| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Проведе се кръгла маса на тема „Бъдещето на Деветашката пещера – развитие на туризъм и опазване на природни
Ловеч област
Проведе се кръгла маса на тема „Бъдещето на Деветашката пещера – развитие на туризъм и опазване на природните ресурси”

ловеч   Сдружение „Деветашко плато” обединява усилията на хората от девет села -  Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево и Тепава и общиите Летница, Ловеч и Севлиево, за устойчиво развитие на региона на Деветашкото плато.
В момента успешно върви реализацията на проекта на сдружението „Прозорец към света”, финансиран от Норвежката програма за сътрудничество. В рамките на проекта деветте села имат възможност да реализират малки проекти за разработването на местни туристически атракции, които да повишат популярността и атрактивността на Платото за неговите жители, гости и туристи.
По инициатива на жителите на село Деветаки, Община Ловеч и сдружение „Деветашко плато”, се проведе кръгла маса „Бъдещето на Деветашката пещера – развитие на туризъм и опазване на природните ресурси”. Целта на дискусията беше да събере представителите на заинтересованите местни и национални институции, експерти и НПО, за да обсъдят възможностите и ограниченията за използване на този уникален за страната ни ресурс без да се нарушава неговото биоразнообразие, спелеологична и историческа стойност.


Дискусията беше открита от г-н Минчо Казанджиев – кмет на Община Ловеч. Той изтъкна,  че ръководството на Община Ловеч се отнася с особено внимание, подкрепя и активно участва в  дейността на сдружение „Деветашко плато”, а  проектът „Прозорец към света” е една сериозна стъпка във вярна посока.


В този ред на мисли  той  подчерта, че един от централните проблеми, които стоят на вниманието на сдружението е състоянието и стопанисването на Деветашката пещера, която е природен феномен с изключително национално значение и най-значимият такъв обект в нашия регион. За нейното възстановяване и превръщане в туристически обект, ще са необходими значителни средства, които могат да се намерят от различни източници, като едно от тях са  оперативните програми.

Друг проблем за Общината  са ограниченията, произтичащи от правния статут на пещерата. Тя е публична държавна собственост и това е пречка за Община Ловеч да предприеме по-ефективни конкретни действия.


По време на кръглата маса участниците – представители на МРРБ, МОСВ, РИОСВ Плевен, Областна администрация Ловеч, община Ловеч, исторически музей Ловеч, Българска фондация Биоразнообразие и Българска федерация по спелеология ще изложат позициите си и ще търсят възможности за бъдещето на пещерата като едно от най-големите природни богатства на Деветашкото плато и в национален мащаб.

Ето защо днес очакваме с помощта на представителите на министерствата, на НПО и другите участници да се очертаят насоки за пътя, който трябва да извървим, за да заеме Деветашката пещера своето заслужено място сред националните ценности и да даде тласък на туризма в нашия регион.

Коментари
disidenta на 23.04.2010 11:14
Бре вие хубаво си провеждате кръгла маса на четвъртита маса ама в наше село Кърпачево кой ще оправи Футьовата пещера след големите "археологически" разкопки на входа??? Аз предлагам кмета Христо Близнаков и младши районен инспектор Иван Трифонов. Е па след като не са си свършили работата да немерят лошите да идат те да заринат разкопките. Е па все с нещо да си заслжат заплатите. Ама на никого не му ПУКА. Важното е, че сте отчели дейност и сти се взели и вие заплатите, платени са ви здравни и пенсионни осигуровки. Ми да са ви честити за успешното несправяне и с това.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>