| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Нов европроект стартира в Луковит
Ловеч областНа 21 април 2009 г. в сградата на Общинска администрация – Луковит се проведе пресконференция по повод стартирането на проект по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”.  Референтният номер на процедурата е BG161PO005/08/1.30/01/01 „Техническа помощ за подготовка на инвестиционни проекти по приоритетна Ос 1 на Оперативна програма “Околна среда 2007-2013 г.”. Проектът е с наименование „Техническа помощ за подготовка на инвестиционен проект за изграждане на канализационна мрежа и пречиствателна станция за отпадъчни води в гр. Луковит”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд.  Стойността на проекта е 419 600 лв., от които 335 680 лв. от Кохезионния фонд и Национално съфинансиране 83 920 лв. Водеща организация е Община Луковит. Очакваният брой население, включено в проектното предложение, е 10 103 жители, респ. 15 176 екв.ж. Началото на проекта е 12.01.2009 г. като неговата продължителност е 18 месеца.
На пресконференцията присъстваха Кметът на Община Луковит Петър Нинчев, Председателят на Общински съвет Луковит д-р Г. Стоянова, инж. Веселка Енчева от „Басейнова дирекция”-Плевен, инж. Александър Ганков от „ВиК” АД-Ловеч, общински съветници, представители на Общинска администрация-Луковит, на обществени институции, неправителствени организации, медии и граждани.
 Кметът на Община Луковит, който е и Председател на Консултативното звено по проекта, откри пресконференцията. Ръководителят на работната група инж. Даниела Тодорова – Директор на Дирекция “Териториално селищно устройство“ в  Община Луковит представи целите, дейностите и очакваните резултати. Стана ясно, че общата цел на проекта е подготовка на качествен и пълен инвестиционен проект, с който Община Луковит кандидатства за финансиране по приоритетна ос 1 на ОП “Околна среда 2007-2013 г.” за инфраструктурен проект. Специфичната цел е подготовка на инфраструктурен проект за частично изграждане на канализация и пречиствателна станция за отпадъчни води в гр. Луковит с оглед подобряване екологичното състояние на повърхностен воден обект – река Златна Панега, вливаща се в река Искър, което да допринесе за подобряване състоянието на басейна на река Искър. Проектът обхваща подготовката на комплекта изискуеми документи за инвестиционен проект за канализация и пречиствателна станция за отпадъчни води, дейности за информираност и публичност, мониторинг и контрол, докладаване на нередности, отчети и одити. Подготовката на документите за настоящия проект се възлага чрез процедури по ЗОП и НВМОП и обхваща: работен проект за главни колектори III, IV и V в гр. Луковит, анализ на разходите и ползите, подготовка на документации за възлагане на обществени поръчки, оценка на земеделска земя и консултантска помощ – тези дейности са реализирани до момента. В процес на реализация са: изготвяне на идеен и работен проект за ПСОВ, Доклад по ОВОС, мерки за визуализация и публичност, мониторинг и контрол, одити.
Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>