| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Троянските училища – обновени за първия учебен ден
Ловеч област
Троянските училища – обновени за първия учебен ден

“Толкова мащабни ремонти на училищата в Троян не са правени през последните 20 години”  - котегоричен е кметът на общината Минко Акимов пред журналисти от областта.

Близо 4 млн.лв. ще отидат за ремонт на училищата в Троян. Над

3 млн.лв. са от Международен фонд “Козлодуй”, а останалите – от собствени средства на общината, от делегираните бюджети на училищата и от просветното министерство.

Мерките по големия проект за енергийна ефективност “Козлодуй” включват ремонт на покриви, топлоизолации на стени и тавани, подмяна на дограма, преустройване на котлите от дизелово гориво на метан за отопление. Очакванията на общинското ръководство са  след извършените реконструкции по проектите икономиите на гориво и еленергия да стигнат до 40%, което ще доведе до подобряване финансовото състояние  на училищата и използване на средствата от делегираните бюджети за други цели.

В СОУ “Св. Климент Охридски” ще има довършителни ремонтни дейности и след 15 септември, но те няма да пречат на учебния процес. Тук са монтирани 40 слънчеви колектори за подгряване на водата в басейна. Остарелите, 25-годишни котли са подменени с нови, марка “Vissman”.

С 80 000 лв. Общината е финансирала изграждането на газово стопанство и преустройство на котелното за преминаване към отопление с метан. В рамките на 91 000 лв., осигурени от просветното министерство и общинския бюджет, е преасфалтирана спортната площадка в двора на училището, а цялата ограда е ремонтирана. Поставени са 12  камери за видеонаблюдение с пари от министерството. Със средства от делегирания бюджет на училището / 3 000 лв./ е извършен основен ремонт на ВиК-инсталацията в северното крило на сградата.

В ОДЗ “Мир” – нови дограми и топлинна изолация на стените. В детското заведение са монтирани 14 слънчеви колектора, които ще топлят вода за битови нужди. Извършено е вътрешно боядисване на помещенията, като парите за това – 4 300 лв., са осигурени от Общината.

От новата учебна година и ОУ “Иван Хаджийски” ще излезе от 19-ия век, след като най-после се сдоби с вътрешни тоалетни. Изграждането им струва на общинския бюджет 45 000 лв. Тъй като сградата е архитектурен паметник, външно саниране е неприложимо. Общината търси друго подходящо решение и подготвя проект за вътрешна изолация и реконструкция.

В СОУ “Васил Левски” – европейски коридор и езиков кабинет.

Освен мерките за енергийна ефективност по проекта, тук до началото на отоплителния сезон ще бъде завършена подмяната на котлите с нови. От делегирания бюджет на училището са вложени 75 600 лв. за обновяване, за да посрещнат 45-годишнината от построяването на сградата. В коридорите са поставени 13 камери за видеонаблюдение  / 7 от МОН и 6 от  средства на училището/.  Училището се гордее и с това, че е единственото в страната, което е спечелило 2 проекта по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Единият е за над 143 хил.лв. за осмисляне на свободното време на учениците, а другият – за около 55 хил.лв. е насочен към професионалната реализация на учениците от паралелките “ Организация на хотелиерството”.

Рекордьорът в инвестирането на собствени средства е НУ “Св.Св. Кирил и Методий”. Подобно на останалите учебни заведения и тук се извършиха дейностите по проекта за енергийна ефективност и преминаване към отопление с метан.

Общината финансира в рамките на 39 000 лв. изграждането на площадка за метаново стопанство, укрепване на покривната конструкция и подмяна на подовите настилки в класните стаи и др.

Учебното заведение задели от собствения си бюджет  87 750 лв. за ремонт и поддръжка на материалната база – ремонт на покрив, подмяна на дюшеме и дограма, нова отоплителна инсталация, нови маси и столове, преустройство на ново помещение за лекарски кабинет. Училището най-после има и актова зала.

Проектът за енергийна ефективност включва още –ЦДГ “Осми март”, Професионалната гимназия по механоелектротехника, спортна зала “Чавдар” и  болницата.

Кметът Акимов подчерта, че инвестицията е сериозна, за едно училище отиват около 120 хил.лв. за метаново стопанство – направени са в три училища и една детска градина. Поетапно ще бъдат извършени такива ремонти и в останалите училища, за да се постигне пълна енергийна ефективност.


Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>