| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Предприети антикризисни мерки от община Троян и изводи от диалога с бизнеса
Ловеч област
Предприети антикризисни мерки от община Троян и изводи от диалога с бизнеса

На 18 ноември, по инициатива на кмета Минко Акимов, общината проведе среща с представители на троянския бизнес за същствуващите проблеми в условията на кризата и за начините за излизане от нея – с какво общината може да бъде полезна и на бизнеса, и на троянци. Направиха се много предложения по обсъждания проблем, които бяха взети под внимание от общинската администрация, а голяма част тях не са новост за общината. По много от въпросите е работено задълбочено.

  • През месец септември т.г. Община Троян предприе антикризисни мерки. Те включват засилване контрола по събираемостта на публичните приходи; гъвкаво използване на собствеността на общината; ефективно използване публичните разходи при всички разпоредители с бюджетни кредити; насърчаване на инвестициите; внедряване на антикризисни мерки от едноличните търговски дружества с общинско участие, съобразено с предмета им на дейност; поддържане на обществен диалог с бизнеса и структурите на гражданското общество за актуализация на антикризисната политика; гарантиране на устойчивост на посочените по-горе мерки при изготвяне на бюджета на общината за 2010 година. В резултат на предприетите мерки община Троян ще приключи годината, за разлика от много общини в България, с разплатени сметки към всички контрагенти. Приходите / недвижими имоти, превозни средства, патентни данъци, глоби и др./, до този момент са преизпълнени с 42 000 лв.
  • Относно привличането на инвеститори в Троян. Общинското ръководство предвижда / водени са разговори по този въпрос/, да се търсят специалисти и да се финансира един икономически анализ за пътищата за привличане на инвеститори в Троян. Такъв анализ е необходим и в земеделието.
  • Това, че градът не е газифициран е пречка за сериозни инвеститори. Но ако Държавната комисия по енергийно и водно регулиране беше приела решението на Общински съвет – Троян, и не беше обявила конкурс, градът ни вече щеше да е газифициран.
  • Работи се по плана за социално-икономическото развитие на общината, който ще бъде актуализиран. В него ще намерят място и конкретните предложения на бизнеса. За целта предстои изграждането на работни групи с участието на представители на общинска администрация, бизнеса, общинските съветници и външни специалисти, които ще работят по отделните раздели. Тези групи ще бъдат одобрени на следващото заседание на ОбС. Всичко това е свързано с нова преоценка на демографско-икономическата обстановка, ще бъде коригиран старият SWOT – анализ / такъв общината е правила досега два пъти/./
  • Относно предложението за изработване и приемане на общинска стратегия за стопанисване, Община Троян има изработена и приета Стратегия за управление на общинската собственост за мандата / 2009 – 2011г./, а ежегодно на базата на тази стратегия се приема програма от общинския съвет. И стратегията, и програмата са публикувани в сайта на Община Троян. Те са отворени документи и могат да бъдат актуализирани. В Стратегията, наред с основните характеристики на отделните видове имоти общинска собственост, са посочени рисковете и слаби страни, плюсове и възможности, политики и задачи, свързани с тях.
  • За съжаление в Троян не съществува Сдружение на работодателите, което да бъде партньор на общината. Създадено е Сдружение за насърчаване на икономическото развитие на област Ловеч, в което община Троян членува. На предстоящото Общо събрание на Сдружението през месец януари ще бъде предложено в него да участва и бизнеса.
  • Община Троян усилено работи и по друг поставен въпрос - активно се разработват проекти по програми финансирани от ЕС. За 2008г. те са над 10, тази година общината участва почти при всяко отваряне на различните програми, но трябва да се знае, че по една мярка общината може да кандидатства само с един проект съгласно условията.
  • От няколко месеца насам, по идея на общинското ръководство се реализира изработването и регистрирането на запазена марка на община Троян – БРАНД на общината. За съжаление твърде малко представители на бизнеса участваха в обсъждането на този въпрос.
  • Проведени са разговори с Националния туристически борд за съвместно кандидатстване по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007 – 2013г., операция 3.2: Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите. Тя ще бъде отворена 2010г. Освен това има идея за кандидатстване с отделен проект по Европейска програма за едно наистина мащабно честване на Празника на сливата и сливовата ракия.
  • От 2001г. Информационният център на Община Троян работи на принципа на едно гише за обслужване на гражданите и троянския бизнес. В сайта на общината всеки може да се запознае със заявленията отнасящи се до конкретната предлагана услуга.

По направените от бизнеса предложения община Троян ще продължи да работи, но трябва да се знае, че има неща, които не са по силите на общинската администрация. Например един SWOT – анализ – това е един по-мащабен проект, който на този етап реално няма на какво да се опре. Общината има нужда от Стратегия за приоритетните отрасли, от Стратегия за развитие на малкия и фамилния бизнес и ще се работи в тази насока.

 

МИНКО АКИМОВ /п/
Кмет на Община Троян


Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>