| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Преглед на темата
Ловеч днес :: Форум :: Днес говорим за: :: Преглед на печата | Ловеч днес | Днес говорим за:
страница 25 от 27 << < 22 23 24 25 26 27 >
Автор RE: Преглед на печата
Sevt
Потребител

Изказвания: 94
Регистриран на: 28.01.11
Публикувано на 12.11.2011 19:27
Премъдрий Makaay, за мен да съм индиферентен означава да съм повече мъртъв, отколкото жив. Мисля че това да се вълнуваш и интересуваш от заобикалящия те свят е най-нормалното нещо за всеки здрав човек.
Не знам кое, как и доколко си струва според вас и в каква валута мерите струването.
И да емигрирате, където и да отидете, няма да намерите възжеланата от вас демокрация. Все ще се налага да я отстоявате, защото живот в демокрация не е занимание за зяпачи. Това особено важи за днешния ден и по цялата ни планета.
Според Сенека когато моралът се скапе, деморализацията праща демокрацията на кино. Тогава, измъчени от фалша и цинизма, потърпевшите излизат на демонстрация /около Уолстрийт, примерно/. В момента, в който търпението им се изчерпи, повикват животоспасяващата диктатура. Ако и диктатурата се издъни, следва войната, кръвопролитието и... после всичко започва отначало.


Sevt
Автор RE: Преглед на печата
Makaay
Потребител

Изказвания: 138
Регистриран на: 11.11.08
Публикувано на 12.11.2011 20:00
Севт, аз се опитвам да кажа, че трябва да ни вълнуват настоящите проблеми и търсенето на начини за тяхното решаване. В България за жалост политическите страсти са прекалено некотролируеми и чрез тях се губи нишката на стъпките за решаване на най-злободневните проблеми.
Емоциите според мен по-скоро пречат, отколкото помагат. Доста народи си живеят без политически катаклизми подобни на балканските и лесно съжителстват в името на доброто на гражданите им и бъдещето поколение...... и си се възпитават, и харесват родината си, стараят се тя да е красива и уредена. Швейцария, скандинавските страни, Япония, добрата стара Англия, все има от кого да се вземе пример, стига да се действа с ясната цел, че работим за бъдещето си, а не за неговото затриване
Автор RE: Преглед на печата
Sevt
Потребител

Изказвания: 94
Регистриран на: 28.01.11
Публикувано на 13.11.2011 08:17
Makaay, харесва ми начина, по който общуваш в този сайт, затова веднага ти отговарям: Бих се подписал под това, което си написал снощи в 22 ч. И аз искам същото.
Но по моему тук нищо от това, което практикуват в споменатите от теб държави, не може да се приложи, дори модифицирано. Не само поради вече изтърканите фрази "Ние сме южняци." "Народът ни е завистлив и прост." "Добили сме робска психика.", "Циганите ни развалят имиджа." и пр.
С народите на тези държави, които ти по-горе споменаваш, имаме коренно различна история. Съгласен си, нали, че малко след като сме загубили държавата си и сме станали част от Османската империя, в Европа са се появили първите наченки на Ренесанса. Ренесансът не е само Великите географски открития, не е само зараждане и развитие на науките и изкуствата, не е само ограничаване влиянието на Католицизма. Според мен това, което е било от изключителна важност за оформянето и организирането на северноевропейските общества, е бюргерството.
През феодалната епоха от всяка гледна точка уязвимите хора от неблагороднически произход , поради своята тотална зависимост и бедност, не са били фактор. Нямало е и кой знае какво развитие заради пълната им неграмотност. Но когато около крепостите са се оформили градове, когато търговията и занаятите са започнали да създават сериозен ресурс, тези хора- вече със съзнанието на човешки същества с нещо значими, са започнали да отстояват права, свободи, да изискват и да създават ред, закони. Този процес е дълъг, ангажирани са били поколения наред. Това си е то гражданското общество, за което днес всички се надприказваме. То означава традиции, взаимно уважение и зачитане, спазване на правила и контрол върху опити за нарушаването им, гордо съзнание, че се следва път, чието начало е поставено много поколения назад във времето. Там политиците се подбират по-вниматерно и се контролират отблизо.
И още нещо: тези страни не са богати на природни ресурси. Искам само да ти припомня ирландския глад, когато хората са мрели като мухи, натровени от оскъдните количества полуизгнили, плесенясали картофи. През 17-и век в Северозападна Европа хората извън замъците са се хранели само с картофи, които са свършвали далеч преди да добият следващата реколта. Мисля си, че гладът научава хората на упорит и рационален труд, смирение и уважение към Природата, стремеж да я съхранят.
И още нещо, което за мен далеч не е последно по важност: Поради създадената многовековна традиция на класово разделение /то съществува в по-дискретна форма и днес там/ , хората спазват правилото да не се набутват там, където не им е мястото. Те дори не искат да го правят, защото нарушаването на реда ще доведе до хаос. Вижте хилядолетните вече монархии / споменахте UK/- там само от време на време някой случаен ще се изцепи срещу институцията. Британци са ми казвали, че кралската институция им дава сигурност, че тя е гарант за това, че няма да се допуснат експерименти, които винаги са за сметка на обикновения гражданин. Французите също си харесват тази форма на държавно управление- президентска република /те имат един много грозен период- Реставрацията и е невъзможно да го забравят/. Т.е. тези граждани отлично са проумели, че радикалните промени в управлението на страните им би довело само злини.
Какво става по нашенско?- точно обратното: от историята ни като държава отсъства най-важният от историческа гледна точка период- времето на Европейското възраждане, когато фактически започват модерните времена. Тук от Освобождението насам все сменяме режими, все слагаме "ново начало" /този израз ми опротивя/, при това в много случаи ни го слагат, без дори да сме поискали. Е, как да си задушиш емоцията, как да останеш спокоен като скандинавец?


Sevt
Автор RE: Преглед на печата
Makaay
Потребител

Изказвания: 138
Регистриран на: 11.11.08
Публикувано на 13.11.2011 10:38
Севт, прочетох написаното от теб с интерес и знам, че в много от твърденията си си прав, особено що се касае до необходимостта от самоосъзнаване в полза на собственото ни Европейско възраждане.
Но това няма как да стане, ако не започнем да се противопоставяме всячески на манипулирането на информираността, за да се гарантира правото на свободен, а не платен избор. Трябва да се противопоставяме на налаганото ни чрез медиите и властта опростачване и неговото подражание дори от интелигенцията.
Ако не започнем да се уважаваме като нация и да треперим за развитието на нашите деца и природа, няма как да спрем мрачните последствия и влияния върху тях чрез всепозволените и за жалост приети в страната ни явления от типа на "който плаща, той поръчва музиката" и "царица е парица".
А това изисква подкрепа и гластност на наченките на това противоставяне, което все пак го има сред оределите редици на хората със свободно мислене. Противно ми е да осъзнавам и изпитвам срам от това, че дори академичната общност в България е започнала да губи представа за реалната оценка на постиженията в културата, науката и знанието и дори не забелязва, че тези ценности се подменят лакейно за някой грош в повече от Краля-Слънце. Да, няма как да се сдържат подобни емоции и за тях трябва да се говори навсякъде, иначе и малкото съхранено зрънце в усещането на достойнство и традиции ще го попилеем безвъзвратно.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/11/13/1203221_cvetozar_tomov_napuska_plovdivskiia_universitet_zaradi/
Редактирано от Makaay на 13.11.2011 10:46
Автор RE: Преглед на печата
Sevt
Потребител

Изказвания: 94
Регистриран на: 28.01.11
Публикувано на 13.11.2011 12:15
...тези ценности се подменят лакейно за някой грош в повече от Краля-Слънце.
Makaay,тъй като съм еретик по принцип и не кълва на клишета, искам директно да те попитам: Всички вие, които четете и слушате за нечувания и невиждан страх, за манипулациите, насаждани днес от управляващите страната ни, наистина ли изпитвате страх? Кой, с какво, по какъв начин ви плаши? Очаквате т. нар. пожарникар ББ да ви пали и взривява домовете ли? Т. нар. милиционер ЦЦ да ви натъпче в Белене, Ловеч , или в Бобовдол? Та нали те са прости и тъпи, а ние сме техните работодатели по Конституция! Къде сте, млади умници, които всеки ден пишете и говорите осъдително, защо и как понасяте този срам, унижението? Защо нямате политическа визия, политически проекти, организации? Кой да ви уреди държавата, живота, бъдещето, освен вие самите?
Още: Ти наистина ли вярваш, че Пожарникарят е тръгнал целенасочено да купува медиите? Та те си се продават сами! Не слугуваха ли на Костов, на Кобургския наследник, не слугуваха ли на Тройката?
Днес никакво Българско Европейско възраждане не може да се състои, защото червените ни подложиха крак още след Втората Световна- превърнаха ни в най-верния сателит на Москва. В днешно време ни заложиха стръвчицата "Големия задокеански брат- най-великата демокрация" и повечето от нас се хванаха. Зажадуваха за американска демокрация, старата баба Европа била по-назад с постиженията си в практикуването на либерализма. В какво се състои капанчето ли?- В това, че заприличахме на Ню Мексико и Тексас от 1870-а. А лакеите на Москва, днес лакеи на Вашингтон, ни изцеждат като за последно.
Днес има установени нови обществени отношения- политически и икономически, със своите нови практики, така че, каквото е пропуснато- пропуснато е безвъзвратно. Само в социалистическите петилетки можеше да се наваксва не, ами и да се свърши плануваното за три, вместо за пет години.
Ако нямаше електронни медии, вероятността да се спасим щеше да е несравнимо по-голяма. Защото щяхме да се вглеждаме повече в себе си, да търсим Знанието, което може да се роди единствено у нас самите, в нашите сърца и умове, вместо да се видиотяваме пред екраните, лениво попивайки ментетата на т.нар. "обективна информация".
...А това изисква подкрепа и гластност на наченките на това противоставяне, което все пак го има сред оределите редици на хората със свободно мислене...
Ами хайде, хващайте се за работа, сгъстете тези редици, потърсете и намерете работещата днес формула, стига само сте се срамували!


Sevt
Автор RE: Преглед на печата
Sevt
Потребител

Изказвания: 94
Регистриран на: 28.01.11
Публикувано на 13.11.2011 12:49
Нещо като послепис: Не ме разбирай погрешно- нямам лошо отношение към американския народ. Но това е държава с генезис, твърде различен от традиционния европейски, с безпрецедентно бързо развитие, която в никакво отношение не може да ни бъде полезен пример.


Sevt
Автор RE: Преглед на печата
bobi1225
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 3340
Местоживеене: България
Регистриран на: 16.12.08
Публикувано на 14.11.2011 12:58
Интересна дискусия. Народи, потекло, падение, възраждане, минало, настояще.....и т.н. Хм.


Може би нямаше да казвам всичко, което мисля, но със сигурност щях да мисля всичко това, което казвам тук.

Добре дошъл в моя свят,а сега напусни ако обичаш.
Автор RE: Преглед на печата
Sevt
Потребител

Изказвания: 94
Регистриран на: 28.01.11
Публикувано на 14.11.2011 13:28
Боби, гледахте ли този филм: Zeitgeist.Addendum ? Можете да си го свалите от zamunda.com с български субтитри. Ако и други от изявяващите се в този сайт са го гледали, или си направят труда да го видят, можем да си поговорим за бъдещето в по-широк кръг.
А това е линк към сайта на движението, което подкрепя окупацията на Уолстрийт. http://www.thezeitgeistmovement.com/


Sevt
Автор RE: Преглед на печата
bobi1225
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 3340
Местоживеене: България
Регистриран на: 16.12.08
Публикувано на 14.11.2011 13:42
bobi1225
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 3266
Местоживеене: България
Регистриран на: 16.12.08
Публикувано на 17.09.2009 10:29
" ZEITGETST " - " Духът на времето"

Горещо ви препоръчвам този филм.
Филм , който дава много отговори и поражда още повече въпроси. Кара те да се замислиш , да преосмислиш , някой твърдения и истини за света , които ние сме приели без възражения .

Приятно гледане. Ще е интересно да го коментираме


Виж сам, кога съм препоръчала този филм. smileyПреди две год. Има и втора част, но не съм я гледала. Но, ще наваксам...


Може би нямаше да казвам всичко, което мисля, но със сигурност щях да мисля всичко това, което казвам тук.

Добре дошъл в моя свят,а сега напусни ако обичаш.
Редактирано от bobi1225 на 14.11.2011 13:47
Автор RE: Преглед на печата
Sevt
Потребител

Изказвания: 94
Регистриран на: 28.01.11
Публикувано на 14.11.2011 15:09
Аз съм гледал три части-правени съотв. 2007, 2008, 2011. Имам ли нещо пропуснато?


Sevt
Автор RE: Преглед на печата
Sevt
Потребител

Изказвания: 94
Регистриран на: 28.01.11
Публикувано на 14.11.2011 15:29
В края на тази втората- addendum, са формулирани целите на движението.
Ти не си учила т.нар. марксистко-ленинска философия, нали? Тя завършва с описание на построения от хората бъдещ най-добър свят- този на комунизма. В най-общи линии то съдържа следното: Комунистическият свят ще бъде свят на усъвършенстваните технологии, на всезадоволените материално хора, чийто дух ще бъде освободен за полет към възвишеното- висока наука, култура, красота в изкуствата ще вълнуват сърцата и душите. Парите като разменни знаци ще отпаднат, няма да има разделения между хората по какъвто и да било признак, ще отпаднат държавните граници, религиите, които са опиум за народите, всички човешки същества ще се обичат като братя. Красиво.
Днес, сто години след формулирането на тази утопична картина, тя отново започва да омагьосва човеците.
Филм , който дава много отговори и поражда още повече въпроси. Кара те да се замислиш , да преосмислиш някои твърдения и истини за света , които ние сме приели без възражения .
Ти какво преосмисли, Боби?


Sevt
Редактирано от Sevt на 14.11.2011 15:39
Автор RE: Преглед на печата
bobi1225
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 3340
Местоживеене: България
Регистриран на: 16.12.08
Публикувано на 15.11.2011 12:12
Ти какво преосмисли, Боби?


Дори не съм сигурна, че съм осмислила всичко. По-скоро съм направила някой изводи ,/ по своему / за нещата от живота. Събития, религия, движения в различните им форми. Личности, белязали толкова много в живота ни. Неща , интерпретирани през погледа на тези личности.Обясними и необясними , реални и нереални твърдения и т. н. и т. н.
Отказвам да задълбочавам в миналото, дори да знам, че днешният ден е в следствие на вчерашания.


Може би нямаше да казвам всичко, което мисля, но със сигурност щях да мисля всичко това, което казвам тук.

Добре дошъл в моя свят,а сега напусни ако обичаш.
Автор RE: Преглед на печата
Sevt
Потребител

Изказвания: 94
Регистриран на: 28.01.11
Публикувано на 15.11.2011 14:38
Май прекалявам вече и ще трябва да поотсъствам, защото започвам да ставам досаден.
Извини ме, Боби. Репликата ти от 2009
Приятно гледане. Ще е интересно да го коментираме.
ме подведе, защото си помислих, че коментарът следва да е свързан с бъдещето като алтернатива и/или продължение на миналото и настоящето. Нали точно поради тревога за бъдещето толкова списуватели в този сайт хабят клавиатури? Какво слушаш в момента?smileysmileysmiley
Sevt
Автор RE: Преглед на печата
bobi1225
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 3340
Местоживеене: България
Регистриран на: 16.12.08
Публикувано на 15.11.2011 18:42
Както сам отбеляза , репликата е от 2009г. и отдавна е загубила давност.smiley Минало е толкова много време от тогава, а всъщност, сякаш бе вчера.

Май прекалявам вече и ще трябва да поотсъствам, защото започвам да ставам досаден.


Е, не! Такова удоволствие е да те чета.

П.П. Обичам днешния ден и очаквам утрешния. Ако мога да взема нещо от вчерашния , като извод или поука, правя го за кратко и продължавам.

http://www.youtube.com/watch?v=dWGxrG0LlqU&feature=related

Това слушах!smiley


Може би нямаше да казвам всичко, което мисля, но със сигурност щях да мисля всичко това, което казвам тук.

Добре дошъл в моя свят,а сега напусни ако обичаш.
Автор RE: Преглед на печата
Sevt
Потребител

Изказвания: 94
Регистриран на: 28.01.11
Публикувано на 15.11.2011 20:22
Би било грозно от моя страна да не отговоря на последния ти пост. Наистина смятам малко да поизчезна, Боби.
И, Боби, мисля си, че репликата ти от 2009 година ще става все по-актуална.
Току що слушам, че палатковото градче около Уолстрийт е разтурено окончателно, вече по-грубичко. Властите заявяват, цитирам: "Силно сме загрижени за здравето и сигурността на хората в палатките, затова им помогнахме да се разотидат."
Лека вечер! Пак ще разменяме мисли някой ден, но дали има смисъл в това занимание?


Sevt
Автор RE: Преглед на печата
bobi1225
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 3340
Местоживеене: България
Регистриран на: 16.12.08
Публикувано на 16.11.2011 16:22
Наистина смятам малко да поизчезна, Боби.


Възразявам!

Пак ще разменяме мисли някой ден, но дали има смисъл в това занимание?


Мисля, че има смисъл. Ще изчакам завръщането ти.


Може би нямаше да казвам всичко, което мисля, но със сигурност щях да мисля всичко това, което казвам тук.

Добре дошъл в моя свят,а сега напусни ако обичаш.
Автор RE: Преглед на печата
MAECTPO
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 96
Местоживеене: България
Регистриран на: 04.05.08
Публикувано на 23.11.2011 08:00
На 23 ноември имен ден празнуват всички, които носят имената :
Александър, Александра, Александрина, Александрия, Алекси, Алеко .
Днес почитаме паметта на Свети благоверни княз Александър Невски.
Денят е и храмов празник на най-голямата източноправославна катедрала на Балканския полуостров – Храм-паметникът Свети Александър Невски в София.
Честит празник на всички именници!
Бъдете живи и здрави! Наздраве


"Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа."
Автор RE: Преглед на печата
debelaka
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4380
Местоживеене: България
Регистриран на: 26.12.08
Публикувано на 18.12.2011 18:27
- Пет пари не давам за свободата, ако съм гладна, разбра ли?

Щом една хлапе мисли така, то отговорът на въпроса какво общество си създадохме, наистина предизвиква единствено отчаяние. Защото там, където свободата не струва пукната пара, динамиката на публичния живот не само е свързана с доминиращото желание да се нахраниш и притежаваш, а постепенно превръща сития тумбак и притежанието в доминиращи ценности.

„Ако едно общество се превърне в мегамашина с независими едно от друго копчета – продължава Ерих Фром в „Да имаш или да бъдеш” – хората заприличват на стадо, губят способността си да мислят критично, чувстват се безсилни, пасивни са и задължително започват да мечтаят за лидер, който „знае”. Оттам нататък начело на „мегамашината” може да застане всеки, който има достъп до нея – дори човек с посредствен интелект и способности”…

„Представям си Дон Кихот като жената, която преди три или четири години дойде при мен и ми каза: „Я стани!”. После ми изтупа коленете от калта и ми каза, че свободата няма нищо общо със салама. Даде ми своя телефонен номер и аз разбрах, че никога повече няма да остана сама.”


http://www.reduta.bg/?p=2081


"Невъзможно е да се справите с проблема, ползвайки същия тип мислене, който ви е докарал този проблем."


А как трябва да бъде?
Автор RE: Преглед на печата
debelaka
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4380
Местоживеене: България
Регистриран на: 26.12.08
Публикувано на 18.12.2011 20:10
Плевен. Пeшеходец блъсна полицейска патрулка. Така поне пише в акта, съставен от полицията на 42-годишния Тодор Тодоров от Долни Дъбник.

Около 21 ч. в петък на неосветен участък мъжът, който се движил пеша, налетял на бял служебен „Опел Астра" на МВР. Зад волана седял униформен служител на местното РПУ с 8 г. стаж, твърдят от дирекцията на полицията в Плевен.

Пешеходецът е прегледан от екип на спешната помощ и е освободен без наранявания. На местопроизшествието на централната улица „Христо Янчев” бил повикан екип от полицейски служители. Колегите на водача измерили с прибор "Дрегер" 2,67 промила на Тодоров. На пешеходеца била взета кръвна проба.

Съставен му е акт за административно нарушение. Според документа той пресякъл неправилно пътното платно от ляво на дясно по посока на движението и се е блъснал в лявата страна на бавно движещият се полицейски автомобил. При удара била нанесена щета на астрата - счупено е лявото й огледало. Тестът за алкохол на полицая е нулев.

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/peshehodec_blasna_policeyska_patrulka-126940.html


"Невъзможно е да се справите с проблема, ползвайки същия тип мислене, който ви е докарал този проблем."


А как трябва да бъде?
Автор RE: Преглед на печата
debelaka
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4380
Местоживеене: България
Регистриран на: 26.12.08
Публикувано на 11.01.2012 09:42
Този пример, г-жо Меркел, който вие ни дадохте е лош, глупав, недомислен и опасен. Опасен за Съюза, за обществото, за европейските ценности и морал, за стремежите и основните идеи залегнали в устоите на създаването на Евросъюза. И така да обобщим, имаме за пример държава с добри моментни финансови макроикономически показатели, постигнати благодарение мизерията, неграмотността, апатията и моралният упадък на обществото; и корупцията, грабителството, безнаказаността и огромната наглост на политиците им, което при един задълбочен анализ се вижда, че води към заличаване на държавността, срутване на икономиката и унищожаване на нацията. Това ще бъдат дългосрочните резултати от тази прехвалена макроикономическа стабилност, постигната чрез горе описаните методи. Е г-жо Меркел, това аз като премиер на една държава като Великобритания, не бих могъл да приема, защото звучи налудничаво.
Нима трябва да закриваме училища и болници, да направим недостъпно качественото образование и медицински услуги, да обезлюдим обширни територии, така както това се случва в България , за да успеем да се преборим с кризата. Не е ли подигравка със здравият разум, да закриеш селското училище и болниците в малките населени места, като в същото време даваш пари на църквата по програма за развитие на селските райони? Да наливаш пари в асфалт и пътища, които хората да използват само и единственно за да напуснат границите на държавата? Да наливаш пари в мегаломански спортни съоръжения, за проявите в които малка част от населението може да си позволи да си купи билет, докато малдежите доколкото ги има са оставени да висят пред компютрите и по дискотеките без да им се осигури друга алтернатива.
Нима, г-жо Меркел, сте забравили какво образувание е Държавата? Нека ви напомня - Държавата е обществено образувание. Тя е силна тогава, когато обществото е образовано, активно и здраво. Икономиката е силна тогава, когато обществото е съставено от образовани, предприемчиви, търсещи, мислещи, морални и здрави индивиди. Държавата служи на обществото, а не на икономиката. Обществото създава икономиката, а не икономиката общество. Да лишаваме гражданите от възможност за образование и развитие, за да спасим финансови институции, техните собственици и управители които със своята алчност доведоха до настоящата финансово-икономическа криза, не без помощта на алчността и безхаберието на политиците е меко казано цинизъм.
Ако България, която ни давате за пример, все още съществува, то това е благодарение на емигрантите които подпомагат своите близки като им изпращат част от заработените в изгнание пари. Знаете ли, че в момента в така прехвалената ви България чуждестранните инвестиции са по-малко от парите които емигрантите пращат на близките си? Ако това е моделът ви за финансова стабилност, то кажете ми къде да емигрира средният Европеец – на Луната, на Марс, на Плутон?
Г-жо Меркел, съвземете се! Градете общество, финансирайте науката, образованието, културата и здравеопазването. Наблегнете на морала и хуманизма, образовайте гражданите в исконните европейски ценности, върнете философията, реториката и етиката в училищата. Накарайте хората да мислят. Създавайте човеци, а не роби подтиснати и унижени. И тогава, тези човеци възпитани в духа на хуманизма, солидарността и морала, ще създадат общество, а обществото ще създаде икономика, стабилна и просперираща. Всичко останало е България. Затова, моля ви, не ми давайте за пример българите!“

http://lubamanolova.info/analizi/2012/2319-kameran-molya-vi-ne-mi-davayte-za-primer-balgarite


"Невъзможно е да се справите с проблема, ползвайки същия тип мислене, който ви е докарал този проблем."


А как трябва да бъде?
страница 25 от 27 << < 22 23 24 25 26 27 >
Прехвърли се към форум:
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
Facebook
Table './lovechtoday3/fusion_photos' is marked as crashed and should be repaired
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>