| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Среща на ръководството на община Троян с представители на туристическия бизнес
Ловеч областОбщина Троян
По инициатива на кмета на община Троян Минко Акимов, тази седмица бе проведена среща с представители на туристическия бизнес в общината. Целта на ръководството бе да чуе исканията към общината от една страна, и от друга, да стане ясно какво общината счита, че трябва да се направи в съществуващия период на икономическа криза за развитието на туризма.

В своето изказване зам.-кметът Мариян Балев подчерта, че от началото на годината, новосформираният Консултативен съвет по туризъм, който е съставен от 17 члена, с квотно представяне, според Закона за туризма, на общинската администрация, сдружение на хотелиерския бизнес и негови представители, проведе три заседания и обсъди няколко много важни теми: разпределението на туристическата такса, Програма за развитието на туризма в община Троян до 2011г., които ще бъдат внесени за разглеждане в следващото заседание на ОбС-Троян. 

Консултативният съвет по туризъм прие предложението на администрацията средствата за подслон /по-големите хотели/ да останат с туристическа такса от 1.00лв., а за местата за настаняване / по-малките хотели, къщите за гости, единичните стаи/, таксата да бъде намалена на 0,50лв.
Идеята на общината е да развива и занапред туристическата реклама в най- разнообразните й форми. Това включва актуализация и преиздаване на всичките / над 15 вида/ туристически брошури финансирани от общината, като желае те да бъдат на видно място навсякъде където се приемат гости. Предстои да бъде доразвита интернет-рекламата, конкурс за нов сайт, който по-пълно и по най-атрактивен начин да представя възможностите на община Троян в тази насока. Предстои и издаването на филм, като неговата насоченост ще бъде изключително върху туристическия потенциал на общината. Традиционните троянски празници да станат по-атрактивни, да се заложи на интереса на туристите към културното историческо наследство на нашия край.
В тази насока е активното участие на общината в спортни мероприятия от европийски и световен мащаб - предстоящото Световно първенство по мотокрос; Европейското състезание с АТВ; Международната колоездачна обиколка на България. Всичко това допринася за повишаване на интереса към Троян като туристическа дестинация.

По отношение на туристическата такса, г-н Балев поясни, че Консултативният съвет прие предложението на администрацията % от приходите от тази такса да бъде заделян за мерки и инфраструктура, свързана с конкретната туристическа локализация, от която са постъпили тези приходи. Целта е подобряване на визията на туристическите дестинации.

“Искам да подчертая - категоричен беше зам.-кметът обръщайки се към присъстващите хотелиери, че община Троян ще засили методите за контрол по внасяне на туристическата такса, но тук нещата опират най-вече до едно по-съвестно отношение от ваша страна по този въпрос”.

Кметът М.Акимов допълни, че общината влага не малък финансов ресурс за подобряването на условията за развитие на туризма – предстои разработването на проект към ОПРР за развитие на туристическия бизнес и в него ще бъдат включени различни обекти като възможни атракции. И още – на 23 и 24 май, по време на Дните на България в Швейцария, ще има обособен щанд на община Троян, където ще има възможност да се рекламира туристическия бизнес в региона.

Представителите на бизнеса в курортните ни селища говориха за съществуващите проблеми, правиха предложения, поставиха въпроси, на които кметът даде отговори и изрази позицията на ръководството. За с. Шипково проблемите са тежки и общината търси начини за преодоляването им. Вложила е не малко средства в разработването на проект за цялостен воден цикъл на селото. За съжаление съществува проблем с проектантите – сумата, по техни изчисления не е достатъчна каналът да стигне до курорта. До 10 май недостатъците по проекта трябва да бъдат коригирани и от страна на общината се прави всичко възможно проектът да се внесе.

В началото на месец май, със съдействието на общината ще бъде организирано посещение на много туристически обекти, хотели, къщи, в резултат на определен журналистически интерес. Представителите на медиите в Троян и Ловеч са изявили конкретно желание да посетят еко-селището “Азарея” в Г. Трапе. Идеята на кмета е да покани журналисти и от централните медии и да се посетят повече обекти, за които да се заговори в медийното пространство.

За с. Чифлик общината готви два проекта за водоснабдяване, които ще бъдат на стойност не по-малко от 3 – 4 млн.лв. Единият проект е почти готов, а вторият е на етап съгласуване.

Ръководството на община Троян ще вземе предвид изказванията и направените предложения от срещата, за да се добие ясна представа от проблемите и да се търсят начини за решаването им.

“ Но не забравяйте, подчерта Акимов, че нещата винаги са взаимни. Във времето, в което живеем, трябват усилия и инициативност от всички”.

Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>