| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Проведе се заключителната конференция по проект „Партньорство за развитие” на Областна администрация Лове
Ловеч област

Проведе се заключителната конференция по проект „Партньорство за развитие” на Областна администрация Ловеч

Изготвена е типова документация за публично-частно партньорство, обучени са близо 800 човека, служители в общински и областни администрации

        

Oblast Lovech

На 27 януари в зала „Средец” на хотел „Шератон” в София се проведе заключителната конференция на проекта на Областна администрация Ловеч „Партньорство за развитие”. Тя бе водена от зам.-областния управител Пламен Огнянов. Целта й бе да се отчетат извършените дейности по проекта, който стартира през февруари 2009 г.

         На форума присъстваха представители на Министерски съвет, на Министерство на финансите, на Управляващия орган на ОП „Административен капацитет”, областни управители, фирми, извършили възложени им дейности по проекта, много неправителствени организации.

         „Партньорство за развитие” бе с продължителност 12 месеца. Главната му цел бе подобряване ефективността на управлението в областни и общински администрации чрез създаване на условия за публично-частни партньорства. Конкретните резултати от дейностите по проекта бяха изграждането на ефективен модел за създаване на ПЧП и разработването на цялостен пакет процедури и документи за публично-частно партньорство в 4 приоритетни сектора – социални дейности, образование, култура и туризъм, като тези продукти ще се ползват реално от служителите в администрациите, което от своя страна ще спомогне за по-ефективната им работа и за по-бързото възникване на ПЧП, подчерта в презентацията на Областна администрация Ловеч Пламен Огнянов. Той акцентира и върху дейността на фирмите, спомогнали осъществяването на основните дейности. „Български бизнес и търговия” разработиха унифицирани вътрешни правила, процедури и образци на документи за ПЧП в избраните след широко обсъждане приоритетни сектори, които се съгласуваха с Министерски съвет и съответните министерства. В избрани 4 пилотни общини – Плевен, Балчик, Смолян и Нови пазар, бе инициирано създаването на конкретни публично-частни партньорства.

        

Oblast Lovech

В своята презентация от дружеството направиха своите коментари, заключения и препоръки в няколко направления – страните трябва да искат и да могат да работят в партньорство, да са готови да споделят ресурси и отговорности, да създадат доверие помежду си, прецизно да разпределят дейностите и отговорностите си. „Обединяването е само началото, Напредък е да се задържи това обединение, а истински успех е всички да работят заедно” С тези думи на Хенри Форд приключи презентацията на „Български бизнес и търговия”, но тя предизвика дебат в залата, при който представители на Министерски съвет говориха за законодателството по отношение на ПЧП.

         Фирма „Дабъл Д” разработи типова информационна система за цялостно управление на ПЧП, която бе внедрена в 6 пилотни администрации и представена в презентация на конференцията.

         С решение на областния управител на Ловеч Николай Нанков бе прекратена процедура по обществена поръчка с предмет „Изработка на печатни материали на стойност 484 700 лв. Това позволи да се направи икономия на средства по бюджета на проекта, а тази дейност да се осъществи чрез изработка на 10 000 компактдиска на стойност 32 000 лв, подчерта още в презентацията Огнянов и допълни, че бе подписано споразумение с Управляващия орган по ОП „Административен капацитет”, с което се коригира бюджетът на проекта от 1 976 288 лв на 1 489 878 лв. Пак по предложение на Нанков до органа по управление и с цел подобряване качеството на изпълнение по проекта бе извършена и смяна на екипа. За ръководител бе определен главният секретар на Областна администрация Ловеч Венцислав Гатев.

         Проектът „Партньорство за развитие” изпълни своята цел, като в хода на дейностите бяха обхвана 26 области в страната, бяха посетени 2 страни, членки на ЕС, бяха обучени близо 800 служители и експерти от областни и общински администрации, бяха създадени типови документи, които ще бъдат в полза на общинските и областни администрации, каза в заключение Пламен Огнянов.

         Свои презентации на заключителната конференция направиха и от „Български бизнес и търговия”, „Дабъл Д”, и фирмата „Н.О.В. Ателие”, които изработиха информационните материали, в това число и 2000 броя календар с добрите практики на публично-частни партньорства в страната.

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>