| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Николай Нанков: Основната цел на здравната реформа е да гарантира равния и качествен достъп на населението д
Ловеч област

Николай Нанков: Основната цел на здравната реформа е да гарантира равния и качествен достъп на населението до здравеопазване и достигане на средноевропейско ниво

oblasten

Основната цел на здравната реформа е да гарантира равния и качествен достъп на населението до здравеопазване и достигане на средноевропейско ниво, каза днес Областният управител Николай Нанков на съвместна пресконференция с директорът на РЦЗ д-р Цветолюба Генкова, директорът на РИОКОЗ д-р Анета Винева и изпълнителният директор на МБАЛ – Ловеч д-р Тихомир Бенев . Здравните експерти изнесоха данни за договарянето по Националния рамков договор 2010 за болнична помощ.

В Ловешка област няма да се преструктурират болници и здравната реформа няма да доведе до особени проблеми за жителите на областта.

oblasten

Зам.-директорът на РЗОК – Ловеч, д-р Венета Иванова уточни, че общо 518 договора по клинични пътеки са сключени от лечебните заведения на Ловешка област през тази година. Те са само с 59 по-малко в сравнение с миналата година, когато касата е имала 577 договора с болниците. Най-честите причини за отказ са липса на достатъчно специалисти, липса на медицинско оборудване и недостиг на изискуемия брой проведени операции.

            В МБАЛ – Ловеч, ще се работи тази година по 229 клинични пътеки от общо 298, включени в НДР, като 11 от заявените 240 са отказани. В троянската болница са подадени документи за 129 клинични пътеки, като 21 са отказани и са сключени договори за останалите 108. Най-малко клинични пътеки ще се обслужват в Многопрофилната болница за активно лечение в Тетевен. Тя е сключила договори с касата за общо 83 клинични пътеки, като са й отказани 9 от общо поисканите 92. В лечебното заведение в Луковит ще се работи по 92 пътеки, за които вече има сключени договори. Там отказаните са 15. В белодробната болница в Троян ще се приемат пациенти по 6 клинични пътеки, толкова е заявило и здравното заведение.

            По отказаните клинични пътеки през миналата година са преминали ограничен брой пациенти, по една от тях дори за цяла година в МБАЛ – Ловеч е лекуван само един пациент, уточни д-р Бенев и поясни, че понякога инвестицията в скъпоструваща техника не е оправдана, какъвто е случаят с една от отказаните на болницата клинични пътеки. Специалната апаратура е с цена около 80 хиляди лева.  Пациентите, на които им се наложи да се лекуват по тези пътеки, ще могат да го направят в Университетската болница в Плевен.

            Няма съмнение, че тук в Ловешка област има добре изградена и работеща мрежа от болнична помощ, изпълняват се завидни пакети от дейности. Вие вършите добре дейността си и тя ще бъде заплатена, бе становището на представителя на здравното министерство д-р Ивиан Бенишев, който присъства на проведения на 1 февруари в Ловеч Регионален съвет по здравеопазване.

            Важно е да се подчертае, че в Ловешка област няма да има преструктуриране на болници, обемът дейности от миналата година е почти запазен и пациентите трябва да бъдат напълно спокойни, не се налага дори разкриване на спешни консултативни кабинети, продължава работата на Центъра за спешна медицинска помощ, подчерта областният управител Николай Нанков и добави, че освен в Русе и Ловеч, в страната няма други областни болници, които да са сключили договори по над 200 клинични пътеки, което е гаранция за високата квалификация на специалистите.

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>