване на декларации обр.6 за дължимите осигурителни вноски и за плащане на сумите по годишното изравняване на осигурителния доход от самоосигуряващите се лица – едноличните търговци, съдружниците в търговски дружества,земеделските производители, упражняващите свободна професия или занаятчийска дейност-адвокати, лекари, нотариуси, архитекти, застрахователни агенти, вещи лица, лицензирани оценители, занаятчии и всички, които плащат патентен данък и не са еднолични търговци.

Повече информация и консултации за попълване на всички видове данъчни и осигурителни декларации може  да се получаи от кол центъра на НАП на телефон  0700 18 700, на цената на един градски разговор. Кол центърът на приходната агенция ще работи с удължено работно време до края на данъчната кампания – от 8,00 до 18,30 ч.  Образци на декларациите, указания за попълването им и инструкции за плащане на дължимите данъци и осигуровки могат да се видят в сайта на НАП  www.nap.bg.

От НАП съобщават още, че само за последните 10 дни  наемодатели са обявили в данъчните си декларации  общо 11 186 773 лева доходи от наеми.

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>