| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Областният управител участва в работна среща в Министерски съвет, свързана с регионалната координация
Ловеч област

Областният управител участва в работна среща в Министерски съвет, свързана с регионалната координация

         На 14 януари областният управител на Ловеч Николай Нанков взе участие в работна среща по актуални въпроси, свързани с регионалната координация. Тя се проведе в Министерски съвет с началника на политическия кабинет на министър-председателя Румяна Бъчварова и главния секретар на Министерски съвет Росен Желязков, и в нея участваха всички областни управители.

         Да се работи за увеличаване приходната част на бюджета и да се редуцират в максимална степен разходите са препоръките на кабинета. По информация на финансовото министерство на база на оперативни данни и оценки Бюджет 2009 приключи с дефицит на касова основа в размер на около 498,9 млн. лeва. На месечна база бюджетното салдо по консолидирания бюджет за месец декември е балансирано. Това поставя страната ни в групата на страните-членки с най-нисък бюджетен дефицит за годината в ЕС, което е ясен сигнал, че независимо от неблагоприятната икономическа ситуация, българското правителство следва дисциплинирана и благоразумна фискална политика и тя трябва да се запази, са били коментарите.

Правителство предприе решителни мерки за стабилизиране на фискалната позиция, чрез приоритизиране и ограничаване на разходите, засилване на финансовата дисциплина и мерки за повишаване на събираемостта на приходите. Като част от тези мерки бе предприета мащабна реформа в приходните администрации, насочена към засилване на митническия контрол по границите и засилен контрол и проверки с цел пресичане на контрабандния внос в страната и противодействие на схемите за неправомерно възстановяване и/или невнасяне на ДДС, акцизи, мита и други данъци. При финансирането на бюджетните системи се следваше принципа на приоритетно финансиране на основните социални отговорности на държавата и равнопоставеност между отделните бюджети в условията на ограничения бюджетен ресурс. Предприетите мерки позволиха бюджетната позиция да бъде стабилизирана на месечна основа, като от драстичния дефицит за месец юли в размер на 564.3 млн. лв. се стигна до положително бюджетно салдо за месеците октомври, ноември и декември 2009 г., сочат още данните. 

         Областните управители да продължат работата по разглеждане на искания за изплащане на средства през 2010 г. по Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани, за което финансовото министерство е превело 3 млн. лв за страната, е друга обсъждана тема на работната среща. В Ловешка област до момента има подадени 250 искания, като от тях вече са удовлетворени 85, отказ са получили 38, в централната комисия са изпратени 17, а 10 са насочени към други областни администрации. По останалите преписки продължава работата. Обсъждани са и проблемите с разпореждане с имоти държавна собственост – наеми, продажби и други.

         На работната среща областните управители са обсъждали и плана за действие за оптимизиране на функционалната компетентност на областния управител и взаимоотношенията му с териториалните звена на централната изпълнителна власт. Почти всички губернатори в страната, в това число и Николай Нанков, са дали своите препоръки в края на миналата година, те са заложени в документа и до месец той ще бъде окончателно приет. В него са включени мерки за подобряване координацията между централните органи на изпълнителната власт и областните управители, преразпределение на компетенциите между централните органи на изпълнителната власт и областните управители, финансовото осигуряване на дейността на областните администрации и други.

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>