| Портал Европа | Община Ловеч | Област Ловеч | Ловеч днес |
"); ?>
Сигнали за корупция
Навигация
Предстоящо
Въвежда се временна организация на движението по бул. „Мизия”
В събота ви каним на пикник край езерото в парк Стратеш
Новата книга на Николай Петев ще бъде представена в Ловеч
Община Ловеч с богата културна програма за празника на града
Утре Радио "Volunteer Rock" представя Звезди от “АХАТ”
Последни БГ Фирми
Пожарна безопасност и защита на населението
Клуб на дейците на културата Ловеч
.ЛОВЧАНСКО ЧИТАЛИЩЕ”НАУКА” гр.ЛОВЕЧ
Държавен архив – Ловеч
Художествена галерия – Ловеч
Теми във Форума
Последни теми
Квартири
Какво слушате в момента......
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ...
Оправете сайта!!!
Вицове и весели истории
Горещи теми
Какво слушате в момента...... [3799]
" Викайте и крещете "- облекчете душата си ... [3757]
Кризата в Левски! [1310]
“Община реформатор” ли е Община Ловеч? [1007]
Партийно строителство [739]
XML RSS Feed
Новини
Предстоящи събития
Търсене в old.lovechtoday.eu
Реклама
Преглед на темата
Ловеч днес :: Форум :: Днес говорим за: :: Преглед на печата | Ловеч днес | Днес говорим за:
страница 22 от 27 << < 19 20 21 22 23 24 25 > >>
Автор RE: Преглед на печата
green citizen
Потребител

Изказвания: 82
Местоживеене: България
Регистриран на: 06.11.09
Публикувано на 18.09.2011 16:34
Siemens обръща гръб на ядрената енергетика
Изпълнителният директор на Siemens обяви пред немското списание Der Spiegel, че компанията ще прекрати всички свои проекти в областта на ядрената енергетика, в това число и съвместната си дейност с руската компания Росатом, съобщи агенция Reuters. С това си решение компанията подкрепя плановете на германското правителство да се оттегли от ядрения сектор.

„Тази страница (ядрената) е затворена за нас“ – заявява Peter Loescher в интервю, публикувано в днешния брой на седмичното списание – „Това е отговор на категоричната политическа и социална позиция на Германия към атомната енергия.“

Всички 17 ядрени реактора, работещи в началото на 2011 г. са построени от Siemens-KWU. Кризата във Фукушима стана причина за рязък завой в енергийната политика на управляващата коалиция в Германия, която декларира, че ще затвори всички свои атомни централи до 2022 година.

През 2009 година Siemens взе решение да обедини силите си с Росатом, като прекрати участието си в смесената компания с френския енергиен гигант Areva.

Заедно с руската компания, Siemens възнамеряваше да участва в разработката на ново поколение ядрен реактор, който да конкурира 1,650 MW -тия EPR на Areva. Loescher споделя пред немското списание, че неговата компания все още иска да си сътрудничи с руснаците, но само в други сектори, различни от ядрената енергетика.

Според различни публикации в медиите, Siemens прекратява сътрудничеството си с Росатом в областта на ядрените технологии не само заради катастрофата във Фукушима, но и поради сериозни съмнения на членове на фирменото ръководство, че подобно сътрудничеството ще има икономически смисъл.

Loescher заявява още в интервюто, че планът на Германия да спре всички ядрени централи в страната е „Проектът на века“, както и че вярва, че поставената цел страната да добива 35% от своята енергия от ВЕИ до 2020 година е напълно постижима.

По материали от: reuters
Редактирано от green citizen на 18.09.2011 16:37
Автор RE: Преглед на печата
debelaka
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4380
Местоживеене: България
Регистриран на: 26.12.08
Публикувано на 26.09.2011 19:08
Представете си следната церемония - "храм", мъже с черни костюми, бели ризи, черни вратовръзки, бели ръкавици и бели престилки. Мъж бива въведен, подложен на "изпит" и заклет да пази тайната и да не изнася в света на "профаните" нищо от това, което е чул в ложата. Тази анахронична театралност, която сме гледали във филми и е описана в стотици книги, е любимо занимание на няколко хиляди мъже в България. Голяма част от тях са съдии, прокурори, адвокати, полицаи, шефове на агенции, министри. Всяка уважаваща себе си ложа се чувства длъжна да обяви на сайта си: "При нас работят братя масони, които са активни граждани на Република България, имащи различни професии - актьори, музиканти, композитори, скулптори, лекари, инженери, университетски преподаватели, политици, адвокати, режисьори, бизнесмени, държавни служители, изтъкнати професори, доценти, научни сътрудници и докторанти, работещи активно в областта на управление на знанието."
По информация на германския професор по математика д-р Клаус Хорнефер, който през 1994 г. идва в България, за да "донесе светлина", днес у нас има 45 ложи – количество, което дори за него е удивително. "Във всеки голям град на България, а и не толкова голям, има масонска ложа. Нямах представа, че има ложи в Шумен, Добрич, Балчик... Не очаквах, че навсякъде ще ме посрещнат масони", казва професорът в интервю за "Труд" миналата година.
Масонските ложи поникнаха като гъби след падането на комунистическия режим и се превърнаха в тайни мъжки клубове, в които се формират бизнес партньорства, създават се връзки, намират се решения на належащи проблеми от всякакво естество и се разчиства пътят за успешна кариера. И най-важното – генерират се значителни средства, които, колкото и да се кълнат "братята", няма признак да отиват за благотворителност.
Условието да станеш член на масонска ложа е да имаш чисто съдебно минало, да си уважаван и почтен гражданин. Само че на хартия. Иначе още през 90-те години ложите се напълниха с хора от силовите групировки, където те така се смесиха с политиците, че беше произведена тази неразрушима сплав, която до ден-днешен е бетонирала политическия живот в страната и не позволява в него да проникне свеж въздух.
И докато всички се дивяхме откъде през 2001 г. спечелилият изборите цар "вади" кадрите си, той просто даваше път на "братята си" по масонска линия, които впрочем го доведоха в родината и му обещаха властта само с няколко рекламни трика.
Масонската конституция задължава "братята" да си помагат и да не се оставят един друг в беда. И макар че всеки преследва основно личния си интерес, има теоретична вероятност за "братска" взаимопомощ. Затова мнозина от гонещите просперитет полагат големи усилия да бъдат приети в някоя ложа, а самите членове на ложите канят за член всеки, издигнал се във властта. Така се получава картинката, изумила д-р Хорнефер – във всеки град местната власт, бизнесът, шефовете на полицията и на прокуратурата, директорът на болницата и пожарната се оказват близки в една неофициална светлина. Удивително е, че в своите конституции свободните зидари стриктно забраняват конфликта на интереси и задължават членовете си веднага да докладват на висшестоящите при такава ситуация. В същото време законите са безпределно толерантни към конфликта на интереси
и рядко се случва някой да бъде санкциониран за това. Знаков е и фактът, че второ мнозинство в Народното събрание отказва да регулира въпроса с членството в ложа и да принуди заемащите обществени постове да декларират зависимостите си.
И независимо че франкмасонството изисква от своите членове уважение към законите на страната, в която живеят и работят, няма никаква гаранция, че това се спазва. Напротив, мотивите към присъдата на Ангел Дончев показват точно обратното. Ложата се оказва много удобно място за обмен на конфиденциална информация и за заличаване на теоретичното в България разделение на трите власти.
Бившият депутат Методи Андреев твърди, че израстването на магистрата е свързано с това в коя ложа членува. Това е съвсем реалистична перспектива, ако съдим по съвета, даден на интернет страницата на една масонска ложа в рубриката "Често задавани въпроси".
На въпрос: "Трябва ли да бъда поканен за встъпване в масонство, или мога да проявя собствена инициатива?", от "братството" препоръчват следното: "Масонството не е секта или мисионерска организация и не вербува своите членове в обществото. Ако чакате, то това означава, че ще чакате вечно. Затова е разумно да се търсят начини за уреждане на връзки с Братството, а след това да се действа според обстоятелствата."
Законът за предотвратяване на конфликт на интереси впрочем е пределно ясен. Той възниква, когато лице, заемащо публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективното изпълнение на правомощията или задълженията му по служба.
Облага пък е всеки доход, включително получаване на привилегия или почести, подкрепа или влияние, каквото и да било предимство. Затова въпросът е към специално формираната за целта централна комисия за предотвратяване на конфликта на интереси, както и към сходната във ВСС: Как тези разпоредби се връзват с церемониите в "храма"?

http://www.dnevnik.bg/analizi/2011/09/25/1162301_nezavisimost_i_bratska_ljubov_klasicheski_konflikt_na/


"Невъзможно е да се справите с проблема, ползвайки същия тип мислене, който ви е докарал този проблем."


А как трябва да бъде?

Редактирано от debelaka на 26.09.2011 19:09
Автор RE: Преглед на печата
debelaka
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4380
Местоживеене: България
Регистриран на: 26.12.08
Публикувано на 30.09.2011 04:55
Казват, че каквато ни е държавата, такъв ни е и футболът. И право казват! След събитията от последните дни в Катуница и други части от страната, аз вече имам отговори на всички футболни въпроси. Или по-скоро отговор.
Давайте, питайте ме. Защо националният ни отбор е пълна скръб? Е, как защо? Заради Цар Киро! Кой доведе Матеус в България? Е, как кой? Цар Киро! Защо Бандаловски за 3 дни губи форма, а мегазвездата Сърмов е титуляр? Е... Кой е виновен за "Казанската афера"? Ами Цар Киро. Кой доведе в ЦСКА Гьоре Сержанта? А преди него мъжа на "ледената кралица" Асдис? Е, как кой, бе? Цар Киро!
Това е положението, дами и господа. Въпросите са хиляди, а отговорът един. И това ще е така, докато Цар Киро управлява БФС. Докато Цар Киро е шеф и на половината отбори в "А" група. И докато Благо Георгиев е най-голямата звезда в националния. И така ще бъде, докато всеки, що има власт и пари, се изживява като "Кръстника" и играе в "Недосегаемите".
Защо се махна Бербатов? Много просто – заради Цар Киро. Защо ЦСКА продаде мача със Стяуа? Е, как защо. Най-лесното нещо е един Цар Киро да направи алъш-вериш с друг Цар Киро. Защо не задавам въпроси за Левски и Литекс ли? Ами много просто – защото отговорът е същият.
Защо, защо бе фенове на Ботев и Локото? Защо Мира Бенатова е най-големият враг на България? Защото за един Цар Киро (мисля, че се досещате за кого говоря) е като детска игра да ви накара да запалите палатите на друг Цар Киро. Нима забравихте за вашия Цар Киро. Да, за Митьо Селския говоря. Или за другия Цар Киро от ложата на "Лаута". Вие май гледате да бягате далеч от него, защото там "опасната близост" води до забременяване!
Истината е, че както в държавата, така и във футбола ни, има десетки Цар Кировци, покровителствани от властта години наред. Затова няма нито един доказано уреден мач, затова няма нито един арестуван за побой над съдия, затова няма нито един доброволно подал оставка като шеф на футбола ни. Затова на никого не му пука какво става с националния. Защото Цар Киро и БФС са увити като свински черва. Както се казва, "Гарван, гарвана око не вади".
И така ще бъде, докато не престанем да гледаме "Недосегаемите". Докато продължаваме да бъдем к(р)атунци...

http://www.winner.bg/commentary/read49540.html


"Невъзможно е да се справите с проблема, ползвайки същия тип мислене, който ви е докарал този проблем."


А как трябва да бъде?
Автор RE: Преглед на печата
iannis
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 1460
Местоживеене: България
Регистриран на: 20.05.08
Публикувано на 03.10.2011 10:19
http://e-vestnik.bg/12767/kak-tsar-kiro-vleze-v-zatvora-i-kak-go-osvobodiha/


......
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
....
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
“българинът е най-голямото зло на България”
Л-1914
Автор RE: Преглед на печата
heros
Потребител

Изказвания: 1098
Местоживеене: България
Регистриран на: 13.02.09
Публикувано на 04.10.2011 12:20
Разпасана, продажна държава – купуването и продаването на гласове НЕ е престъпление!
Автор RE: Преглед на печата
iannis
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 1460
Местоживеене: България
Регистриран на: 20.05.08
Публикувано на 06.10.2011 17:51
Цар Киро дал 430 000 долара на ФК Литекс!

http://gong.bg/view_article.php?article_id=229413


......
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
....
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
“българинът е най-голямото зло на България”
Л-1914
Автор RE: Преглед на печата
iannis
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 1460
Местоживеене: България
Регистриран на: 20.05.08
Публикувано на 07.10.2011 12:03
Изказване на Иван Костов в Народно събрание, 6 октомври, 2011 г.Иван Костов: Уважаема госпожо председател, колеги народни представители! Предлагам да поканим министър-председателя господин Борисов да ни запознае с интересния план за справяне с кризата, който е предложил в Прага. Предлагам да дойде, защото реакциите, които стигат до мен, на българите, които обитават Европа, са съвсем разнопосочни. Едните са в пòтрес, а другите считат, че министър-председателят се шегува. Аз разбирам, че подобно послание търси лумпенизирани слушатели сред българските избиратели. Добре е той да дойде тук и да изложи плана си в подробности. Гледам, че председателят на Социалната комисия се смее, сигурно на идеята за пенсиите. Но идеите, които той излага, щом са предизвикали такива полярни реакции сред хората, добре е да бъдат казани и тук, за да видим какви реакции ще предизвикат сред народните представители.

Така че поканете министър-председателя да обясни този план. За мен като икономист ще бъде много любопитно да чуя плана му. Благодаря.


......
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
....
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
“българинът е най-голямото зло на България”
Л-1914
Автор RE: Преглед на печата
iannis
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 1460
Местоживеене: България
Регистриран на: 20.05.08
Публикувано на 07.10.2011 14:31
http://e-vestnik.bg/12818/boyko-borisov-spasyava-evropa/

Бойко Борисов спасява Европа!


......
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
....
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
“българинът е най-голямото зло на България”
Редактирано от iannis на 07.10.2011 14:31
Л-1914
Автор RE: Преглед на печата
iannis
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 1460
Местоживеене: България
Регистриран на: 20.05.08
Публикувано на 08.10.2011 10:19
И Ангел Бончев разкри лицето на Литекс

http://livesport.bg/I-Angel-Bonchev-razkri-litseto-na-Liteks-43482


......
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
....
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
“българинът е най-голямото зло на България”
Л-1914
Автор RE: Преглед на печата
killerche
Потребител

Изказвания: 116
Местоживеене: България
Регистриран на: 22.10.09
Публикувано на 09.10.2011 20:14
http://e-vestnik.bg/12818/boyko-borisov-spasyava-evropa/

Бойко Борисов спасява Европа!


smiley smiley smiley smiley smiley това ми беше първата реакция, след като прочетох умните изказвания на боко, тръгнал да спасява Европа. Но май трябва да плачем по-скоро, тъй като по този начин той излага цялата ни държава и всички българи.
Автор RE: Преглед на печата
velik
Потребител

Изказвания: 66
Местоживеене: България
Регистриран на: 24.02.09
Публикувано на 10.10.2011 09:50
Мистър Бийн излезе в пенсияhttp://www.mediapool.bg/%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D0%BD-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%B5-%D0%B2-%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B8%D1%8F-news184894.html
Автор RE: Преглед на печата
debelaka
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4380
Местоживеене: България
Регистриран на: 26.12.08
Публикувано на 12.10.2011 16:43
Освен връзката между бюджетния дефицит и футболните национали Борисов е открил и Америка"Невъзможно е да се справите с проблема, ползвайки същия тип мислене, който ви е докарал този проблем."


А как трябва да бъде?
Автор RE: Преглед на печата
MrBean
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4161
Местоживеене: България
Регистриран на: 01.10.09
Публикувано на 13.10.2011 20:15
[url]Костов диагностицира: ГЕРБ тръгнаха надолу!

http://frognews.bg/news_39445/Kostov_diagnostitsira_GERB_tragnaha_nadolu!/[/url]


-
Никой не може да се върне назад и да даде ново начало,
но всички можем, започвайки от днес, да си осигурим различен край. Мария Робинсън
Автор RE: Преглед на печата
debelaka
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4380
Местоживеене: България
Регистриран на: 26.12.08
Публикувано на 13.10.2011 20:59
MrBean писа:
Костов диагностицира: ГЕРБ тръгнаха надолу!

http://frognews.bg/news_39445/Kostov_diagnostitsira_GERB_tragnaha_nadolu!/[/url]

"Невъзможно е да се справите с проблема, ползвайки същия тип мислене, който ви е докарал този проблем."


А как трябва да бъде?
Автор RE: Преглед на печата
debelaka
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4380
Местоживеене: България
Регистриран на: 26.12.08
Публикувано на 13.10.2011 21:00"Невъзможно е да се справите с проблема, ползвайки същия тип мислене, който ви е докарал този проблем."


А как трябва да бъде?
Автор RE: Преглед на печата
debelaka
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4380
Местоживеене: България
Регистриран на: 26.12.08
Публикувано на 13.10.2011 21:01"Невъзможно е да се справите с проблема, ползвайки същия тип мислене, който ви е докарал този проблем."


А как трябва да бъде?
Автор RE: Преглед на печата
debelaka
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4380
Местоживеене: България
Регистриран на: 26.12.08
Публикувано на 13.10.2011 21:03"Невъзможно е да се справите с проблема, ползвайки същия тип мислене, който ви е докарал този проблем."


А как трябва да бъде?
Автор RE: Преглед на печата
MrBean
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4161
Местоживеене: България
Регистриран на: 01.10.09
Публикувано на 14.10.2011 13:45
”Водещият принцип на българските политици гласи: променяме законите и създаваме нови институции точно според изискванията на Брюксел, но това в крайна сметка нищо няма да промени, тъй като законите съществуват, за да бъдат нарушавани”, пише Шрамайер.

http://www.mediapool.bg/българия-не-е-правова-държава-а-се-управлява-от-олигархия-news185099.html-
Никой не може да се върне назад и да даде ново начало,
но всички можем, започвайки от днес, да си осигурим различен край. Мария Робинсън
Автор RE: Преглед на печата
debelaka
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4380
Местоживеене: България
Регистриран на: 26.12.08
Публикувано на 16.10.2011 14:32"Невъзможно е да се справите с проблема, ползвайки същия тип мислене, който ви е докарал този проблем."


А как трябва да бъде?
Автор RE: Преглед на печата
debelaka
Потребител

Аватар на потребителя

Изказвания: 4380
Местоживеене: България
Регистриран на: 26.12.08
Публикувано на 17.10.2011 17:23
Иван Костов алармира за насилие и побои срещу кандидати на опозицията


"Невъзможно е да се справите с проблема, ползвайки същия тип мислене, който ви е докарал този проблем."


А как трябва да бъде?

Редактирано от debelaka на 17.10.2011 17:25
страница 22 от 27 << < 19 20 21 22 23 24 25 > >>
Прехвърли се към форум:
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
R.I.P. Whitney Houston
Избор на MrBean
Избор на Редактора
Членска анкета
Намерихте ли информация, какво предвижда Бюджет 2012 за вашия квартал или населено място?

Да, намерих

Не, не можах да намеря

Не ме интересува

За какво е този Бюджет?

Трябва да влезете в профила си за да гласувате.
Последни обяви
Table 'lovechtoday3.fusion_announcements' doesn't exist

No announcement has been added yet.

Последни статии
Ще можем ли да полетим
Литературата на днешните тийнейджъри. Полезно явление или поредната мания
Кога ловчалии ще бъдат в центъра на вниманието на политическите партии?
Сега ли е времето за създаване на ГОС в Ловеч ?
Сърбия – по-различният свят. Държавата, която не чака наготово! 2
Последно добавени снимки
изтрий кмета
изтрий кмета
Хумор
Facebook
\n\n"; if (iADMIN) { $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."flood_control WHERE flood_timestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."thread_notify WHERE notify_datestamp < '".(time()-1209600)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."vcode WHERE vcode_datestamp < '".(time()-360)."'"); $result = dbquery("DELETE FROM ".$db_prefix."new_users WHERE user_datestamp < '".(time()-86400)."'"); } mysql_close(); ob_end_flush(); ?>