| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
22 април - Денят на земята
Ловеч област


22 април - Денят на земята


За поредна година светът ще отбележи 22 април като Ден на Земята. Тазгодишното честване, организирано от Международната мрежа за Деня на Земята, е посветено на 40–ата годишнина от началото на отбелязването на този ден.
С различни инициативи ще бъде отбелязан Деня на Земята и на територията на РИОСВ - Плевен. Проявите ще бъдат насочени предимно към децата и учениците.
През 2009 г. експерти от РИОСВ – Плевен почистиха екопътеката край Луковит. Бяха събрани отпадъците по протежение на екопътеката и кътовете за отдих. Също така беше почистена бреговата ивица и поставени нови чували в кошчета за отпадъци, които са разположени по маршрута.
Екопътеката край Луковит е част от първия геопарк в България “Искър – Панега”. Намира се в границите на две защитени зони от екологичната мрежа НАТУРА 2000 “Карлуковски карст” и “Карлуково”. Събраните от РИОСВ – Плевен отпадъци бяха извозени от Община Луковит.
През изминалата година по повод Деня на Земята РИОСВ – Плевен подготви и специална брошура, която бе разпространена сред учебните заведения.
През 2010 г. ще продължи двугодишната кампания “Зелена генерация”, която има основна цел да се обърне внимание върху проблемите с изменението на климата и да се даде гласност и да се спомогне за въвеждането на алтернативните източници на енергия.

Тазгодишното честване на Деня на Земята 22 април, организирано от Международната мрежа за Деня на Земята, е посветено на 40–ата годишнина от началото на отбелязването на този ден.

Международната мрежа тази година фокусира вниманието си върху кампанията „Зелена генерация”, като призовава международните и държавните институции, бизнеса и неправителствените организации, милионите хора по света за предприемането на конкретни действия за решаване на въпросите, свързани с изменението на климата.

За 40–ата си годишнина от празнуването на Деня на Земята светът се намира в по-голяма от всякога опасност, но същевременно е изправен и пред уникалната възможност за изграждане на едно ново бъдеще. Честването на този ден има силата и духа да постигне исторически напредък в политиките, свързани с изменението на климата, производство на енергия от възобновяеми източници и създаването на „зелени” работни места, както и да активизира все повече хора да предприемат лични ангажименти в посока към устойчиво развитие. Кампанията „Милиард действия за зелено” е една от инициативите, насочена към мобилизиране на хората за създаване на промяна, стъпка по стъпка, чрез предприемането на малки действия в нашите домове, училища и бизнес, които, добавени едно към друго, водят до огромен колективен напредък.

Денят на Земята е ключова възможност за всички нас, хората, за корпорациите и правителствата да обединим усилията си за създаването на световна „зелена икономика”. Нашите съвместни усилия днес ще бъдат признати от бъдещите поколения като повратна точка.

В отбелязването на 40-ата годишнина на Деня на Земята под мотото „Зелена генерация” са предвидени многобройни събития  в 40 града по света, организирани от Мрежата на Деня на Земята. Ще се състоят значими събития във Вашингтон, Лондон, Мумбай и Сидни, както и в Рио де Жанейро, Токио, Пекин и Барселона.

Всеки, който желае, може да се присъедини към инициативата, като се регистрира в страницата на кампанията и по този начин сподели резултатите от честването.

Изменението на климата засяга не само природата, а и нашето здраве, всекидневие, икономика и култура. Учените са единодушни, че тенденцията към затопляне на климата не може да бъде спряна, но нашите общи усилия за намаляване на емисиите на парникови газове в атмосферата, могат да забавят този негативен процес, което да предостави на биологичните системи и на човешкото общество повече време за адаптация.

България също ще се присъедини към отбелязването на Деня на Земята. В редица общини на страната ще бъдат организирани разнообразни прояви съвместно с неправителствените организации, насочени преди всичко към децата, учениците и студентите.

Коментари
Teller на 09.04.2010 20:16
http://www.youtube.com/watch?v=PsshvTvq9yY&feature=related
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>