| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Стартира проект по Оперативна програма „Регионално развитие” на Община Луковит
Ловеч областНа 30 юни 2008 г. от 13.00 часа в сградата на Общинска администрация Луковит се проведе пресконференция по повод стартирането на проект по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г.  Проектът с регистрационен номер BG161PO001/4.1-01/2007/001 „Община Луковит – преобразуване на инвестиции в знания” е подаден по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PО001/4.1-01/2007 „Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна инфраструктура, допринасяща за устойчиво местно развитие”. В началото на юни Кметът на Община Луковит Петър Нинчев подписа Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за осъществяване на проекта с Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Договорът е на стойност 945 451,51 лв. и касае обновяване на две училища – ОУ „Христо Ботев”-с. Румянцево заедно с общежитието към училището и СОУ „Ал. Констнатниов”-гр. Луковит. Продължителността на проекта е 20 месеца, като общата цел е подобряване на образователната инфраструктура в района, която ще допринесе за качествено интегрирано образование.  Водещата организация е Община Луковит, а партньор – Община Угърчин.
На пресконференцията присъстваха Кметът на Община Луковит Петър Нинчев, Директорът на ОУ „Христо Ботев”-с. Румянцево Ив. Величков, Помощник-Директорът на СОУ „Ал. Константинов”-гр. Луковит Ц. Димитрова, директори, учители и родители от училищата в общината, представители на Общинска администрация Луковит, на неправителствени организации, на медии и граждани.
Ръководителят на проекта Ирина Мутафчийска от Сдружение „Болкан Асист” представи целите, дейностите и очакваните резултати. Стана ясно, че предстои ремонт на покрива и фасадата на сградата на СОУ „Ал. Константинов”, както и благоустрояване на дворното пространство. Обновяването на ОУ „Хр. Ботев”-с. Румянцево включва подмяна на дограмата на сградите на училището и на общежитието, ремонт на покрива и външна топлоизолация на общежитието.
СОУ „Ал. Константинов” е най-голямото училище на територията на Община Луковит и се обособява като средищно. В него се образоват ученици от пет населени места – гр. Луковит, с. Петревене, с. Тодоричене, с. Карлуково и с. Радомирци. То е единственото средно общообразователно училище в района и осигурява средно образование на подрастващите от единадесетте села на територията на общината и общинския център – гр. Луковит. Училището е предпочитано и от ученици от съседни общини. От следващата учебна година в него се очаква повишаване на процента обучаващи се деца от малцинствените групи.
ОУ „Христо Ботев”-с. Румянцево от своя страна е единственото училище на територията на общината, осигуряващо общежитие със седмичен пансион. В него се обучават ученици от с. Румянцево, с. Дъбен, с. Тодоричене, с. Петревене, с. Беленци и гр. Червен бряг. Това са деца главно от малцинствените групи, чийто семейства трудно осигуряват необходимата ежедневна издръжка на един ученик и затова предпочитат облекченията, които осигурява пансионът.
 Предвидените ремонтни дейности по проекта ще доведат до заздравяване на цялостните учебни сгради, повишаване на енергийната ефективност, намаляване на разходите за топлинна енергия, вследствие поставяне на топлоизолация на стените и покрива, осигуряване на безопасни и здравословни условия за учебен процес и провеждане на спортна дейност.
По време на пресконференцията беше избран Обществен съвет в състав: Петър Нинчев – Кмет на Община Луковит, В. Вълчев – Кмет на Община Угърчин, Д. Вацов – Кмет на Кметство Румянцево, В. Иванова – Директор на СОУ „Ал. Константинов”-гр. Луковит, Ив. Величков – Директор на ОУ „Хр. Ботев”-с. Румянцево, Цветозара Михайлова и Стефан Джингов – родители на деца, обучаващи се в училищата. Екипът, работещ по проекта, ще отчита резултатите от извършените дейности на всяко шестмесечие пред новоизбрания Обществен съвет.

Източник: Община Луковит
Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>