| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Приемен ден на областният управител Николай Нанков
Ловеч област

Приемен ден на областният управител Николай Нанков

В сряда, 11 ноември 2009 г., областният управител на Ловеч ще проведе поредния си приемен ден за граждани. Той бе предварително обявен за 4 ноември, но поради участие в заседание на Министерски съвет, Николай Нанков ще се срещне със записалите се в администрацията граждани на 11 ноември. Приемният ден започва в 12 ч., като заявления за включване в него могат да се подават до 17.30 ч. на 10 ноември. 

         Досега проведените приемни дни от областния управител показват непознаване на правомощията институцията. Затова припомняме: областният управител провежда държавната политика в областта, координира работата на органите на изпълнителната власт и на техните администрации на територията на областта и взаимодействието им с местната власт, осигурява съответствие между националните и местните интереси, организира разработването и изпълнението на областни планове, стратегии и програми за регионално развитие, осъществява взаимодействие с органите на местното самоуправление и местната администрация, отговаря за опазването и защитата на държавната собственост на територията на областта. Областният управител упражнява контрол по законосъобразността на актовете и действията на органите на местното самоуправление и местната администрация и осигурява спазването на законността в областта.  Също така осъществява административен контрол по изпълнението на административните актове.

         В правомощията на областния управител е да координира и контролира изпълнението на актовете и действията на ръководителите на териториални звена на централната администрация на изпълнителната власт в областта. Той е в правото си да спира изпълнението на незаконосъобразни актове на общинските съвети и да ги отнася пред съответния окръжен съд в едномесечен срок от тяхното получаване, той може да отменя незаконосъобразни актове на кметовете на общините в едномесечен срок от узнаването или сезирането му, за които няма предвиден специален ред.

         Задължение на областния управител е да провежда информационната стратегия и политика, които при спазване на разпоредбите на Конституцията и законите гарантират откритост и достъпност на дейността на ръководената от него администрация. Да утвърждава областните транспортни схеми, да осъществява международните контакти на областта на регионално ниво, да прави предложения за включване на отделни въпроси в оперативната работна програма на Министерския съвет чрез заместник министър-председател или министър, са част от правомощията на областния управител. Той организира разработването на областната стратегия за развитие, внася проекта на областна стратегия за развитие за обсъждане и съгласуване в регионалния съвет за развитие и за приемане от областния съвет за развитие, организира отбранително-мобилизационната подготовка на населението, ръководи защитата му при бедствия и аварии и отговаря за спазването на обществения ред, ръководи планирането и подготовката на административно-териториалната единица за отбрана.
Коментари
MrBean на 09.11.2009 12:46
LovechToday писа :
Той е в правото си да спира изпълнението на незаконосъобразни актове на общинските съвети и да ги отнася пред съответния окръжен съд в едномесечен срок от тяхното получаване, той може да отменя незаконосъобразни актове на кметовете на общините в едномесечен срок от узнаването или сезирането му, за които няма предвиден специален ред.


Lovech Today май нещо се е объркал или аре да не казвам кво
В ЗМСМА е указан реда за връщане за ново обсъждане на решение на ОбС и срока за това – 7 дни

ЗАКОН ЗА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ И МЕСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ
Чл. 22.
(1)Актовете на общинския съвет се изпращат на кмета на общината и на областния управител в 7-дневен срок от приемането им.
Чл. 45.
(4) Областният управител упражнява контрол за законосъобразност на актовете на общинските съвети, освен ако в закон е предвидено друго. Той може да върне незаконосъобразните актове за ново обсъждане в общинския съвет или да ги оспорва пред съответния административен съд. Оспорването спира изпълнението на индивидуалните и на общите административни актове и действието на подзаконовите нормативни актове, освен ако съдът постанови друго.
(6) Върнатият за ново обсъждане акт заедно с мотивите за връщането му се изпраща на председателя на общинския съвет в 7-дневен срок от получаването му.


Има и определен специален ред в законите за отмяна на незаконосъобразни актове на кметовете и той е 14 дни от получаването или от сезирането на Областния управител.

ЗАКОНА ЗА АДМИНИСТРАЦИЯТА
Чл. 32.
(1) Областният управител издава заповеди в границите на предоставените му правомощия.
(2) Областният управител може да оспорва незаконосъобразни актове на общинските съвети по реда на Закона за местното самоуправление и местната администрация. Той може да отменя незаконосъобразни актове на кметовете на общини в 14-дневен срок от получаването им или от сезирането му.

http://www.lovechtoday.com/images/photoalbum/album_16/auction.jpg


LovechToday по отношение на всички други жалби и сигнали който не се отнасят до решения на ОбС и незаконосъобразни актове на кметовете на общините срока за отговор на Областния управител е един месец !

MrBean на 09.11.2009 14:45
Незаконосъобразните актове на общинските съвети
Обласния управител оспорва пред съответния административен съд , а не ги отнася пред съответния окръжен съд.


Това може и все още Областния управител да не го знае,
но LovechToday е задължен да го знае

Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>