| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Среща с общността в с. Галата проведе екип на водния проект от Община Тетевен
Ловеч област

Среща с общността в с. Галата проведе екип на водния проект от Община Тетевен

ТетевенНа 1.10.2009 г. /четвъртък/ в кметството в с. Галата се проведе първа информационна среща по проект “Интегриран воден проект за реконструкция на водоснабдителна мрежа, изграждане на канализационна мрежа и ПСОВ в с.Галата, община Тетевен”, изпълняван от Община Тетевен по ОП “Околна среда 2007-2013 г.”.

На поканата на Община Тетевен се отзоваха кметското ръководство на с. Галата, трима общински съветници, представители на местните институции, на неправителствения сектор и граждани. На срещата присъства и инж. Христо Дончев, началник на ВиК-Тетевен.

Екип от Община Тетевен представи проекта пред общността на с. Галата - инж. Станко Станев - главен инженер на община Тетевен и ръководител на проекта, инж. Мариян Алексиев - н-к отдел “Евроинтеграция, европрограми и инвестиции” в Община Тетевен и технически асистент по проекта и Галина Любомирова – гл. експерт “Връзки с обществеността и протокол” на Община Тетевен и водещ на срещата.

Проектът на Община Тетевен е на обща стойност 771 659.40 лева и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Околна среда 2007-2013 г.”, съфинасиран от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд. Той стартира на 12.01.2009 г. и продължа да се изпълнява. Проектът е с продължителност 16 месеца, съобщи в началото Любомирова.

Инж. М. Алексиев информира присъстващите за стратегическата цел на програмата, която включва - подобряване, запазване и възстановяване на естествената околна среда и развитие на екологичната инфраструктура След това посочи и специфични цели на ОПОС. А те са: опазване и подобряване състоянието на водните ресурси, подобряване на управлението на отпадъците и на защитата на почвите, опазване на биоразнообразието и защита на природата. За постигане целите на ОП „Околна среда 2007 – 2013 г.” са идентифицирани 4 приоритетни направления, които Алексиев изреди - Приоритетна ос І: Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в населени места с над 2000 екв.ж. и в населени места с под 2000 екв. ж., попадащи в градски агломерационни ареали; Приоритетна ос ІІ: Подобряване и развитие на инфраструктурата за третиране на отпадъци; Приоритетна ос ІІІ: опазване и възстановяване на биологичното разнообразие; Приоритетна ос ІV: Техническа помощ.

Инж. Алексиев се спря на целите и дейностите на изпълнявания проект от Община Тетевен. Проект “Интегриран воден проект за реконструкция на водоснабдителна мрежа, изграждане на канализационна мрежа и пречиствателна станция за отпадни води в с. Галата, община Тетевен” се изпълнява съгласно Договор за безвъзмездна финансова помощ № 58-131-C099/12.01.2009 г. Проектът пряко да допринесе за реализиране на първата и третата специфични цели на ОП „Околна среда”, а именно – 1) Опазване и подобряване състоянието на водите и 3) Опазване на биологичното разнообразие и защита на природата.

Основната цел на проекта е да се подготви качествен и пълен инвестиционен проект за ВиК системата на с. Галата. Готовият проект и приложените анализи към него ще се предложат за финансиране по приоритетна ос 1 на ОП „Околна среда 2007 – 2013 г.” с цел изграждане на съвременна ВиК система. Специфичните цели са: Подготовка на работен проект за реконструкция и доизграждане на канализационната мрежа на с. Галата; Подготовка на работен проект за изграждане на колектор за отпадни води; Подготовка на идеен проект за изграждане на ПСОВ; Подготовка на работен проект за частична подмяна на опасна за здравето водоснабдителна мрежа; Изваждане на необходимите за строеж разрешителни и съгласувателни документи; Изготвяне на финансов анализ и анализ разход – ползи на инвестиционния проект.

Заложените дейности за постигане целите проекта са: управление на проекта; избор на проектант; избор на лицензиран консултант по ОВОС; избор на консултант за оценка на съответствието; избор на лицензиран експерт-счетоводител; проектиране; извършване на ОВОС; изготвяне на комплексен доклад по оценка за съответствието на проектната документация със съществените изисквания към строежите; издаване на разрешително за заустване на води и разрешително за строеж; изготвяне на финансово-икономически анализ, вкл. анализ на разходите и ползите; публичност и визуализация; извършване на одит.

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>